TAG: Práskni na sebe nějakou špínu

Jsem zas jednou byla nominována na TAG. Nejdřív jsem se Mitsuuko snažila nenápadně podsunout, že už jsem zpracovávala své podivnosti. Což by jako mělo být to samé. Navíc přece nemůžu provalit úplně všechno, bych si pokazila sluníčkovou image! :D Ale prý tohle je něco jiného. Že jako podivnosti můžou být i roztomilé (chá, tak to by mě zajímalo, co z těch mých splňuje tento popis), ale špína je špína. Tak jo. Máte to mít. Až po lese pojedou se svěrací kazajkou, budu vědět, že je pro mě :D.

Zdroj

1. Jsem největší lenoch v širém lese

Nechápu, když někdo prohlásí, že je líný a pak začne mluvit o tom, že ujel 50 km na kole, ušel dlouhou túru nebo každý den hodinu cvičí. Já vám řeknu, co je to lenost. Když celý den nehnete zadkem jinak, než že si jdete udělat jídlo nebo na záchod. Nebo když vám kamarádka vykládá, že je totálně grogy, páč po práci chodí ještě plavat a vy se jí zeptáte: tak proč to, do psí řiti, děláš??? Jo, kdybych měla popsat ideální svět, tak bych nemusela nikdy sportovat a čokoláda by byla přípravek na hubnutí.

2. Jsem nenapravitelný bordelář

Tento bod tak trochu souvisí s bodem číslo jedna. Ale samozřejmě, jako všichni bordeláři, si nesmím odpustit myšlenku, že jen inteligentní člověk se vyzná v chaosu. Můj stůl přetéká vším možným a občas na něm najdu věci, kterým se nestačím divit (třeba plavecké vysvědčení z první třídy základní školy). Musím mít okolo sebe prostě moc věcí, jinak se cítím divně. Jo a samozřejmě mi nedělá problém něco najít ;).

Horší už je třeba to, že se mi v pokoji povalují ještě nevybalené dárky z narozenin, které jsem měla v únoru. Nebo vyžehlená hromádka prádla, která se sama do skříně neuloží (zkoušela jsem to a fakt mrcha nechce). Můj němý sluha přetéká věcmi tak, že musí být opřený o stěnu aby nespadl. Postel jsem stlala naposled asi před půl rokem, když mi mamka řekla, že aspoň o Vánocích by to v mém doupěti mohlo trochu vypadat. A když už musím uklidit, nacpu bordel do šuplíků a do skříní, aby nebyl vidět.

Zdroj


3. Mluvím sama se sebou

Na mou obranu - jsem jedináček. Takže jsem si od malička musela hrát sama. Byla jsem učitelka i žáci zároveň, prodavačka i zákazník ... No prostě i teď si občas nahlas řeknu něco jakože sama sobě. Ale jen když u toho nikdo není. Nebo odpovídám moderátorům v rádiu a televizi. Páč je chápu. Položí otázku a ... nikdo nic? :D A když jdu po lese a ujede mi třeba trolejbus, tak si nahlas i zanadávám. Sprostě.

4. Nakupuju boty

Tohle by mohlo být i docela normální. Hodně holek utrácí za boty. Ale já v nich nechodím. Protože nemůžu. Mám divné nohy a málokteré botky mi nedělají puchýře nebo mi nerozřezávají packy do krve. Ještě horší jsou podpatky, platformy a takové ty strašně sexy nepohodlné střevíčky. V nich neujdu ani krok. A hádejte kolik takových mám? Jo, moc. Nosím je? Ne. Kupuju si další a další? Ano! Jsem totiž přesvědčná, že nějaké mi někdy sednou. Že se stane prostě zázrak! A já budu konečně chodit jako dámička v krásných botičkách, aniž bych trpěla bolestí. Zatím se musím spokojit s teniskama (nejlepší jsou Nike, ty mně třeba na rozdíl od Adidasek nerozřezávají paty).

Zdroj


5. Když jsem ve stresu, tak žeru

Strašně závidím lidem, kteří když mají nervy, tak do sebe nenacpou ani sousto čehokoliv. To já mám úplně naopak. A ani se to nedá nazvat tak, že jím. Já fakt žeru. Plácám páté přes deváté. Nafutruju půlku čokolády, na to celý plátkový sýr, páč jsem strašně přeslazená a pak druhou půlku čokolády, páč mám zase chuť na sladké. Pořád dokola. Pak je mi blbě, bolí mě břicho a řeknu si, že nic podobného už nikdy neudělám. Jenže přijde další stres (diplomka, státnice, hledání práce, ponižující pohovory, ...) a láduju znova. Jeslti někdo v podobných obdobích zhubl pět kilo, tak já jsem je přibrala :D.

6. Nepříjemnosti odkládám na poslední chvíli

Jakmile mám vyřešit, zařídit nebo udělat něco, co se mi nelíbí nebo se mi do toho nechce nebo se toho bojím, odkládám to na poslední chvíli. Třeba se něco stane a ono se to vyvrbí samo. Jako třeba s řízením auta. Řidičák mám od svých osmnácti. Jenže pan učitel v autoškole byl pěkný kretén, který na mě řval a snížil mi seběvědomí tak, že se bojím sednout za volant. Takže raději  nechávám řídit jiné a říkám, že řídit neumím. Už jsem si dokupovala i hodiny v jiné autoškole, kde jsem měla super týpka, který byl na mě hodný, ale bohužel ani to nepomohlo. Prostě jezdit autem budu, až to bude akutní. Do té doby budu raději dělat spolujezdce. Anebo si najdu boháče, který mi koupí auto i s řidičem :P.

Zdroj


7. Jsem naivní

Věřím lidem a když poznám někoho nového, nikdy si o něm nemyslím nic zlého. Dokážu se rychle otevřít a myslím si, že to se mnou všichni myslí dobře. Už jsem se několikrát hodně spálila. Ale jsem nenapravitelná. Pro kamarády bych udělala všechno, zavolejte mi ve tři ráno a já vstávám z postele a jedu vás zachránit. Už se ale neptám, jestli jste ochotni to samé udělat vy pro mě. Většinou to totiž tak není :(. Snažím se svou naivitu mírnit a být opatrnější, ale občas stejně zase uklouznu. A stejně si pořád myslím, že v každém člověku je kus něčeho dobrého, jen si musíte dát práci s hledáním ;).

8. Neumím šetřit

Můj děda říká: "Peníze budou, my nebudem". A podle toho já se řídím. I kdybych měla další měsíc jíst mech v lese a ohlodávat stromy, s kamarádkou na kafe klidně půjdu. I se zákuskem. Přece nebudu sedět doma kvůli tomu, že mám poslední pětikilo! Co bych ze života pak měla? Vždycky jsem si musela peníze vydělat sama, nedostávala jsem kapesné jako ostatní, takže jejich hodnotu znám. A i když vím, že jsem se dřela při studiu občas i rukama za minimální mzdu, tak ani jednoho utraceného dukátku nelituju. Zážitky, za které jsem je utratila mi totiž nikdo nevezme. Ani tu desátou rtěnku ve velmi podobném odstínu :D.

Zdroj


Radši budu končit. Doufám, že mě podpoříte a řeknete, že jste ještě horší než já! :D Nebo že máme aspoň něco společného. Ona se totiž špína na veřejnosti pere docela blbě, když ji máte prozrazovat zrovna na sebe. Takže kdo TAG už zpracoval, sem s odkazem, kdo ne, sem s článkem!

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Jojo, se spoustou věcí souhlasím... Taky jsem jedináček, takže samomluva byla docela častá věc. Akorát že já občas zapomenu a mluvím k sobě i v přítomnosti jiných lidí. :))
    Jinak nepříjemnosti též odkládám /a dost často nějak sami vyšumí.../ a naopak lidem nevěřím prakticky vůbec...
    No, a kde je ta špína? ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem doufala, že se nějaký jedináček ozve a přimluví se za mě :D zrovna dneska jsem stála na přechodu, blikla zelená, tak jsem vystartovala, páč by mi ujel jinak trolejbus a málem mě srazilo auto, tak jsem zakřičela přes celý přechod sprostotu největší a všichni se na mě dívali zas jak na blázna :D ... a u vyšumnění nepříjemností - to je to nejlepší, co se může stát, ale občas to tak není, bohužel :D ... já si myslím, že špíny je tam docela dost, když se to tak vezme, tak by si mě z toho všeho mohl někdo představit jako stopadesáti kilovou osobu, která si mluví sama pro sebe a leží doma zasypaná bordelem :D

      Vymazat
  2. Lištičko, musím přiznat, že jsem taky naivní. A věřím zbytečně lidem. Jo, někdy se to fakt nevyplatí, ale poznala jsem pár lidí, pro které má důvěra nebyla zbytečná a oceňují to ;) Pozor na čumáček, ať si jej nespálíš ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky mám v okolí pár lidí, na které se můžu spolehnout, ale dali by se spočítat na prstech jedné ruky ;) ono si jich pak člověk i víc váží, když má několik špatných zkušeností, ze kterých se nepoučil :D jsme prostě nenapravitelné optimistky, ale zase máme život hezčí ;)

      Vymazat
  3. tak to je super :D, a nepřijde mi to ani negativní, fakt :). V bodech 1,3,7 a částečně 8 se vidím taky, hlavně to mluvení sama pro sebe, to dělám pořád, a taky jsem si jako malá hrála na učitelku i žáky zároveň haha :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žejo? s kým jsme si jako měly hrát, když nebyl žádný sourozenec po ruce? a přece se neochudíme o takové super hry, jako je škola :D i když buzerovat sama sebe (učitelka žáka) je trochu kontraproduktivní :D

      Vymazat
  4. Holka - my dvě musíme vyrazit na kafe :D a v autoškole jsem trpěla jak blázen - můj instruktor celou dobu řval - prostě sedl do auta a řval - a musela jsem jezdit do tesca pro nákup, pro jeho ženu na zastávku, s reklamací do elektra...atd. - do dneška mu nemůžu přijít na jméno a mé řízení je dost katastrofa. Jinak šetřit taky neumím, naivní lenocha jsem taky, akorát musím mít všude pořádek - což je dost divné, protože překonám svojí neskolanou lenost a jdu rovnat trička do komínků :D a čokoládu jsem si naordinovala jako lék na stres :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já bych tyto instruktory zakázala! akorát dělají z lidí uzlíčky nervů, které se pak bojí sednout za volant :( když jsem se o tom mém kreténovi bavila s konkurencí, bylo mi řečeno, že ho nemá rád nikdo, páč řve a buzeruje, ale že k němu lidi chodí, protože je nejlevnější :( když ho pak vidím jet po lese, tak strašně lituju člověka, kterého má zrovna ve spárech :( ... a s těma tričkama do komínků - kdybys viděla moji skříň, tak dostaneš infarkt! :D ale jestli je nemáš i vyrovnané podle barev, jako moje kamarádka, tak bys to možná ještě snesla :D ... a čokoláda JE lék na stres, to říkám pořád! čím jiným si udělat radost, to mám jako chlastat nebo co? :D

      Vymazat
  5. Lenost.. celá já :o)
    Bordel.. celá já :o)
    Mluvení.. celá já.. a ještě mluvím se psem :o)
    Nakupování bot.. naštěstí ne.. ale nakupuju kosmetiku.. po tunách. Mohla bych si otevřít obchod :o)
    Žraní ve stresu.. celá já :o)
    Naivita.. už ne!! Už jsem dost stará, takže jsem se to odnaučila.. ale že to trvalo :o)
    Neumím šetřit.. celá já.. mé heslo: "prachy, které neutratíš, stejně neušetříš" :o)
    Muhehe :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, to jsem tam zapomněla napsat - s psounama taky mluvím a klidně i s cizíma :D a heslo si zapisuju, to se mi líbí! co dodat, těším se, až se uvidíme osobně (snad někdy), páč konečně mám sestru, kterou jsem nikdy neměla :D

      Vymazat
    2. :D já taky mluvím i s cizíma psounama.. a věř mi, že mi rozumí.. :o)) nedávná zkušenost, kdy jsem si mluvou totálně omotala pejsku, o které páníčci říkali, že nechápou, že se ode mě nechá drbat, když po cizích vždycky startuje.. :o))
      To setkání vyjde, tomu věř, ségro zrzavá!! :o)) už teď se těšííím!!! :D

      Vymazat
  6. Chacha =P =P =P
    Hele, víš co je vrchol lenosti? Když sedím od rána na zadku za compem v práci a ještě do teď jsem se nezvedla,a bych si šla pro oběd na polední pauzu =D Ale zase ted´už se jen jednou zvednu - když pojedu domů =D
    Jéé, to já jsem taky jedináček a já si pro sebe občas dokonce i nahlas čtu - a je jedno, jestli knížku, televizní program, pohádku, nebo kuchařku =D
    Naivní kupodivu nejsem ani trochu, naopak.. mám v hledáčku sortu divných lidí, kteří se mi od počátku nezdají a vypadjí pro mě nebezpečně - ať už psychicky, nebo fyzicky. V tu chvíli dávám na první dojem a zdrhám a nechci s ním mít nic společného. Většinou, když jsme byl adonucena to překonat, potvrdila se má předtucha, takže se jí držím. Neplatí to však pro seznámení s cizími lidmi, jen s těmi u kterých mám tento nepříjemný palčivý pocit.. a s tím šetřením, kurňa, máš zpracovat tag za sebe a ne pokračování toho mého! =D jsme hrozná, nedokážu našetřit na nic, nikdy nemám ani vindru, vždy si dopřeju co chci, byť je to nad rámec mých možností. Paradoxně však bokem i šetřím, ovšem, pokud k tomu mám přístup, dřív nebo později to vyberu na unáhlené koupě =D
    Boty taky kupuju podle vzhledu a ne podle toho, zda mi sedí, takže s mi jich doma kupí už pěkná řádka v krabicích velikosti od 37 až po 40 =D no a co se týče odsouvání stresových záležitostí? hihi, v tom jsem mistr - dokážu se tak za necelých 14 dní dostat do pěkné depky! Trumfni mě!! =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc se nechechtej tady! :D nojo, ale Ty aspoň do té práce jedeš na kole, víš ;) a ten oběd bych nedala, já když mám hlad, tak se mnou není řeč a když mám velký hlad, tak jsem dokonce i nepříjemná :D

      no vida, kolik se tady urojilo jedináčků! měly bysme založit nějaký klub samomluvy :D

      tak to máš pěkný čuch na lidi, závidím! muž je to samé, vždycky mě varuje, že mu na určitém člověku něco nesedí a já mu říkám, že ho přece nezná a že ho soudí od pohledu a že se to nedělá :D a samozřejmě že má pak pravdu :D asi nějaký šestý smysl nebo co ;)

      přesně - unáhledné koupě alá přece si musím udělat radost, navíc, když je ta věc zrovna ve slevě, takže i když ji nepotřebuju, tak je to v podstatě výhodný obchod :D a když náhodou najdu nějaké peníze, o kterých jsem nevěděla, tak je okamžitě utratím, páč jsou jakože nadrámec rozpočtu přece! :D

      37 - 40? :D :D :D tak to jsi mě fakt tumfla, já teda velikost kupuju správnou, jen mám divné nohy, na které nesedí žádné boty, prostě velikostně mi sedí, ale buď mě někde řežou nebo z nich mám puchýře na nejdivnějších místech ... nedávno jsem třeba vytáhla balerínky, které už mám několik let, takže rozchozené a měla jsem z nich puchýř ze spodu nohy (na šlapce) přes celou patu - musela jsem ho všem ukazovat, páč mi nikdo nevěřil :D

      Vymazat
  7. a já myslela, že píšeš o mně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to vítej v klubu lesních špinaváků a získáváš doživotní členství ;)

      Vymazat
  8. Kromě nakupování bot a naivity to mám stejně :), nejvíce souhlasím hned s prvním bodem o lenosti, jako kdybych to psala já :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. další lemra líná? :) jsem ráda, že v tom nejsem sama a že se na mě nesběhlo nějaké sportovní komando :D

      Vymazat
  9. S botama jsme na tom stejně. Myslíš, že je možné ujít kilometr(y) na podpatkách a s několika šrouby a kovy v noze? :-) Nike jsou lepší i pro mne.
    Jinak se shodnem v bodě 1 a s tím prádlem i v bodě dvě, trvá mi to jen ale tak čtyři dny no dobrá někdy týden...
    Bod 3 - to není běžné? či normální? No a ještě asi 6. hlavně k doktorovi se odhodlávám trochu dýl..
    Jo a narozky mám taky v únoru a zrzavý vlasy taky :-)

    JSI SKVĚLÁ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jaj, šrouby a kovy? :( co já si tady mám co stěžovat na nějaké puchýře! :( musíš na blogu ukázat nějaký outfit v teniskách, si Tě v nich vůbec nedokážu představit, Tvoje botky obdivuju vždycky, samé krásné a elegantní! :) ... čtyři dny až týden s prádlem? věř, že jsi můj vzor! :D kdyby k nám nechodil přítel, tak mi tady leží do té doby, než si ho zase nevezmu nasebe, před ním mi to je teda blbé, tak to i někdy uklidím :D ... děkuji moc za podporu, my zrzavé vodnářice musíme držet spolu ;)

      Vymazat
  10. Lištičko, já jsem se tak dlouho nezasmála, naposled v práci, před hodinou, protože dělam v blázinci. Ne...fakt nedělam si srandu, pracuju na Geronto-psychiatrickém oddělení, s demencí v nejhorším stadiu a zasměju se několikrát denně, protože bych se musela zbláznit taky. S tvými odpověďmi se úplně shoduju, i s těma botama, až na to, že je unosim. Jsem si koupila fialové mokasíny a abych je unosila, musela jsem si koupit samozřejmě fialovou kabelku. Jinak, i když mi zbývá poslední tisícovka, koupim si za ni rtěnku. Takovej magor jsem já. Zdravím do českých lesů. Tvá kolegyně ze Schwarzwaldu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jooo, tak teď nevím, jestli to mám brát jako lichotku nebo ne :D ... a je úplně nad slunce jasné, že k fialovým botkám musí být fialová kabelka, jiná by se k nim ani nehodila! přece nebudem chodit po lese jak nějací vagabundi ;) ... děkuji za pozdravy a posílám je zpátky ... jo a závidím rtěnku za tisícovku! :D

      Vymazat
  11. Liško, ty ale taky pěkně kecáš s tou leností:) Já bych byla například líná vést pravidelně blog:) Já do něj zvládám jen tupě zírat a občas vstřebat informaci, co si mám koupit:)
    Jo a taky si povídám se psem, s rádiem, televizí..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, psaní článků není nic, co by se nedalo dělat v posteli, asi tak ;)

      Vymazat
  12. Odpovědi
    1. takže další naivní kočka, která se ve stresu cpe a neušetří ani vindru? :D vítej v klubu! ;)

      Vymazat
  13. Lenivá, bordelář a naivní jsem taky. =D Sama se sebou si nepovídám (jedináček nejsem), to raději se vykecávám s potkany - oni jsou takový úžasní posluchači. =D Ale jinak tu máš hezký seznam - jediné, v čem se s tebou moc neshodnu je utrácení peněz (občas dokážu být tak šetrná, až se sama sebe děsím) a žraní při stresu - co bych za to dala, já při stresu kouřím. A hodně. =/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. potkánci jsou určitě super posluchači, to věřím ;) ... a buď ráda, že jsi šetrná, aspoň budeš mít na stáří z čeho žít, zato já budu sedět opelichaná v lese u stromu a žebrat kostičky čokolády :D ... říkáš kouření při stresu? joooo, to taky znám! :D

      Vymazat
  14. Nevím, nevím, nějak tam tu špínu nevidím :D v hodně věcwch se shodneme, snad až na tu naivitu, řízení a bordel. Líná jsem jak mrcha, fakt semusím u všeho přemáhat, pro sebe si mluvím, i když mám dva sourozence a boty si kupuju, dvakrat vezmu na sebe, aby se nereklo a potom nic. Šetřit jswm dříve uměla, ale teď mi to nějak nejde :D nu a s řízením to mám tak, že řidičák pořád nemám, udělat si ho chci, ale bojím se a tak si stále vymýšlím výmluvy :D
    Jinak před časem jsem dělala ten samý, jen má pozměněný název http://portfoliofox.blogspot.cz/2014/03/tag-10-sokujicich-pravd-o-mne.html?m=1 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aaale, další liška v blogosféře! :) Tvůj článek jsem si početla a myslím, že bys zešílela z mého bordelu a já bych zase zešílela z toho, že můžeš mít oprýskaný lak na nehtech :D každý máme prostě něco a s tou autoškolou bys měla hezky začít, třeba budeš super řidička! ;) i když já mám zrovna co radit ... :D

      Vymazat
  15. Body 1, 2, 6, 7 a 8 mám úplně stejně, takže tě napůl lituju a napůl chápu :D A na třetí půl se směju sama sobě, že vlastně nejsem takový exot, jak jsem si myslela :D A mimochodem - 5 mám podobně. Jen nežeru když jsem ve stresu. Žeru pořád...! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem taky ráda, že jsem tohle zveřejnila a že mi sem píšete, že se v lecčem shodneme! apsoň si přijdu docela normální :D ... a žeru taky pořád, kdybych jen při pohledu na sladké nepřibírala, tak se cpu od rána do večera! :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)