Jarní lakýrníci

Je na čase ukázat první nálož jarního lakování, protože toto období samo svádí k různým barevným kombinacím. Už jste se mohly inspirovat na podzim i v zimě. Po tmavších odstínech v mrazivém čase jsem měla trošku problém přejít na ty jarní a musím říct, že rozjezd byl pomalý. Najednou jsem nevěděla, co nalakovat, tak jsem začala pozvolna v nude odstínech. Teď už ale zase nevím, který láček zvolit dřív (samy jste v nakupovacím postu viděly, že mám hodně nových kousků do sbírky), takže říkám rovnou, že bude určitě pokračování ;).


Maybelline Colorama Brocades 220



Přiznávám se bez mučení, že brokátového krasavce bych si sama nekoupila. Nesnáším odlakovávání strukturových a efektových laků, třpytek, písků a bůhví čeho ještě. Když jsem ale Coloramu dostala jako dárek od Kristýny z IYF, vůbec jsem se nezlobila. No uznejte, není nádherný? Zlatá barva doplněná o růžové třpytky - podle popisu přeslazené a bárbínovské. Na fotkách jde ale vidět, jak je barva zajímavá. Tento lak mi byl na nehtech několikrát pochválen, okamžitě si ho každý všiml a zajímal se o něj.



Štěteček má normální velikost, není to takový ten plochý a široký tvar. Lakovala jsem ve dvou vrstvách, stačila by klidně i jedna. Musíte si ale vyhrát s rozmístěním třpytek, trochu je po nehtu naaranžovat. Schne rychle, přetřela jsem ještě nadlakem a vydržel mi v pohodě týden, ostatně jako všechny laky. Odlakování byl porod, přesně jak jsem čekala. Nejsem zastánce alobalové metody, takže jsem drhla z nehtů tampónkem a odlakovačem snad půl hodiny :(. Ale za tu krásu to stálo, to zas jo.





Odstín se v různých úhlech mění, někdy jde vidět pouze zlatá barva, jindy převládají růžové odlesky. Na sluníčku lak přímo září, ale rozhodně není křiklavý nebo laciný. Z lahvičky se mi jen po pár použitích sloupla nálepka na černém vršku, ale to je jen detail.

Obsah: 7 ml
Odstín: 220 (škoda, že nemá název)
Cena: 64 Kč


Golden Rose Rich Color 10



Tohoto nuďáčka jsem pro změnu dostala od Sabči (jsem to ale šťastná mrcha, jak říká má kamarádka :D). Ta mi kápla nehorázně do noty, páč "nudný" odstín hledám už docela dlouho a není to žádná řiť! Ono by se zdálo, že najít ten pravý je jednoduché, páč jako co na tom zkazit, že? Nude je nude. Nooo ... není. Záleží třeba i na tónu vaší pleti a každý vidí nude barvu trochu jinak. A tady Sabča kápla přesně na pravou liščí barvu! Sama bych ho líp nevybrala ;).



Lak má široký, tlustý a plochý štěteček, na úzké nehty by určitě nebyl. Já mám tyto tvary nejraději, páč na mé packy sedí dokonale - stačí jeden nátěr a je vymalováno. Konzistence je vyloženě krémová a kryje hned v první vrstvě. V tomto směru mu nemám absolutně co vytknout, se schnutím a výdrží si poradí top coat.




Odstín není určitě nudný. Jak vidíte na fotkách, má trochu podtón do broskvova, což mi naprosto vyhovuje, já potřebuju teplé barvy. Ve studených vypadám jak smrtka, to samé s kapkou růžové. Zároveň na nude lacích nemám ráda, když úplně splývají s barvou kůže, páč mi pak přijde, že nemám žádné nehty. Ruce s ním vypadají upraveně, elegantně, ale rozhodně udělá i nějakou tu parádu. Když nemám náladu na barvy nebo jdu třeba na pracovní pohovor, Golden Rose je jasná volba!

Pokud značku neznáte nebo nevíte, kde na ni narazit, tak doporučuju drogérii Teta nebo takové ty staré zapadlé krámky s kosmetikou ;). Podle mě jsou za ty peníze super, mají na výběr hodně odstínů a lahvička vám vydrží díky většímu obsahu věky! Ofiko stránky můžete prostudovat tady.

Obsah: 10,5 ml
Odstín: 10 (zase bez názvu, trochu kreativity by to chtělo!)
Cena: 50 Kč


Catrice Ultimate Nail Lacquer C02 Floralilac



Poslední darovaný kousek je od An., která ví, že u nás v lese je Catrice k nesehnání. Takže mi udělala velkou radost s jejich lakem na nehty z limitované edice Eve in Bloom. Moc se mi líbí jeho obal, konkrétně růžové a fialové květy na stříbrném vršku. Catrice prostě limitované edice umí, to se jim musí uznat. A teď minipříběh s názvem "Liška a fialové laky". Do nedávna jsem měla pouze jeden, hodně starý, ještě retro obal od S-he, který jsem měla na packách možná tak před rokem a půl. Prostě se s touto barvou na nehtech moc nekámoším. Až An. dokázala tuto kletbu prolomit, páč tohoto krasavce jsem lakovala hned po tom, co jsem ho dostala!



Štěteček je opět široký a plochý, prostě značka ideál, poslední dobou si všímám, že na tento tvar začínají přecházet skoro všichni výrobci. Lak má jemný fialovo stříbrný shimmer, který vynikne až na sluníčku. Lakuje se opět dobře, kryje líp až v druhé vrstvě a drží. Já dávám vždycky podlak, dvě barevné vrstvy a nadlak. S tímto kombem mi jakýkoliv lak vydrží týden v neporušeném stavu. Najdou se samozřejmě i výjimky (třeba Essence), ale málokdy.





Odstín by se dal jednoduše popsat jako fialová s kapkou růžové. Díky shimmeru se dokáže měnit a umí být i světlý i tmavý. Rozhodně je ale výrazný, prostě Catrice nebude sedět v koutě! Dle mého skromného názoru nebude slušet každému a musíte mít taky trochu odvahu jej nosit. Pokud ji ale seberete, udělá vám rozhodně dobrou službu už jenom díky projasnění zachmuřeného dne.

Obsah: 10 ml
Odstín: C02 Floralilac (LE Eve in Bloom, už nebude moc k sehnání, možná někde ve výprodeji)
Cena: 65 Kč


Essence The Twilight Saga 02 Alice Had A Vision - Again



Omlouvám se za další limitku, která už není k sehnání (možná ve výprodeji), ale já vám ho musela ukázat, páč tohle byla láska na první nalakování! Film mě teda nebere, ani jsem ho neviděla, takže nemůžu posoudit originalitu názvu odstínu. Ovšem originalita samotné barvy mi bere pořád dech. I když by se dalo říct, že je na jaro tmavá, tak po tom, co objevíte jeho kouzlo, si rozhodně nic podobného myslet nebudete.



Štěteček opět tlustší a plochý, lakuje se dobře, kryje líp ve dvou vrstvách. Já laky Essence moc nevyhledávám, po jejich inovaci jsem nekoupila ani jeden. Ty staré malé byly lepší, ale co naděláme. Občas ještě nějaký chytnu ve výprodeji nebo v zapadlé drogérii, a to po nich jdu jak Neo po Trinity :D. Na druhou stranu laky z limitovaných edic jsou kvalitou mnohem lepší a občas nabízí i zajímavé odstíny. Toš chápete to? Proč nemůžou být ty ze stálé kolekce taky tak dobré?






Tenhle upíří kousek si zaslouží nejvíc fotek, páč jako uznejte - není úžasný? Tmavě fialový podklad s růžovým, fialovým a světle modrým shimmerem. Takto nějak já si představuju barvu vesmíru pro holky :D. Několikrát jsem se přistihla, jak točím packou sem a tam a sleduju s nadšením, jak se v různých úhlech mění. Navíc se na rozdíl od efektových laků odlakovává úplně v pohodě, což ho řadí na první příčky mých oblíbenců.

Obsah: 10 ml
Odstín: 02 Alice Had A Vision - Again (LE The Twilight Saga)
Cena: 55 Kč


NYC In A New York Color Minute 224 Times Square



Tak jo, kdyby šlo do tuhého a já si musela ze své sbírky nechat jen jeden lak na nehty (brečela bych a kopala nožičkama), byl by to NYC! Dokonce si dovolím tvrdit, že se mu jednou podívám i na dno, protože jakmile ho jednou nalakuju, nemíním se ho dlouho vzdát. Všeobecně si myslím, že jsou laky od NYC nějak zbytečně přehlížené a mluví se jen o jejich top coatu (který je mimochodem úžasný). Přitom za směšnou cenu si myslím, že se vyrovnají i dražším drogérkovým značkám. Jen škoda, že mají docela malý výběr odstínů, snesla bych jich klidně víc ;).



Štětec bych označila jako zlatý střed - ani tenký, ani vyloženě tlustý a přitom hezky placatý. Lak je vyloženě krémový, stačí ho jen tenká vrstva a kryje okamžitě po nanesení. Navíc se leskne jako blázen. Má prostě ideální vlastnosti, líbí se mi i štíhlý a elegantní obal. Při odlakovávání je s ním trochu potíž, páč i přes top coat trochu zabarví prsty do červena. Ale já jsem mu to ochotná naprosto s klidem odpustit.





Z fotek vyzní odstín asi moc křiklavě, ale nebojte, žádný cirkus se neděje. Barva je červeno oranžová, výrazná, možná by se dalo napsat, že taková červená neonka. Lacinost z ní ale nesálá, hodí se ke všemu. Pro mě ideální odstín na jaro i léto, dokáže okamžitě upoutat pozornost, jako červená látka na býka. Schytává obdiv a já ho nosím s radostí. Prostě můj vylepšovač nálady ;).

Obsah: 9,7 ml
Odstín: 224 Times Square
Cena: 40 Kč


Rimmel 60 Seconds 703 White Hot Love



Nová rimmelácká kolekce od zpěvačky Rita Ora, kterou nikdo nezná, obletěla blogosvět docela nedávno. Musím říct, že mě odstíny vůbec nezaujaly a neplánovala jsem koupi ani jednoho. Jakmile jsem totiž viděla perleť, okamžitě jsem zavrhla jakékoliv bližší prozkoumání. Tohle prostě není můj šálek čaje (kafe nepiju). Pak jsem ale viděla u Moory, že po nalakování bílého zástupce se perleť ztrácí. Pak se k tomu přidala sleva v Tetě 1 + 1 na laky Rimmel a bylo rozhodnuto lesní komisí, že ho teda vyzkoušíme.



Přesně tyto rimmelácké laky mám ráda, takže mi bylo jasné, že štěteček mi bude vyhovovat a počítala jsem i s bezproblémovým lakováním. Bohužel tento kousek pruhuje. V druhé vrstvě už to moc vidět není, ale když zbystříte zraky, tak i na fotkách si pruhů jde všimnout. Všeobecně sehnat dobrý bílý lak v drogérii je trošku potíž. Minulé léto byla sněhová barva má nejoblíbenější, lakovala jsem i víckrát za sebou. Jenže jsem měla malý láček z H&M, který byl naprosto úžasný, ale rychle došel. A potom už nebyl k sehnání. Takže začal hon za jeho náhradníkem, který ještě pořád tak úplně neskončil :(.





Když pominu pruhování a lehkou perleť, která naštěstí jde vidět jen při opravdu podrobném zkoumání, kdy máte strčený prst skoro až v oku, zase se mi potvrdilo, že bílá je prostě klasa! Hned po prvním nalakování mi bylo jasné, proč jsem se jí nechtěla už minulé léto tak lehce vzdát. Hodí se ke všemu, není nudná a i když je brána jako základní barva, je prostě neokoukatelná. Jediná nevýhoda bílých nehtů všeobecně je, že na nich jde vidět jakákoli špína. Když třeba zavadíte prstem o čumák, hned vidíte odstín svého makeupu v přímém přenosu na nehtech. Naštěstí se dá lehce setřít, ale musíte to prostě hlídat.

Obsah: 8 ml
Odstín: 703 White Hot Love
Cena: 49 Kč


Nakonec přidávám dva tipy na akce, kdybyste zatoužily taky posílit svou sbírku ;). Teta má opět 1 + 1 tentokrát na Gabriellu Salvete a DM zase nabízí 2 + 1 na Coloramu.





Jaké jsou vaše oblíbené jarní odstíny? Malujete nehty podle ročního období? Který z dnešních lakýrníků vás zaujal nejvíc?

Užívejte jaro!

L.






























Komentáře

  1. Ten Golden rose je naprosto úžasný. Fakt krásná romantická a jarní barva.

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny jsou tak nádherné! Essence z Twilight sagy mám taky a je naprosto překrásný! Když byla ta limitka aktuální, musela jsem si vzít hned dva odstíny :D
    - Elma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já na jejich limitky už vůbec nechodím, nějak mě to přešlo, ale po vyzkoušení tohoto krasavce si to, aspoň v lacích na nehty, určitě rozmyslím ;) páč jako tohle se jim fakt povedlo!

      Vymazat
  3. Lak z limitky od Essence mám taky a absolutně ho zbožňuju!

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Catrice vypadá moc hezky! A zlákalas mě na tu tetu, Lou si pořád chválí bílej od GS a já taky pořád hledam ten pravej...hmmm hmmmm...:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o bílém láčku od GS jsem už taky několikrát slyšela, dokonce jsem si pro něj už párkrát byla a nikdy ho u nás neměli :D takže buď je pořád vyprodaný nebo na něj nemáme v lese nárok :( každopádně jestli na něj někdy konečně narazím, tak ho beru!

      Vymazat
  5. Zajímalo by mě, jestli to v Tetě je i na tu pískovou řadu Gabrielly....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podle mě určitě, páč výchozí cena (80 Kč) odpovídá právě pískáčům, kdyby to bylo jen na obyč řadu, tak není tak vysoká ;) ale ověřené to nemám ...

      Vymazat
  6. Laky super, nehty jo .Jsi vtipná díky za inspiraci papa

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem se teď na lakování stala asi trochu závislou :D Tolik laků jsem snad nikdy neměla. A těch přípravků okolo taky ne :) Snažím se lakovat podle toho, co se mi zrovna líbí i podle toho, jaká je zrovna doba. Nejmilejší jsou mi však světlejší až nude odstíny. Miluju Brocades řadu, jen je škoda, že se tak špatně odlakovávají:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jooo, tak to si dávej bacha, jak jednou začneš, tak je velice těžké přestat :D páč laky zas tak moc nestojí, pořád jsou nějaké nové kolekce nebo barvičky, takže každá návštěva drogérky se bez nové lahvičky neobejde ... a za chvíli jich budeš mít tolik, že se budeš stydět i sama před sebou :D ... brokáty jsou nádherné, ale právě kvůli tomu odlakovávání bych si už další odstín nekoupila, strašně to ničí nehty :(

      Vymazat
  8. ten brokatovy ti velmi zavidim... u nas tieto ani neboli, velka skoda, tomuto by som totiz odpustila aj to odlakovanie, je nadherny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je diskriminace! :( půjdu se po něm podívat, jestli je u nás ještě k sehnání nebo to byla jen nějaká limitka (zrovna v sortimentu Maybelline takový přehled nemám) a kdyžtak bych Ti ho klidně koupila a poslala, musíme si přece pomáhat! ;)

      Vymazat
    2. wau to vazne??? to by bolo fantasticke!!!! dakujem uz len za ochotu, zahrialo to pri srdci:-)

      Vymazat
  9. Tak vidím, že v lese zase pribudlo pár ďalších krásných lakov.:-) Brokátová Colorama je okúzľujúca, fialovo-ružová od Catrice ultimátna a tá tmavá od Essence? Vesmírna! A lakom od NYC sa budem musieť nabudúce v drogérii lepšie prizrieť;-), ďakujem za tip! Pozdravujem do lesa a nech vám to lakuje! (a odlakováva;-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pampelišková návštěva! :) musím hned napsat, že brokáty máš nalakované a nafocené o moc líp než já, to je vždy potěšení pro oko se dívat na Tvé obrázky :) a doufám, že si u NYC najdeš taky své favority, určitě je o co stát! les pozdravuje louku a přeje krásný slunečný víkend! ;)

      Vymazat
    2. Júú, líštička je tuze milé lesné stvorenie:o), pampelišková lúka ďakuje za pochvalu z lesa! Má z nej tváre červené ako lesné jahody.;-) Krásny víkend aj ja prajem (lebo ako sa z lesa ozýva, tak sa do lesa volá:-)), a ak sa nejaký NYC favorit nájde, určite sa na lúke časom predvedie;-). papaa

      Vymazat
  10. já teď lakuju neustále! dneska mám Essence Off to Miami, taková pěkná korálová barva, ale trošku pruhuje :( jinak hodně jedu ty růžové a červené odstíny, občas si dám nějaký tmavý (třeba tmavě modrý s třpytkama ze Sephory).
    jinak ten Twilight je naprosto nádherný! a Brocades mám červené, měla jsem je jednou a strašně blbě se mi lakovaly, takže je asi pošlu dál :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. korálovku jsem si teď koupila od Rimmelu (415 Instyle Coral) a strašně se na něj těším, až stáhnu z nehtů bílého rimmeláka, tak nastoupí okamžitě tento ;) právě Essencí laky mě po inovaci vůbec neberou, párkrát jsem měla možnost vyzkoušet u kamarádek a vždycky se mi oloupaly do tří dnů (já jsem zvyklá na týden), takže jsem nikdy žádný nekoupila ... brokáty jsou na nehtech nádherné, ale je s nimi práce, jak při lakování, tak při sundávání, takže taky lakuju sporadicky, vždycky po dlouhé době, kdy zapomenu, jaké s tím byly obstrukce :D

      Vymazat
    2. no hele mně ten můj drží už čtvrtý den a jen se mi lehce ošoupaly špičky, což je podle mě úspěch. hlavně nemám nadlak, jen ty jejich rychleschnoucí kapičky, které ho nenahradí. ale podle mě tam záleží kus od kusu. líbí se mi jejich lahvičky, odstíny a štěteček, takže si myslím, že brzo bude mít kámoše :D

      Vymazat
    3. kámoš musí být, to naprosto chápu, aby se sám nebál a tak ... :D každopádně já si za ty peníze radši koupím Miss Sporty, to jsou zase moji levní favorité ;)

      Vymazat
  11. Strašně, strašně, ale strašně se mi líbí ten Nude!!! Mrknu do Tety, zda ho tam mají! Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné láčky, tedy až na ten bílý, ty se mi obecně nějak moc nelíbí, ale nevím, čím to je. :) Ten od Catrice je krásný, sakryš, měla jsem nějaký vzít i sobě. :D
    Ten nude je krásný. :)
    A jak to tak vypadá, tak půjdu na hon GS do Tety, achjo... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, aspoň budeš originální, páč bílý je teď strašně in, takže ho bude mít každá ;) ... tak přeju hodně štěstí na honu za GS, z mé zkušenosti z posledních akcí bývají láčky docela rychle vybrané, tak snad ulovíš, co potřebuješ ;) já nevím proč, ale nějak mě ty jejich laky neberou, vždycky stojím před jejich stojanem, že si nějaký koupím a nikdy si nevyberu :(

      Vymazat
  13. Bílej lak si kup od Gabrielly, ten je dokonalej.

    Jsem ráda, že jsem se lakem trefila, jak koukám, tak je fakt pěknej a nevím nevím, jestli si pro něj taky neskočím...

    Essence z limitky je nádherný, taky ho mám, i ten modrý k němu a i ten je božský!

    Akorát tedy laky NYC přímo nenávidím, přijdou mi jako největší shity pod sluncem a drží mi tak deset sekund :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no šak jsem ho chtěla koupit už v Olmiku, pamatuješ? a neměli ho! a takto to je i u nás v lese, on mi prostě není souzený asi :(

      pro Golden Rose skoč klidně hned, je úžasný, nečekala jsem, že si tak zamiluju nude lak, když jsem spíš na barvičky ;)

      nojo, Sabča a modré laky, překvapuje to někoho? ... ne! ... :D ... každopádně mě to probralo k tomu se zase začít zajímat o Essence limitky, páč jestli jsou všechny tak povedené (myslím laky na nehty), tak je chci! :D

      fakt? :O tak to čučím, mně drží úplně v pohodě, s top coatem stejně jako ostatní laky týden ... ale je pravda, že třeba eMka psala, že jí NYC laky drží jen s NYC nadlakem :D tak to mají asi tak pošéfované, aby sis musela všecko kupovat u nich :D

      Vymazat
  14. No páni! Ta colorama je naprosto dokonalá! Po té se musím podívat v drogerii a jestli ji neseženu, budu řádit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žejo? a zvlášť s tou akcí, co je teďka v DM se bude nakupovat jedna radost ;) akorát se bojím, že to byla limitka, páč jsem si jich ještě nikde nevšimla ... ale cíleně jsem je nehledala, takže nechci strašit ;)

      Vymazat
  15. Colorama je opravdu nádherná, ale jak říkáš, asi bych se zbláznila u odlakovávání :-/ Máš můj obdiv! Ten nuďák ti opravdu sekne, já pořád jen doufám že najdu nějaký pro mě ideální :) O Essence se nebudu rozepisovat, ta barva je naprosto dokonalá! Catrice a zbytek se mi líbí, ale na mě by vypadaly nejspíš hrozně. Tobě sluší, máš na laky opravdu vkus :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)