Missha bojovníci na stažení a čištění pórů

Že mám mastící se čumák už asi víte. A v tom jdou ruku v ruce ucpané a rozšířené póry, nehezké pupence a mé nenechavé packy. Bojovat s tím není jednoduché. Ono totiž podle mých zkušeností neexistuje jeden výrobek, který by vás podobných problémů zbavil. Jde o překopání celé péče a zamyslení se nad příčinou (co vám ty póry ucpává). Já totiž vyzkoušela už kde co a pleť jako dětskou prdelku jsem neměla nikdy. Ale existují věci, které mi ji dokážou držet aspoň trochu na uzdě. Takže vám prozradím něco z mých ranních rituálů. A nebude řeč jen o jednom pomocníkovi, ale rovnou o dvou, kteří dohromady tvoří úžasný tandem.

1. MISSHA Natural Konjac Cleansing Puff



Konjac houba je výrobcem označována jako skvělý pomocník pro čištění obličeje. Má odstranit mikroorganismy a odumřelou kůži a jemně masírovat pleť. Po čištění slibuje hladkou a hydratovanou pokožku. Je vhodná i pro citlivější typy pleti. (zdroj)



Z obalu se toho moc nedozvíte, pokud teda neumíte přečíst čínské znaky. Beru to jako velkou nevýhodu, protože ani na ofiko českých Missha stránkách, které houbu prodávají, se nedozvíte nic moc ke způsobu použití, skladování, čištění, atd. Ke složení pouze to, že obsahuje minerály a živiny a skládá se z 90% z přírodní houby a z 10% bílého jílu. Cena 97 Kč, koupíte tady.



Po rozbalení průhledného sáčku jsem byla trošku v šoku. Čekala jsem suchou hmotu, ale v ruce jsem držela místo toho pěkného slizouna. Pak jsem se teda dozvěděla, že to tak má být, ale nic příjemného vám povím. Houba smrděla po jílu, což ale vzhledem k složení už překvapující není. Tvarem připomíná v půli rozřezanou kouli, která visí na šňůrce. Dobře sedne do ruky, je krásně měkká a houbovitá (vrchol mého popisného umění).



Než jsem se vůbec odvážila konjaca použít, hledala jsem více informací na netu. Protože jsem nikdy nic podobného nevlastnila, tak abych neudělala nějaké to fópa ;). Nejvíc jsem se dozvěděla u Mitsuuko, Viennettky a Sofastars. Takže podrobnostmi už vás zatěžovat nebudu a přejdem rovnou k věci.

Houba se dá použít buď samotná k masáži pleti nebo s nějakým čistícím přípravkem (pěnou, gelem, ...). Nejdřív ji dáte do vody, aby se nafoukla. A pak jemně masírujete obličej. Osvědčilo se mi držet ji za vypouklou část a masírovat tou rovnou. Nebude vám po obličeji cestovat i šňůrka a rovná část logicky líp přilne na kůži. Po použití byste ji měly pověsit někde na vzdušné a suché místo. Já ji mám v pokoji, protože jsem si říkala, že koupelna moc tuto podmínku nesplňuje. Aby se konjac ničeho nedotýkala, dala jsem ji na věšák, na kterém mám pověšené cingrlátka (náhrdelníky). Samozřejmě samostatně.

Dál by houba neměla úplně vyschnout. Při každodenním použití tohle problém není, ale když na ni zapomenete, ztvrdne jako šutr. Nebojte, nemusíte ji kvůli tomu vyhazovat. Když ji dáte na chvíli do vody, zase se vzpamatuje a nabude na velikosti jako obvykle. Ničíte tím ale prý obsažené prospěšné látky. Já už jsem ji ale bohužel párkrát vyschnout nechala. Protože jsem třeba jela na týden na hory a nechtěla ji brát s sebou. To mám jako říct sousedům, aby mi místo kvítek zalívali houbu? :D Žádné změny v účincích jsem ale nezaznamenala.


2. MISSHA Black Ghassoul Foam Cleansing Bar - speciální mýdlo na aknetickou pleť




Mýdlo s marockým jílem a přírodním uhlím má účinně odstranit nečistoty a zbytky makeupu. Absorbuje přebytečnou mastnotu, odstraňuje ucpané póry a toxiny, bojuje s akné a osvěžuje pokožku. Dá se použít třemi způsoby - jako čistící pěna, bublinkový zábal a mýdlo. (zdroj)



Popis produktu na druhé straně balení opět pro mě nečitelný, Missha má ale v tomto případě na stránkách o produktu naštěstí informací víc než v případě houby. Mýdlo se tedy skládá z certifikovaného marockého jílu Black Ghassoul a z černého uhlí. Cena 232 Kč, koupíte tady.



V balení najdete síťku a kostku mýdla v boží černé barvě. Způsob použití je tedy nasnadě - kostku šoupnete do síťky, pustíte na ni vodu a pak mnete mezi packama. Díky síťce se vytvoří hustá pěna, kterou můžete rovnou nanášet na obličej. Ta má trochu našedlou barvu a je krásně krémová. Já jsem sice strašný zdechloň, ale díky barvě a konzistenci pěny mě aplikace ze začátku strašně bavila.

Musím vás ale varovat před vůní. Je hodně intenzivní a dokáže zamořit  nejen celou koupelnu, ale i zbytek bytu, pokud necháváte otevřené dveře. Vše ilustruje následující telefonní rozhovor s mojí mamkou:

M: "Prosimtě, vyper prádlo, v koupelně něco nehorázně smrdí!"
L: "Jak smrdí, já o ničem nevím."
M: "Přirovnala bych to ke starým ponožkám, ty sis toho nevšimla?"
L: "Moment, jdu to tam očmuchat .... Fakt!!! Ale to asi nebudou ponožky ... Je to to nové mýdlo, co jsem si koupila :("
M: "Tak ho okamžitě vyhoď z okna! Tohle je hnus a zapomeň na to, že něco podobného budu mít v koupelně!"

Od té doby mýdlo putovalo do plastové krabičky, ve které bylo zabalené. Ještěže jsem ji nevyhodila! Přes ni naštěstí puch cítit není a při použití jsem si na něj už nějak zvykla. Rozhodně se ale k fialkám přirovnat nedá.



A teď konečně k účinkům tohoto komba. Nejdřív vezmu mýdlo, nanesu na tlamku pěnu, která se po chvilce skoro celá vsákne. Pak popadnu houbičku, namočím ji a pomocí masírování pomalu smývám. Je to strašně příjemné, nikde nic nedrhne, neštípe ani nedráždí. Konjac dokáže zajistit prokrvení obličeje, jeho jemnou exfoliaci. Zatímco mýdlo čistí a stahuje póry.



Používala jsem každé ráno po dobu jednoho měsíce. Pokožka je po použití krásně hebká až sametová, odmaštěná a na první pohled vidíte stažené póry. Fakt. Jen jsem se musela smířit s tím, že ranní očista trvá trochu dýl, než když plácnete odličovák a toner na tampón a pošmrdláte s nimi obličej. A taky je po použití dobré nanést denní krém (což bych teda udělala i bez Missha bojovníků). Protože po jílovém řádění je hydratace nutností. Proč píšu, že jsem používala jen po dobu jednoho měsíce? Jo, jsem kůže líná a radši si přispím pět minut navíc, než se patlat s očistou. Navíc jsem chtěla zjistit, co se stane, když houbu a mýdlo vysadím. Jestli bude vidět nějaká změna nebo bych je musela používat do konce života, abych udržela pleť matnou a bez pórů. A hádejte jak to dopadlo? :D Jo, bohužel druhá možnost je správná. Ale za ten výsledek to asi stojí. Protože tak hezkou pleť bez viditelných pórů a akné jsem snad nikdy neměla!

Takže závěrem se dá shrnout, že obě věci používám ráda. Je s nima sranda a čumák mám pak jako ze žurnálu. Pórů a mastné pleti vás ale bohužel na dobro nezbaví. To už by byla zase jiná pohádka, na kterou se ale mrknem někdy příště ;). Jinak ale oba pomocníky můžu doporučit. Jednorázový efekt je úžasný a při každodenní používání ani nebudete vědět, jak vaše pravá tvář vypadá.

Jak bojujete s ucpanými póry vy? Znáte konjac houbu a jílové mýdlo? Věříte na vymýcení černých teček a ucpaných pórů?

Užívejte!

L.












Komentáře

  1. Tuhle houbu neznám, ale používán takovou menší přírodní a je moc prima. Doporučuje ji Vivi na blogu. Měla pravdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli myslíš mořskou, tak tu mám taky ;) ale konjac mi přijde uživatelsky příjemnější a lepší ;)

      Vymazat
  2. Ta houbička vypadá fajn. Já jsem si teď koupila známé 2 houbičky z Rossmanna a jsou skvělé. Nechápu, jak jsem bez nich mohla být. Jsou super na klasické mytí obličeje, sundávání masky i peeling. A ještě k tomu stojí kolem 20,-. Co víc si přát :)

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sakryš, ty houbičky z Rossmanna si chci koupit už asi rok a vždycky na ně zapomenu :D asi je mají zrovna v regále, kam nechodím šmejdit, musím si to konečně někde napsat, protože přesně jak říkáš - na masku a peeling super věc! ;)

      Vymazat
    2. Jojo ty houbičky jsou báječné, jemné a myslím, že i dlouho vydrží ve formě :-) A cena - směšné :-D

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. mýdlo je super a klidně bych ho s čistým svědomím doporučila na stažení pórů a čištění pleti ;) dlouho jsem neměla tak krásnou a hebkou tlamku bez akné, dokud jsem ho nezačala používat ;) jen možná na suchou a citlivou pleť nebude ideální, ale to nemůžu bohužel posoudit ...

      Vymazat
  4. Drahá Lištičko. Můžu vědět, kde kupujete ty věci od Missha? Všude na to čtu extra recenze, jak má skvělý bíbíčka a co já vim. Jinak z té konjac houbičky jsem byla z počátku taky unešena a nějak jsem zapomněla, že ji mam v koupelně. Koupila jsem si zelenou, jakože s výtažky ze zeleného čaje, naštěstí za euro pade z ebay. Jinak já si černé tečky vymačkávám, občas dám masku. Od Avonu SPA, která sedí i hodně citlivé pleti, samozahřívací od Garnier a revital od Dr. Hauschka. Na kosmetiku jdu pouze s obočím a nebo knírem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. do článku jsem dala odkazy na oba prodkuty, je to přímo oficiální Missha eshop, ale vidím, že sis už poradila sama ;) ... já jsem taky vymačkávala a občas se ani teď neudržím, ale není to nejlepší řešení :( jenom si člověk rozrýpe obličej a roznese infekci dál, určitě je lepší to nedělat ;) ... na masky jsem strašný lenoch, nejsem schopná je používat pravidelně, sice jich doma mám dost, ale dávám jen když je krize nebo si zrovna vzpomenu :D

      Vymazat
    2. Existuje ještě jeden eshop s Misshou: misshashop.cz

      Vymazat
  5. Už jsem našla, kde se to koupí. Sakriš...tos mi zase dala...:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přeji příjemné nakupování! :D

      Vymazat
    2. Děkuji:D Maminka bude mít určitě radost, až to přijde k ní domů. Bydlím totiž v Německu:(
      Už jsem si k ní objednala všechny díly Hra o trůny a teď tohle...? Ha ha. Dneska jsem byla kvůli inspiraci v parfumerii. Že já tam lezla...víš...strávila jsem tam půl hodiny a nic jsem si nekoupila. Chtěla jsem. Opravdu moc, ale manžel by mě asi zabil. Jsem opravdovej blázen a on mě trochu krotí. Ale po výplatě mě tam uvidí znovu.

      Vymazat
    3. tak to dobře znám, všechny zásilky, balíčky a novou kosmetiku se snažím doma kamuflovat jak jen to jde, aby to nikdo neviděl :D a když už jsem odhalena, tak většinou řeknu, že jsem to dostala nebo vyhrála :D ... tyjo, v Německu, to musí být nákupní možnosti! a té přírodní vlasovky a limitky dekorativky Alverde ... se máš! :D ... a víš co? musíme si dělat radost, no ne? a když nám udělá radost kosmetika, tak proč ne ;)

      Vymazat
    4. Asi na mě budeš naštvaná, ale mně přírodní kosmetika moc nevoní. Na vlasy je dobrý Urtekram, což je též přírodní, ale není to tak aromatické, jako Alverde. Ještě krém v plechovce Lavera, tím si mažu lokty. Od Alverde jsem si koupila makeup a hrůza. Jinak s těmi nákupními možnostmi je to fakt. Ale ty lesy tady:D Normálka jdeš odpoledne do lesa a najdeš tam košík hub, protože je prostě nikdo nesbírá. Loni v létě jsem šla na tramvaj kolem jednoho sídláku a před barákem asi 20 obrovských praváků. Byly už staré, ale i tak. A v Česku jsem nikdy neviděla naživo lišku. Tady už několikrát.

      Vymazat
    5. jasně, že nejsem naštvaná, ať si každý používá, co mu sedí ;) ... jj, to je známé, že na hřiby chodí jenom Češi a ostatní to nechápou :D ... když o tom tak přemýšlím, tak bych si dala smaženou bedli! mňam! :D ... říkáš, že tam mám německé kolegyně, jo? doufám, žes je pozdravovala, ať mě v Neměcku nepomlouvají, že se s nima nekámoším ;) ... jinak my máme chatu vyloženě na samotě u lesa a tam lišky chodí až ke dveřím, když mají hlad ;) ale je pravda, že lesy už nejsou to, co bývaly :(

      Vymazat
  6. Já dnes prvně v životě použila konjakovou houbu - celé se mi to po namočení rozpadlo, ucpalo odpad a musela jsem zbytek vyhodit, byla to fakt nechutná hmota. úplně mě přešla chuť zkusit i nějakou jinou....kdo ví co jsem si to objednala, bylo to samozřejmě jen ve znacích :-D ale měla to být konjak houba,stejná jako na tvém obrázku, ale ne od Misshy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to mě mrzí, ale asi sis koupila nějaký šmejd :( ale chápu, že po této zkušenosti nemáš moc náladu zkoušet jinou ... teď už se dají koupit i jinde, než na ebay, kromě Misshy třeba ještě tady: http://www.hairbeauty.cz/e-shop/pletova-kosmetika/?view=grid&vendor_7=on&price_from=59&price_to=501&_form_=DForm&search= ;)

      Vymazat
  7. Když já nevím, já k té asijské kosmetice prostě nemám důvěru.. navíc si člověk ani nepřečte složení, protože tam nic latinkou nemají. Černé mýdlo mě sice lákalo, ale je na můj vkus docela drahé. Raději jsem si teď pořídila Faran s jílem.. když už mi došla jílová maska :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě ta absence složení vadí. Prostě mi to zavání maskováním chemických fujtajblů. Ale Liška mě teď teda nalákala.

      Vymazat
    2. já už jsem na FB Missha psala ohledně složení, když se ptali, co změnit na novém webu, ale asi to nebrali moc v potaz :( navíc jsem měla za to, že v zákoně o ochraně spotřebitele je jasně dané, že zboží musí mít český popis a popis složení, ale nechtěla jsem rýpat ;) ... já jsem tyto dvě věci vyměnila za věci z Ladyboxu (byly v Missha boxu), jinak bych se k nim taky nedostala a sama nekupovala, ale rozhodně mě příjemně překvapily a můžu je doporučit ;)

      Vymazat
  8. Pche, smrad zatuchlých ponožek? Mě kupodivu docela voní (uznávám, možná to je trochu creepy). No jsem zvědavá, jestli to s mojí tlamkou udělá to co s Tvou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každý má jiný čumák, že jo :D a jsem taky zvědavá, doufám, že o tom sepíšeš pojednání ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)