Lakovací tag podle eM

Pamatujete na rtěnkový tag? Tak naše milá eMka se rozhodla vzít stejné otázky a udělat z něj povídání o láčcích na nehty. No a nominace mě neminula, takže vám dneska ukážu všechny své skleněné barevné lahvičky s poklady. Jen se musím přiznat, že jsem svou sbírku nedávno docela osekala, vyřadila jsem fešáky, které moc často nepoužívám a poslala je dál. Protože bych neměla šanci je spotřebovat a byla by škoda, kdybych je pak vyschlé musela vyhodit ;). Takže nečekejte nijak závratná čísla. Ale nebojte, stejně dokupuju další a další, nedá se s tím přestat! :D

1. Kolik laků vlastníš?

Pokud počítám správně a pokud se mi nějaké láčky nezatoulaly, tak jich je 43. Vtipné je, že ještě tak před rokem jsem jich měla pár, ale jakmile začnete objevovat různé barvy a propadnete jejich kouzlu, není cesty zpět! Někdo nemůže pochopit, proč mám několik laků v podobném odstínu (zdravím svého muže, který si myslí, že mám 5 růžových laků, které jsou naprosto identické :D), ale prostě to tak je. Používám je všechny, tak co ;). Navíc pokud si kupujete malovátka na nehty v drogérii, nebývá to moc závratná investice. Takže když si chci udělat radost, zlepšit náladu nebo prostě jen tak, najdete mě u stojanu s laky ;). Za pár korun tolik slávy!

Všichni barevňáčci

A nějaká ta péče ;)


2. Jaká je tvoje oblíbená značka laků? Jaké značky nakupuješ?

Jo, tak odpověď na tuhle otázku byla jasná jako odpolední slunce nad lesem! ;) Stačí se mrknout na mou sbírku a hned jde vidět, že dominují rimmeláci. Mám ráda jejich štěteček, krásné barvy, krytí hned v první vrstvě i dlouhou výdrž. Jinak už jsem psala, že nakupuju převážně v drogérii, mám ráda taky láčky od L´Oreal a Miss Sporty, od ostatních značek mám spíš jen pár (někdy jen jeden) zástupců. Velká škoda je, že se nedostanu třeba ke Catrice, protože u nás v lese tuhle značku nevedou :(. A na rozdíl od všeobecné oblíbenosti mám pouze jeden lak (a to ještě pískáč) od Gabrielly Salvete. Vím, že jsou hodně chválené a už několikrát jsem stála před nimi, ale já si prostě nedokážu vybrat odstín. Žádný mě neláká nebo už podobný mám.



3. Jaký je tvůj nejoblíbenější lak? Jaký nosíš nejvíc?

Momentálně je můj jasný favorit 415 Instyle Coral od Rimmelu. To je tak nádherná jarní barvička, že se na ni nemůžu vynadívat! V dalším lakovacím článku ji uvidíte na nehtech přímo v akci, takže se můžete těšit ;). Jinak jsem už psala o NYC 224 Times Square, který se podle mě hodí naprosto ke všemu a za každé situace. Přitom to není jen tak nějaká nudná červená. Více fotek s ním najdete tady. No a abych nezapomněla i na tmavé odstíny, na které teď moc není prostor, ale zbožňuju je - oba krasavci od L´Oreal, 608 Mystic Blue, který vypadá jako noční obloha a 501 Mauve Rendez Vous, který naprosto změnil můj pohled na fialovou na nehtech ;). Oba můžete blíže okouknout zde.



4. Jaký druh laku máš nejradši?

Určitě krémovky! Nevyhledávám žádné speciální efekty, snesu ještě jemný shimmer, ale třeba na pískáče, flitry, tečky a já nevím co ještě mě neužije. Nerada je odlakovávám a mám pocit, že si tím ničím už tak docela slabé drápky.

5. Jaký druh obvykle nevyhledáváš?

Jééé, jsem na to odpověděla v předchozí otázce, co? Nedávám pozor a pak to tak dopadá ;).

6. Který lak je tvůj nejnovější?

Naposledy jsem koupila své oblíbené rimmeláky v akci 1 + 1 zdarma, byl to 703 White Hot Love z kolekce Rita Orla a už jednou zmiňovaný 415 Instyle Coral (ano, mám ho krátce, ale už jsem si ho stihla tak zamilovat, že jsem ho zařadila mezi nejoblíbenější). A pak mi taky milá eM poslala jako překvapení mého prvního zástupce od Catrice (huráááá), tmavě zeleného lesního fešáka 09 Hugo Moss (ještě jednou moc děkuji!).



7. Jak skladuješ své laky?

Pamatujete, jak jsem psala, že rtěnky mám na poličce v knihovně? Tak laky jsou hned pod nima :D. Ne, že bych v knihovně neměla knížky, nebojte ;). Jen se mi jedna polička trochu porouchala a neudrží moc těžké věci, takže jsem ji přeorientovala na láčkovací domov. Mám je tam vyskládané hezky vedle sebe (už se ale do jedné řady nevlezou :D), seřazené podle barev, abych neměla tak těžké vymyslet, který si chci zrovna nalakovat ;). Chtěla jsem vám ji samozřejmě vyfotit, jenže se nevlezla celá na jeden záběr a navíc ji okupuje nedostatek světla. Takže mi musíte věřit.

8. Jaké laky si plánuješ pořídit?

A teď zbystřit pozornost, páč ode dneška (28. května) mají v DMku akci na laky Miss Sporty 1 + 1 zdarma! Takže vás jeden vyjde na směšných 16 Kč ;). Už jsem stejnou nabídku využila v Tetě a nebudu zahálet ani teď, protože tyto láčky mě mile překvapily a dokonce bych je mohla srovnat i s oblíbeným Rimmelem.

Zdroj

Zároveň bych určitě chtěla rozšířit svou sbírku o další kousky od L´Oreal a jakmile zase jednou narazím na stojan Catrice, tak ho asi pěkně vyplením :D.

9. Kupuješ si odlišné odstíny nebo spíš podobné? Jaké odstíny preferuješ?

Když se tak podívám na svou sbírku, je jasné, že převládají oranžové, růžové a červené tóny. Nesmí chybět ani hnědá a zlatá. Jsem prostě teplý typ a podle toho automaticky volím i laky na nehty. Samozřejmě někdy mám náladu na "experiment" a vytasím se třeba s černou nebo fialovou. Nevyhledávám vyloženě modrou a zelenou, tyto barvy se zatím učím nosit a zvykám si na ně.

Červeňáci, oranžováci a růžováci

Hnědáci, vínováci a zlaťouši


10. Mění se tvá paleta s ročními obdobími nebo spíše s příležitostí?

Obojí ;). Roční období mě ovlivňuje hodně, na jaře vytahuji růžovou, oranžovou a fialovou, v létě vedou jasně pastelové barvy, na podzim barvy listí, teplé a vínové a v zimně zase tmavé odstíny. Samozřejmě se ale někdy nevyhnu mírné rebélii a nalakuju barvu, která není pro dané období "určená". O příležitosti ale taky přemýšlím, na ples bych si třeba nevzala zářivě neonový lak, to samé na pohovor nebo pracovní jednání.

Jaro

Léto

Podzim

Zima


11. Ladíš laky s oblečením či makeupem?

S oblečením určitě. Dokonce se mi i stává, že si něco neobleču (většinou je to tričko nebo halenka) jen kvůli tomu, že se mi nehodí k laku na nehty :D. S makeupem už to tak hrozné není, ten zase ladím k oblečení, takže se to tak všechno asi doplní ;).

12. Používáš laky denně nebo jen na speciální příležitost?

Pořád! Už si nedokážu představit drápky bez nějakého barevného nátěru. Tak jsem si na to zvykla, že bez laku mi přijdou nehty jakoby nahé a neupravené. Navíc se dá s odstíny tak krásně vyřádit! A zajímavá barva mi dokáže klidně zlepšit i den ;). Občas ale vynechám, aby si nehty trochu oddechly a nanesu olejíček nebo kúru.

13. Jaký lak používáš nejméně?

Bohužel jsem zjistila, že šedá barva vůbec nejde k tónu mé kůže a i když ji natřu jen na nehty, vypadám jako smrtka. Takže mého Justina z Essence limitky jsem použila pouze jednou a musela po půl dni odlakovat :(. Pokud by ho některá z vás chtěla, klidně pošlu, ať mi tu, chudáček, neleží. Pak je to pískáč od Gábiny, páč odlakování je za trest a já na něj nemám nervy. Je to první a poslední pískáč, který vlastním a použiju ho jen málokdy, a to ještě jen na jeden nebo dva nehty k oživení. Poslední místo zabírá lak od Lambre, který byl v Ladyboxu. Nelíbí se mi laciný odstín, konzistence, špatně se lakuje a blbě drží. Vlastně se divím, že ještě neletěl do koše :(.



14. Máš nějaký vysněný lak, který by sis chtěla koupit?

Vysněný vyloženě ne, ale je tolik odstínů, které ještě nemám! Když v rychlosti zavzpomínám, tak mi okamžitě přijde na mysl China Glaze Ruby Pumps, který ukazovala eM tady. Nezlobila bych se ani za nějakého fešáka od Barry M a poslední dobou mě lákají i přírodní laky, třeba od 100% Pure nebo PRITI NYC, které ukázala na svých nádherných nehtech Pampeliška ;).

China Glaze Ruby Pumps, Zdroj

Barry M Dusky Mauve, Zdroj

100% Pure Cherry Pop, Zdroj

PRINTI NYC Fairy's Petticoat, Zdroj


15. Kolik jsi nejvíc utratila za lak?

Můj nejdražší lak je od značky Anny, která se prodává v parfumérii Douglas. Měli tam tenkrát akci 2 + 1 zdarma a kámoška mě ukecala. Vyšel mě tedy asi na 160 Kč a té investice lituju. Ne, že by byl špatný nebo odstín škaredý. Jen prostě nevidím rozdíl mezi ním a laky z drogérie. Na tohle jsem trošku škrťa a za lak na nehty nedám víc jak 50 Kč. Když jo, tak už to teda musí být! Vzhledem k tomu, že jich mám hodně a nejsem schopná je všechny spotřebovat mi to přijde jako škoda peněz. Neříkám, že bych nechtěla vyzkoušet třeba O.P.I  nebo Essie, atd. Možná i na ně jednou přijde. Zatím mi ale stačí drogérkový sortiment ;).

Anny 144 Bittersweet


15. Které obaly laků se ti líbí nejvíce?

Mám ráda hranaté tvary lahviček, které se hezky dají srovnat vedle sebe a jakoby do sebe zapadají. Jako je například Anny z fotky výše nebo lorealáčci. Nemám ráda přeplácanost a divné tvary. Třeba obal China Glaze mě vyloženě nebere.



16. Je nějaký lak, který sis koupila víckrát?

Jo, ale už ho nevyrábí. Byl to klasický červený odstín od Essence ve starém malém balení ;). A kdybych mohla, tak ho koupím zas. Bohužel láčky v novém designu mi nevyhovují, vydrží mi na nehtech tak dva dny a pak se začnou loupat :(. A taky bych si znovu koupila bílou krémovku od H&M, málokde se dá sehnat dobrý bílý lak bez shimmerů a třpytek, a tento byl úžasný! Dostala jsem ho od kamarádky k narozeninám, v sadě byly tři (bílý, béžový a tmavě modrý) a já už jsem ji od té doby nikde neobjevila :(.

Bonusová otázka: jaký lak máš na nehtech právě teď?

Nelekejte se, tuto otázku jsem si vymyslela sama, páč se mi sem moc hodí a okamžitě mě napadla. Prostě taková tečka na závěr ;). A k odpovědi - je to Rimmel (jaké překvapení :D) v odstínu 605 Purple Reign.



Tak co říkáte na mou sbírku? Líbí se vám? Jaké odstíny a láčky preferujete vy? Máme nějaké stejné?

A samozřejmě nesmím zapomenout na nominace! Takže své lakovací pomocníky nám ukáže: Anička z Propadlo do života, Evelínka a Evelínka (a žádné výmluvy!) a taky Ananaska ;). Takže dámy, budu se těšit na vaše zpracování, jsem strašně zvědavá, s čím se pochlubíte!

Užívejte lakování!

L.























Komentáře

  1. To jsem si pěkně početla... A potom jsem se dočetla, že musím taky... Mno, to bude veselé, laky se tak špatně fotí... :D Ne, samozřejmě to udělám ráda. ;)
    Jinak máš moc pěknou sbírku a to s tou smrtkou znám, mně to dělají hlavně zelenkavé a světle modré odstíny, to vypadám jako utopená. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že ty barvičky jsou pokaždé jiné, záleží na světle a místě, ale co naděláme, nějak se vyfotit musí ;) ... děkuji, já právě ty zelené a modré taky ještě moc nevyhledávám, páč se jich bojím :D

      Vymazat
  2. Krásně sepsáno, početla jsem si.. :o)) už ho taky sepisuju a málem mě trefilo, když jsem ty své laky přepočítala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky ségra! :) no já jsem si taky říkala, že jich mám málo, to tak i na pohled vypadá a pak jak jsem je spočítala - přes 40??? to jako fakt? :D ... ale Ty budeš mít asi větší sbírku, co? se těším strašně! se nechám aspoň zase inspirovat ;)

      Vymazat
  3. Super článek. Asi se budu inspirovat a časem ho taky sepíšu. Jen se děsím toho kolik těch laků vlastně mám. Naposledy co jsem je počítala tak jsem byla někde na 120 a to mi jich od té doby zase pěkná hromada přibyla. Když já si nemůžu pomoct :D

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě sepiš, čím víc článků, tím víc inspirace ;) tyjo, 120, tak to už je trochu jiná liga než já! :D ale chápu to, nedivila bych se, kdybych se časem taky k podobnému číslu dostala :)

      Vymazat
  4. Pěkná sbírečka :-) Až budu mít čas, taky se na něj chystam :-) Zatim sem se napočítala necelých sedmdesáti, ale obhajoba a státnice určitě s číslem trochu pohnou :-D Mě nové Essence laky nevadí, takže já po druhé mam taky právě klasickou červenou od Essence :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je právě zvláštní, že někomu ty láčky sedí a někomu ne, asi je to nehtama, páč už mi jedna čtenářka psala, že jí třeba nevydrží můj oblíbený Rimmel ani dva dny :( přitom já ho mám týden a kdybych nechtěla měnit barvu, tak vydrží i dýl ... a 70 je taky krásné číslo! :)

      Vymazat
  5. Máš moc hezké barvičky! :)
    Já hodně ujíždím na červené, ale už jsem se zařekla, že další nebudu kupovat.. a zatím se mi to daří. Ale Miss Sporty ja 16 kaček.. ;)
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :) červenou taky můžu, právě jsem včera byla na ty Miss Sporty a odnesla jsem si dva do červena :D jeden světlý a druhý tmavší, ale co nadělám :D prostě se tato barva hodí podle mě ke všemu, tak co! ;)

      Vymazat
  6. Evelínka a Evelínka :-) Tož teda oukej, výzva přijata :-) Bez výmluv :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Evelínka a Evelínka :). Tak to je teda popostrčení k postátnicovému blogování, když už nejsou výmluvy :D. Ale jako já teď skoro nelakuju. Mám hrozně roztřepené nehty, ale tak když bez výmluv, tak bez výmluv :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no šak někdo Tě popohnat musí ;) navíc já nemám co číst, takže chci nové články! :P a roztřepené nehty nevadí, láčky máš doma určitě i tak ... takže se budu těšit :)

      Vymazat
  8. Minulý týden jsem si koupila šedý Loreal Metropolitan za 30 kaček. Dobře se lakuje, držel mi pěkně čtyři dny, což je u mně úspěch. Budu se muset této značce podívat na zoubek. Vím, že jsem hledala ten tvůj fialový, ale už není :-((
    Starsky mám ráda, protože jako jediné mi vydrží s drobnou korekcí 5 - 6 dní, sice odlakování je boj, ale za tu krásu mi to občas stojí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za 30 Kč úžasný kup! oni je teď vyprodávají, takže to chce nakoupit do zásoby, ten fialový už asi totiž nebude ve stálém sortimentu a co jsem se dívala, tak byl vždycky jen v Rossmannovi, v DMku ani v Tetě jsem ho neviděla :( bude ho ale škoda, páč je úžasný! :( ... právě že mně drží týden i obyčejný lak s top coatem, takže z výdrže pískáčů nejsem až tak nadšená ;) ale chápu, že pro někoho to je hodně velká výhoda ;)

      Vymazat
  9. Pěkný! :) Já už mám taky nafoceno, tak to ještě sepsat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u Tebe to bude jiná paráda, už se těším, až nám ukážeš ty své modré skvosty! :)

      Vymazat
  10. Máš plno krásných barev :), tu akci v dm jsme hnedka využila a koupila si 4 krásný laky, ale přemýšlím, že si ještě poběžím pro další :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :) ... já jsem tam taky hned naběhla, ale nemohla jsem si nějak vybrat, nakonec jsem si dva odnesla, ale zbytek barev už tak nějak mám, musím se podívat i do jiné prodejny, jestli tam nemají větší výběr ;) jaké sis koupila? já mám 304 a 038 ;)

      Vymazat
  11. Pampeliška v lese! Jéé, to je milé, ďakujem Líštička!:-) A musím uznať, že sa vám tam pod stromami urodila poriadna lakovacia úroda / v krásnych lesných farbách:-). Bonusová otázka je super a fialová odpoveď tiež, tú farbu ja rada.♥ :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není zač, co já bych dala za takové krásné nehtíky! :) já si na fialovou musela chvíli zvykat, ale teď už taky ráda objevuju nové a nové odstíny, je to jako droga! :D

      Vymazat
  12. Tak já momentálně ujíždím na Colorámách :D Hlavně jejich neonové edici. Ale na toho šedého Justina jsem koukala včera v drogerii, v DMku ho měli na stojanu s výprodejovými věcičkami a mě zaujal jeho odstín. Ani jsem si neuvědomila, že je to tahle edice :D Docela teď lituji, že jsem ho nevzala společně s Rimmelem v takovém pěkném světlém nude odstínu, na ten jsem také dlouho koukala. Nu, snad tam na ně narazím při příští návštěvě ještě, to pak půjdou oba se mnou domů bez řečí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Colorama laky mě strašně odpuzují svým vzhledem, nevím proč :D takže jsem si nikdy žádný nekoupila a neonky mě taky neberou, aspoň něčeho jsem ušetřena :D ... jinak jsem je teď viděla v DMku v akci za 30 Kč ;) ... a toho Justina Ti klidně pošlu, napiš mi adresu na mail, já bych ho stejně jinak rozdala ;)

      Vymazat
  13. No to jsem se nádherně pokochala a zas jsem chytřejší, jakým láčkem mohu lištičku teplobarvomilnou podarovat :-)....ta sbírka těch oranžádek je úchvatná, no já jsem holt spíš ten chladňouš, takže jsem úplně slintala u těch vínovek a zlaťoušků, ale jo jednu milovanou broskev mám právě od L´Oreal....a mám to stejně, za pár kaček, když si chci udělat radost, tak láček...na tu Anny v Douglasu čumím pokaždé, ale škrťa jsem též, ještěže ten modrý Douglasí má takovou super výdrž, za ty prachy...Ó Ruby Pumps okouzlí každého :-))), ale ty jejich lahve teda taky nemusím, ale zas je toho laku fakt hodně za ten peníz a je krásnéj :-))) Prostě tag se moc povedl Lištičko fakt :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc za pochvalu, od takové paní lakýrnice to je úplná pocta! :) Anny mají láčky krásné, taky je tam toho dost, ale jinak mi kryjí a vydrží úplně stejně jako třeba Rimmel nebo L´Oreal, takže vidím výhodu pouze v tom, že mají hodně odstínů, ale zatím mi stačí porozhlédnout se v drogérce ;)

      Vymazat
  14. Ruby Pumps od China Glaze mám doma a je to krásna farba, ideálna na vianoce :)
    A mne šedé laky tiež nesvedčia, nalakovala som ho raz a stačilo :D U mňa prevládajú najmä ružové a červené/bordové odtiene, ale v podstate je to taká všehochuť.
    Prekvapivo napriek tomu, že mám doma podobné množstvo, nemáme ani jeden rovnaký :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně - vánoční lak jak vyšitý, musel na mě zanechat veliký dojem, když jsem si na něj vzpomněla začátkem léta ;) ... taky si říkám, že podle toho, co píšeš, máme stejný vkus na barvy, takže bysme měly mít podobnou sbírku :D mohla bys tu svou taky ukázat, ať se můžu inspirovat ;)

      Vymazat
    2. Nooo, porozmýšľam, možno pofotím :)
      I keď teraz mám skôr chuť si skočiť kúpiť nejaký nový :D (a to si stále vravím, že ich mám priveľa a kupovať by som už nemala ... prekliata blogosféra!)

      Vymazat
    3. já si taky kolikrát říkám, že je nikdy nemůžu všechny spotřebovat a pak je nějaká výhodná akce nebo natrefím na nádhernou barvu, kterou nutně musím mít a je po předsevzetích :D ale tak ... láčky jsou přesně ta věc, která stojí málo, ale udělá hodně radosti ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)