Nečistá pleť a Alverde

Že se má při každodenní péči používat tonikum jsem tak nějak registrovala už dávno. Ale jeho funkce mi unikala. Prostě další vodička navíc. A když nevím, co dělá, tak proč za ni utrácet peníze. Navíc nemám ráda deset fází odličování pleti bůhví s jakou zahraniční blogerkou :D. Prostě nemíním trávit ráno ani večer půl hodiny v koupelně navíc jen kvůli tomu, abych plácala na tlamku všechno možné. Neříkám, že čištění pleti není důležité, samozřejmě, že je! Ale pokud dosáhnu požadovaného výsledku pomocí dvou produktů, nepotřebuju používat další ;). A pak mi trb vysvětlila, jak to teda s těmi toniky je. Jakmile slyším něco o stáhnutých pórech, nastražím ouška, oči se mi zalesknou a mozek začne vysílat výstražné signály. Takže byla noha v nohávě - musela jsem začít s tonizací!



Na rozjezd se mi do nejistého podniku nechtělo vrážet moc peněz, ale zase jsem na sebe nechtěla plácnout kdejakou drogérkovou majdu (když změníte první písmeno a ještě jedno přidáte, tak zjistíte, co jsem chtěla napsat, ale neměla na to koule ;). Takže jsem zavítala k regálu Alverde, ostatně jako vždy v DMku. Navíc už jsem měla v hlavě nějaké pochvalné povídání díky eM.



By mě zajímalo, kdo ty nápisy a názvy překládá. Páč uznejte - Alverde tonikum pro nečistou pleť - to je vyloženě trhák! :D Díky přírodnímu spraši má redukovat a zabraňovat vzniku nečistot a podráždění pokožky. Výtažky z hroznových jader zase působí antibakteriálně. Obsah 150 ml, cena 109 Kč (jistá si tím ale úplně nejsem, každopádně kolem stováka to bude), koupíte v DM drogerii.



Tonikum najdete v bílém plastovém obalu s červeným zaklapávacím vrškem. Všechno těsní a slouží v pořádku. Osobně se mi alverďácké obaly líbí, nejsou přeplácané, graficky hezké a řady barevně rozlišené.



Ve složení hned na druhém místě vidíte alkohol, který nemusí vyhovovat každému. Pleť může vysušovat a citlivky dokonce i dráždit. Já s ním žádný problém nemám, ale chápu, že někdo mít může, proto na něj raději upozorňuju ;).



A taky je hodně důležité napsat, že se má tonikum před použitím protřepat. Já vím, že nejste hloupé a že na rozdíl ode mě čtete popisky na obale. Jen kdybyste byly náhodou tak nepozorné jako já ... ;). Pak už aplikujete jako jakoukoliv jinou vodu na čumák. Nalijete na tampon a pošmrdláte s ním obličej před nanesením krému. Do očí nedoporučuju, alkohol by mohl dost pozlobit.

Z účinků jsem byla příjemně překvapená. Mou lesklou pleť tonikum zbavilo mastnoty, odstranilo poslední nečistoty a co je hlavní - opravdu stáhlo póry. Neměla jsem s ním žádný problém, bála jsem se totiž vysušování nebo nějaké alergické reakce. Nic takového, vypoužívala jsem ho celé do poslední kapky a teď bacha! Sledovala jsem i zlepšení pleti. Pupence, boláci a zahnisaní hnusáci si začali balit kufřík.

Pokud tedy máte mastnou pleť, tak směle do něj! Za pár korun super výrobek. Na suchou určitě nebrat, citlivá by musela vyzkoušet, jak se snáší s alkoholem. Já se každopádně nebudu bránit opakované koupi.

Používáte tonikum? Jaké mi doporučíte? Řešíte alkohol ve složení?

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Já používám tonika léta, sice jsem na chvíli byla zblblá micelárkama, ale právě ten samý článek trb mě zase probral a vrátila jsem se k tonikům. A ten rozdíl je znát, mnohem méně se mi dělají černé tečky. Alkohol do nich tak nějak patří, ale pokud to někomu vadí, tak doporučuji Bourjois. Jedno z nejlepších tonik, co jsem kdy měla a navíc bez alkoholu.
    http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2014/03/vitaminove-tonikum-od-bourjois.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máš recht, micelárka se s tonikem nemůže vůbec srovnávat a takové ty věci 2 v 1, 3 v 1 a nedejbože víc v 1 - tomu už nevěřím vůbec! :D ... díky za odkaz, hned jsem si početla, právě sbírám tipy, do kterého půjdu příště a tohle si hned píšu! ;)

      Vymazat
  2. Já tonikum používám taky díky trb, nutně potřebuju její oblíbený Pore Refiner ( fakt úžasně funguje), ale jsem líná si ho z USA objednat.. Alverde jsem měla před několika lety a ačkoliv nejsem zas nějaká citlivka, ten alkohol mi v tom prostě vadil. Z této červené řady mám mycí krém a peelingovou masku a s těmi jsem spokojená! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pore Refiner potřebuju samozřejmě nutně taky, to je jasné, trb nás nakazila a nejde se toho zbavit, jen to poštovné mě pořád odrazuje :( ... já věděla, že s tím alkoholem bude mít někdo problém :( ale na ostatní výrobky z tého řady mám taky políčeno, jen bych se bála je používat všechny zároveň kvůli vysušování pleti ...

      Vymazat
  3. já jsem je taky dřív nepoužívala, teď mám jako tonikum ten čisticí koktejl Kivvi a rozdíl je hodně znát. až mi dojde, tak možná koupím tohle, nebo zabrousím do dražších vod a zkusím Mádaru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm, Kivvi, hmmm Mádara.. nedělej mi chutě! Tyhle dvě značky mám dlouho v merku, a tys mi je zase připomněla.. asi si budu muset něco od nich koupit! :D

      Vymazat
    2. kušujte už s tím Kivvi, kdo má na to furt šetřit, na takové lákadla! :D

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. dámy a pánové, Evelínka vyhrává zlatého bludišťáka za porozumnění textu a rozšifrování tajných kódů! :D

      Vymazat
  5. týjo, se mi to jenom zdá nebo mi fakt zvoní v uších? nojo... tonika jsou super, taky jsem kdysi nevěřila, ale teď už se bez nich neobejdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. doufám, že to tady v těch komentářích sleduješ, jak jsi nalákala půlku světa na tonika! :D beztak jsi nějaká skrytá členka Světové asociace tonikářů a dostáváš z nás procenta! :P

      Vymazat
    2. notojo... asi si založím skupinu anonymních tonikářů a zvolím se za předsedu. (která ale nebude až tak anonymní a taky to vypadá, že pár členů má už teďkom)

      Vymazat
    3. ahoj, jsem Liška a jsem tonikář! ... ahoj, Liško! ... :D

      Vymazat
  6. Používám tohohle srandapána už nějakou chvíli, ale jelikož jsem sušenka, tak pouze lokálně na pupínky. Ale s výsledky jsem taky moc spokojená - začervenání se zmírní, otok (po zásahu neposedných prstíků) zmizí a boláček se zároveň dezinfikuje, takže už se znovu nezanítí. Opravdu výborná věcička :) Jinak já používám na doodlíčení (to je mi ale slovo!) Zklidňující čisticí odličovací pleťové tonikum Mandle (to je mi ale název!) od Bione a jsem moc spokojená. Nádherně voní, něco málo zbytků nečistot taky odstraní ale hlavně pleť nevysušuje a nestojí jmění :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si ho pořídila na lokální aplikaci, ale ty moje potvory jsou proti tomu snad imunní či co, nijak výrazně to hojení neurychluje.

      Vymazat
    2. asi nejsou potvory jako potvory :( jinak Bione moc nevěřím, nevím proč, mám k té značce zvláštní vztah, ze začátku jsem chtěla strašně vyzkoušet jejich vlasovku, obaly by mi tak nevadily, ale pak jsem si vzpomněla, že jsem se kdysi dávno osypala po jejich tělové péči a zase jsem si nechala zajít chuť :D

      Vymazat
    3. Mě teda na ty rozhnípané pomáhá znamenitě, na nové a nedotčené je ale u mě taky bohužel krátký. Bione se nebojím, mám ze stejné řady jako tonikum ještě odličovací mléko a jsem spokojená s obojím. V zimě jsem zkusila pleťový krém s měsíčkem lékařským a ten mi odstranil šupinky na čele, takže taky spokojenost :) A ještě mám od nich strašně ráda balzám na rty s medem. Je obrovský, vydrží věky a navíc nádherně voní! ;) Nic dalšího jsem nezkoušela, ale za mě má Bione rozhodně palec nahoru a žádné záporné body :) Ale tu tělovku teda vynechám... :D

      Vymazat
    4. já právě nevím, páč ty tělové mléka si hodně holek vychvalovalo, takže je možné, že za tu dobu změnili složení, ale já z nich měla vyloženě alergickou reakci, kterou mi nedělá hned tak něco :(

      Vymazat
  7. Já tohle měla, vypoužívala a už ho znova nechci. Nevšimla jsem si, že by na mě mělo jakýkoliv efekt a mapoval mi po něm makeup.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. škoda převeliká, ale asi prostě nemůže sednou všem, známe to ;)

      Vymazat
  8. Dobrý tip, děkuju, vyzkouším :)! Z této řady jsem měla už mycí krém a musím říct, že jsem byla celkem spokojená. Alkohol celkem řeším, jsem ráda, když ho není v produktu moc, za tu cenu ale tuhle vychytávku zkusím :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sakryš už druhá pochvala mycího krému, asi se po něm zítra podívám :D zkus! doufám, že budeš spokojená i s alkoholem ;)

      Vymazat
  9. Oh, jaká náhoda, že já tuhle věc miluju!! :o)) teda ten název mě štve, ale tak co už.. neznám nic lepšího na pupence, drtivou většinu mi jich zažene na ústup dřív, než se rozjedou.. a alkohol? Ten mi nevadí, ten já klidně užívám i vnitřně :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, tomu už se asi nikdo ani nediví, co? :D a alkohol se musí užívat po všech směrech, pro krásu se přece má udělat všechno, žeano :D

      Vymazat
    2. Ámen sestro! :o))))
      A pro krásu se klidně tím alkoholem proleju.. jsem prostě holka obětavá :D

      Vymazat
  10. Díky za tip, tu alverďáckou péči mám už delší dobu v merku. Koukala jsem teda spíš po čisticích pěnách a gelech, ale tonikum je pro mě nutnost a moje mi zrovna dochází... tak na tohle možná padne los :) Tím spíš, když píšeš, jak ti to na tvou pleť pomohlo... jo, tak přesně takovou pomoc taky potřebuju:)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mycí krém už tady byl doporučován dvakrát v komentářích, takže po něm taky mrknu ;) a to tonikum za ty peníze - fakt dobrý kup! doufám, že Ti taky pomůže, ale raději za nic neručím :D

      Vymazat
  11. Mastnou pleť mám, takže se po tom možná poohlédnu. Teď jsem si pořídila nějaké výrobky od Alverde, protože je chci vyzkoušet, tak jsem na to opravdu moc zvědavá!
    Děkuju za tip!

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já toho mám od Alverde víc a jsem většinou se vším opravdu spokojená, za ty ceny a za přírodní složení je to podle mě to nejlepší, co se dá v drogérii koupit ;)

      Vymazat
  12. Ahoj, uvažujem nad kúpou celej tejto Alverde rady. Mám problematickú pleť, tak možno by mi to pomohlo. A som všetkými desiatimi ZA prírodnú kozmetiku. Teraz používam ryor, pleť sa mi zlepšila, ale veľmi ma vysušuje, nieje to až tak viditeľné, ale po nanesení makeupu je to des a hrôza. Mám sa preto radšej tomuto toniku vyhnúť? Mohol by ma tiež vysušovať? Čím by som ho mohla nahradiť? Vedela by si mi poradiť? Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podle mého je základ mít dobrý krém, který hydratuje, protože i když mám pleť mastnou, tak jsem zjistila, že vysušovače ji ještě zhoršují ... takže pokud dáš pleti pořádnou hydrataci, klidně můžeš toto tonikum vyzkoušet ;) nejvíc se mi ale zatím osvědčilo tonikum od Mádary, je sice dražší, ale dělalo s pletí zázraky (psala jsem o něm i článek - http://zapisky-pro-lisku.blogspot.cz/2014/09/vyrovnavaci-tonik-z-lotysska.html) ... jinak na noc používám čistý jojobový olej (koupíš třeba u Saloos) na vlhkou pleť (stačí voda nebo nějaká květinovka), neucpává póry a dodá slušnou hydrataci ;) ono je toho samozřejmě víc, kdybys chtěla, pošli mi mail a zkusíme něco vymyslet ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)