Stříbrné rty s Avéne

Moje mamka uznává pravidlo, že čím dražší kosmetika, tím lepší. Snažila jsem se jí to vymluvit už několikrát a bohužel vždy bezvýsledně. Jo a ještě bezmezně věří krémům prodávaným v lékárně. Několik let používala péči od Vichy, dokud jí kamarádka neřekla, že ji krémy štípou a dráždí pokožku. A milá maminka se přiznala, že jí dělají to samé. Na zabití, fakt! Takže se rozhodla, že z Vichy přejde na Avéne. Což se stalo zrovna před Vánoci, takže poté Ježíšek přinesl několik sad a balíčků této značky. Já jsem byla ochotná z toho všeho vyzkoušet micelárku, kterou jsem tu už pomluvila. Dnes se mrknem na zoubek balzámu na rty.



Avéne Cold Cream má zvláčňovat suché a popraskané rty. Díky obsahu alfa cukrů výrazně podporuje hojení drobných ranek a prasklinek. Tyčinka slibuje hydrataci, výživu a ochranu. Dokonce se doporučuje na popraskané rty v důsledku klimatické agrese, medikamentózní léčby, při horečkových stavech, dehydrataci, ale i ekzémech na rtech. (zdroj)



Balzám dostanete v klasické plastové tyčince, která má bílou barvu a je o trošku vyšší než konkurenční výrobky (třeba Crazy Rumors, YR nebo Alverde). Na můj v kus je na něm až moc popisků a působí přeplácaně, nejvíc mi vadí výpis složení na stojací části (ta, ze které vysunete vršek). Jinak ale všechno drží jak má, balzám se sám neotvírá a nápisy nejsou ošoupané. Cena okolo 200 Kč (jak kde), obsah 4 g, koupíte v lékárnách.



Po otevření na vás vyjukne zkosená tyčinka, která se vysouvá klasicky otočením spodní části obalu. Vůně je taková nijaká, nedá se k ničemu přirovnat, není moc výrazná, prostě taková lékárenská. Rozhodně nic, co byste strkaly k čumáku každou minutu a nemohly bez toho žít. Balzám má docela tuhou konzistenci, rozhodně při nanášení netaje na rtech, ale ani nemusíte nijak dřít. A teď se prosím zaměřte na fotce na tu barvu! Vidíte stříbrnou? Tak tu budete mít i na rtech. Můžu vám říct - žádná hitpoška. Ze začátku jsem si myslela, že na nich mám takový ten bílý nános, který se tvoří při použití hutnějších balzámů. Ale při bližším prozkoumání jsem zjistila, že rty jsou spíš stříbrné a moc dobře to nevypadá. Navíc vám okamžitě zvýrazní vrásky, šupinky a jakoukoliv nedokonalost. Takhle si prostě balzám na suché rty nepředstavuju ani omylem!



No a když už Cold Cream nevypadá na rtech na pohled dobře je jasné, že s účinky se moc počítat taky nedá. Což se potvrdilo. Balzám dodává trochu i lepivý pocit a já mám neustálou potřebu ho něčím přetřít. Když promnu rty, tak cítím místo hydratace akorát tak šupinky :(. Tento stav přetrvává hodně dlouho, takže by se dalo říct, že má výrobek docela výdrž. Ale ve špatném slova smyslu, bohužel. Na to, jak by měl být ozdravný mi přijde, že rty spíš dodělá než že by jim pomohl.

Takže nekupovat v žádném případě! Za tu cenu si můžete dopřát třeba tři balzámy od YR, které vám udělají stokrát lepší službu. I levná Balea je lepší než tohle! Za mě velké zklamání a já jsem s touhle značkou skončila. Přijde mi zbytečně předražená a s žádnými nebo dokonce hroznými účinky.

Používáte něco od Avéne? Kupujete lékárenskou kosmetiku? A myslíte si, že je lepši než ta drogérková?

Užívejte Velikonoce!

L.




Komentáře

  1. Od Avéne mám ráda akorát termální vodu (nejlépe, když je zadarmo k časopisu za 40 káčé), jinak kosmetice z lékárny absolutně nevěřím.. je to předražená chemka, která většině lidí beztak nesedí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, na termální vodu jsem úplně zapomněla, tu mám a používám ráda ;) a přesně jak píšeš - ani jednou jsem ji nekoupila samotnou, vždycky jako dárek k časopisu :D

      Vymazat
  2. já jsem od nich měla akorát tu vodu ve spreji a strašně mě lepila a svědila, takže asi tak :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli myslíš termální vodu, tak ta není špatná, i když si myslím, že voda z kohoutku v rozprašovači udělá úplně stejnou službu :D

      Vymazat
  3. Mě Avéne vůbec neláká a myslím, že dělám jen dobře :D

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  4. No, to potěší.. stříbřenka vysoušivá za dvě kila.. :o))
    Já dělím balzámy na dvě kategorie: škodlivé vysoušeče, což je většina a docela to ujde, což je menšina a patří k nim i mí momentální oblíbenci Lip Smacker, dnes jsem zakoupila další dva a proč? Protože byly za 59,- a jsou na nich auta.. myslím ta auta, jako Blesk McQueen.. kreslená auta.. :o)))) a ano, pokud to někoho napadlo jsem poněkud infantilní :o))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé já chci taky Auta! Já jsem u nich dokonce brečela :D a to jsem stará větev.

      Vymazat
    2. Já taky :o)) jsem stará větev a brečela u Aut :D
      Měli je v Douglasu..

      Vymazat
    3. Fakt? :D tak to mám radost, že nejsem jediná :)
      Musím se do Douglasu mrknout - já ty Auta nutně potřebuju!

      Vymazat
    4. :D :D :D já vás naprosto chápu, auta mě teda neberou, ale kdyby měli něco třeba s postavičkama z Madagaskaru, tak jsem jak šílená, dokud je všechny nemám! ... jinak Lip Smackery beru spíš jako frajeřinu, rty mi moc nevyživí, ale samozřejmě, že mám doma dva a na další se půjdu podívat do Rossmannu, kde by je teď měli mít za 45 Kč ;)

      Vymazat
    5. Madagaskar bych brala taky!! Já jsem obecně ujetá na kreslené filmy :o))
      Ty lipšmakery mi docela fungujou a ty jejich chemické příchutě mi šmakujou, jo, jsem divná.. :o))
      Jo a ségro :o) já si až teď všimla tvého komentu u nás a do toho UMA sypacího pudru jdi, protože za tu cenu to stojí za pokus a mě fakt velmi mile překvapil.. sama se tomu divím, ale sahám po něm častěji než po Lily.. teda složení není zrovna bio, ale můj čenich se neosypal..
      YSL Opium je úžasný, že? eM si vyhlídla Belle Opium, ale mě voní všechny verze.. teda ne tak jako Bandit, ale to je zase úplně jiná pohádka..
      A co takhle někdy v létě výlet za žrádlem k nám? Jen tak čistě náhodou ten bus, co s ním jezdí eM vyjíždí od tebe z lesa.. :o))) no není to znamení? :D

      Vymazat
    6. nejsi divná, já zase nejsem tak odvařená z Crazy Rumors jako všichni ostatní ;) ... na pudr se letím hned zítra podívat, nikdy by mě nenapadlo šmírovat jejich produkty a už vůbec ne pudry, to bych spíš riskla něco jako lak na nehty, na kterém se toho moc nedá zkazit :D ... jsem si toho Tvého Bandita musela vygůglit a líbí se mi už jen jeho černý obal! podle popisu by mému čumáku sedět mohl, takže se na něj zaměřím a třeba si zase rozšířím své voňavé obzory! ;) ... říkáš čistě náhodou jede bus od nás až k vám??? no jasně, že je to znamení jak prase! :D řekněte mi kdy a kde a okamžitě začínám balit kufřík! ;)

      Vymazat
    7. Ten UMA pudr mě překvapil maximálně, jsem od něj nic nečekala a vlastně ani nevím, proč jsem si ho koupila :o) a trefa! Tak snad ti sedne jako mě a i kdyby ne, za těch pár kaček to moc bolet nebude.. :D
      Bandit tě zaujal? No je fakt zvláštní, až se sejdeme, donesu vzorek.. třeba se taky zamiluješ jako já.. :o))
      Až naplánujeme další setkání, dáme ti vědět, se spolehni!!! :o))

      Vymazat
    8. já to psala i u vás, ale raději se budu opakovat ;) byla jsem UMA pudr okouknout a asi jsem se dívala na nějaký jiný, páč když jsem zkusila na ruku, tak v něm pod umělým světlem byly třpytky! takže jsem opustila drogérku, páč toto jako ne a na denním světle zase žádné třpytky vidět nebyly :D toš já teď nevím, co s tím :D byl to tento: http://www.uma-cosmetics.de/teint/puder/mineral-powder-make-up-1/ ... jako jestli řekneš, že je to on, tak ho koupím, páč Ti věřím a páč tam mají teď 33% slevu na veškerý jejich sortiment :D a přesně jak říkáš - za těch pár kaček ... ;)

      Vymazat
  5. Já mám Avéne ráda - i když vlastně nevím proč - neb mi od nich moc věcí nesedělo a v současné době vlastním pouze termální vodu. Naopak Biodermu nemám ráda vůbec - ale mám doma 12 produktů, protože mi pomáhají (jsem atopik). Já vlastním minimum drogérkových produktů, ale myslím si, že pokud člověk nemá žádné potíže - tak proč zbytečně utrácet :) Momentálně používám balzám od Neutrogeny a nemohu si stěžovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je docela prekérka, když Ti něco pomáhá, ale nemáš to ráda :D já si zase myslím, že kolikrát platíš v lékárně akorát za značku, přitom složení je podobné drogérce, ale nemůžu posoudit všechno samozřejmě ;)

      Vymazat
  6. Tak cicalfate zejo:D jestli jsi nezkousela, neni tvuj zivot uplny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chjo, v tom případě se začínám smiřovat se svým neúplným životem! :D

      Vymazat
  7. Lékárenskou kosmetiku si kupuju příležitostně ve Francii, kde je hodně levná. V supermarketech mají balení vody Vichy, asi jako v Česku Mattoni, když se dá do rozprašovače, vyjde to asi na 1 Kč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, tohle taky nepobírám, proč my musíme mít nejdražší kosmetiku na celém světě :D a to s tím rozprašovačem je super nápad!

      Vymazat
    2. Taky to moc nechápu. Před rokem jsem si tam koupila litr micelárky od Biodermy za 7 eur, v Česku stála okolo 6 set. Když tam jedu, nakupuju do zásoby šampony René Furterer a olej Nuxe. Před dovolenou se tam mrknu na opalováky.

      Vymazat
    3. taky, když jedu do zahraničí, tak se snažím navštívit aspoň nějakou drogérii, sice mě okolí nechápe a remcají, ale už se s tím začali taky smiřovat, když viděli ty rozdíly v cenách! ;)

      Vymazat
  8. Já si momentálně vystačím s obyčejným modrým Astridem (hydratační s aloe vera), který když máznu na noc, cítím ho ještě ráno. Na den používám domácí od Míši z Kiss a Bee, protože je dokonalý - můžu jíst i pít jak chci a on drží a drží a hydratuje a hydratuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astrid jsem neměla hodně dlouho, musím se na ně podívat, už ani nevím jak vypadají :D a věřím tomu, že domácí balzámek od Míši je super! :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)