Liščí škola linkování

Tekuté linky na oči tady propaguju pořád. Používám je každý den a líčení bez nich si už nedokážu představit. Díky štětečku se s nimi dá nakreslit přesná linka, barva je sytá, drží celý den i noc a neobtiskávají se. To jsou v rychlosti jejich největší výhody. Jenže hodně koček se jich bojí. Nejčastěji padají výrazy jako nešikovnost, strach a nesnadná aplikace. Pche! Když něco zvládne Liška s packama oběma levýma, zvládne to každý. A já vás o tom přesvědčím! Ukážu vám nejvhodnější výrobky pro začátek a prozradím všechny své triky.



Na trénování asi nebude nutné kupovat nějaké dražší pomocníky. Ze zkušenosti můžu říct, že nejvíc u těchto výrobků záleží na štětečku. Je jedno, jestli máte linky za pět stovek nebo za stovku. Pokud vám nevyhovuje štětec, budou se vám špatně používat tak i tak. Sama jsem svou kariéru zahájila s linkama Miss Sporty, které byly skvělé, ale už se bohužel nevyrábí (samozřejmě). Nahradila jsem je novější variantou, která je horší (jaké překvapení) a pak jsem přikupovala ze zvědavosti další značky a odstíny. Takže které to jsou?


1. Miss Sporty Studio Lash tekuté oční linky



Proč byl předchozí model těchto linek (se světle modrým vrškem) lepší, nemá cenu rozebírat, páč už není k sehnání. Pořád si ale myslím, že ani tyto nejsou špatné. Mají docela dlouhý štěteček, což může být do začátků nevýhoda. Je tvrdší, ale ohebný. Dokážete s ním nakreslit tenkou i tlustou linku, barva je sytě černá a drží. Za 60 Kč podle mého dobrý kup, ale najdou se i lepší ;). Jako velkou výhodu beru i to, že je seženete i v hnědém odstínu. V drogérii docela ojedinělý úkaz.


2. MUA Liquid Eyeliner



No a když už jsem měla černou, zatoužila jsem i po jiných odstínech. A kupovat od stejné značky? Ani mě nenapadne, testovat se musí pořád něco nového! ;) Takže jsem se vrhla na další levnou variantu, tentokrát anglickou MUA. Vzala jsem tmavě hnědou (odstín 6), na výraznější jsem zatím neměla koule. Tady už to s kvalitou tak slavné není, ale pokud se vám podaří dostat barvu na oko, tak drží a vypadá hezky. Jen ten štětec ... je prostě tvrdý a díky tomu dělá rýhy. Můžu aplikovat jen na oční stíny, páč samotná linka vypadá hrozně. Zkoušela jsem pod ni dávat i bázi a bez výsledku. Jinak je ale barva sytá a s trochou cviku vytvoříte opravdu teňučkou linku (vidíte i na fotce v porovnání s Miss Sporty). Prostě za jednu libru nebo 44 Kč na českém e-shopu špatná není, ale další už bych si nekoupila.


3. Oriflame Oční linky Clickit Very Me



Přiznávám se bez mučení, že po Oriflame bych sama nesáhla. Tyto linky jsem dostala darem a jsem za ně moc ráda. Patří do systému Clickit, což znamená, že si koupíte prostřední díl, na který z obou stran nandáte výrobky podle vlastního výběru (linky, řasenku, korektor, tekutou rtěnku, lesk na rty). Já vyfasovala linky v odstínu Black a Grey. Štěteček je tenký a ohebný a dle mého přímo určený pro začátečníky. I teď, když se potřebuju nalíčit rychle, sahám po Oriflame. Aplikace opravdu jednoduchá a linky krásně tenké a syté. Jen raději poznamenám, že na rozdíl od obrázku v katalogu, šedá barva vypadá v reálu docela jinak. Je tmavá a třpytky jsou malinké a pokud se na ně přímo nezaměříte, tak docela neviditelné. Na výběr jsou ještě odstíny Brown, Blue, Green a Purple (šmírovačka tady). Cena jednoho zásobníku je 79 Kč, ale dá se koupit ve slevě i za 49 Kč (plnou cenu 109 Kč jsem snad ještě nikdy v nabídce neviděla :D). Cvakátko (šroubovací prostřední díl) vyjde na 19 Kč.


4. Bel vatové tyčinky s obsahem oleje a vitamínu E



A teď přichází na řadu vychytávka pro všechny linkovací maniaky (a nejen pro ně). Tyhle vatové tyčinky byly jednou zdarma k odličovacím tamponkům a od té doby jsem je nedala z ruky. Z jedné strany jsou vatové jako obyčejný uchošťour (bílá), z druhé jsou nasáklé odličovačem (růžová). Takže už se nemusíte bát, že když přetáhnete nebo se prostě stane nějaká nehoda (samozřejmě bez vaší viny :D), budete muset odličovat celé oko. Stačí vzít tyčinku a vyzmizíkovat přebytečné čáry. Pokud ještě nános nezaschl, stačí použít bílou stranu, pokud se jedná o větší zásah, povolává se do boje strana růžová. Cena okolo 30 Kč za 75 tyčinek.


Takže pokud máte připravenou výbavu, pojďme na linkování. Nemusíte se vůbec bát, vezmeme to hezky krok po kroku. Hodně důležité je, aby packa, kterou linku malujete, byla o něco podepřená. Záleží jak a kde se líčíte. Já stojím těsně u zrcadla a loket pravé ruky mám o něj opřený. Zabráníte tak kostrbatému výsledku, páč se vám nebudou třepat ruce ;).

Na fotkách vidíte v akci tekuté linky od Oriflame, konkrétně odstín Grey.



Všeobecně se doporučuje, že by se linka měla malovat od vnějšího koutku oka. A taky že byste měly položit ukazováček pod obočí a natáhnout kůži do strany, aby se víčko napnulo a vyhladilo. Tak ani jedno nedělám :D. Přijde mi to zbytečné a našla jsem si svůj způsob, jak linku co nejrychleji namalovat.

1. krok: začínám tedy ve vnitřním koutku oka a udělám si základní čáru. Trik spočívá v tom, že linku táhnu postupně výš a výš, abych docílila kočičího vzhledu. Ještě neřeším ocásek, stačí ho jen naznačit. Tato čára bude v podstatě na konci líčení vrchním ohraničením celé linky.

2. krok: vyplním prostor mezi základní čárou a řasami. Tohle je prostě vykreslování jako v omalovánkách ;). Snažte se aplikovat tekutinu co nejblíž k řasám, aby byla linka výrazná a nikde nebylo prázdné místo bez barvy. Při tomto kroku se mi většinou barva obtiskne do spodního koutku oka, to ale zatím neřeším.

3. krok: teď přichází čas na ocásek. Díky základní čáře už je jeho vrchní ohraničení naznačeno, teď už zbývá jen zespodu dokreslit. Stačí malé čmárnutí. Samozřejmě záleží na preferencích, jak chcete mít ocásek dlouhý a výrazný.

4. krok: na scénu se dostávají odličovací tyčinky, všechny nedokonalosti a přetahy hravě odstraní. Mně v tomto případě stačilo použít jen bílou část na vyzmizíkování barvy ze spodního koutku oka.

Jsem se vám to snažila i nakreslit, kdyby náhodou nebylo něco jasné a kdybyste měly pochyby, že se ve mně skrývá malý Picasso :D.




Závěrem doufám, že jsem vás přesvědčila, že linkování není žádná věda. A že mi slíbíte, že to aspoň zkusíte a dáte vědět, jestli byl liščí návod k něčemu dobrý ;).

A ještě pro úplnost, o mém zatím nejoblíbenějším linkovači jsem psala zde.

Používáte tekuté linky? Byl pro vás návod srozumitelný? Máte zkušenost s některým uvedeným linkovačem?

Užívejte linkování!

L.





Komentáře

  1. Hezky Lištičko. Jaká škoda, že jsem se asi před rokem naučila linkovat, kdybych to neuměla, tak se to ráda naučím s Tvou školou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, děkuji :) každá linkovací odbornice se počítá! ;)

      Vymazat
  2. je to super návod.tiež zháňam hnedé,ale je to boj.mam doma miss sporty,des bes.a mam fixu gosh jááj to je paráda.linky sú super,ale ked mam na namalovanie pol minuty,ceruzkou to zvládnem krajšie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještěžě jsem tu hnědou Miss Sporty nekoupila, jednu dobu jsem o ní z nouze přemýšlela :D Gosh bohužel v ČR nemáme, jen e-shop a možná někde v parfumérii, ale ještě jsem ho nepotkala :( páč na jejich linky neslyším chválu poprvé ...

      Vymazat
  3. Hezký ptáček :D
    No, já to teda zkusím podle tvého návodu a dám vědět, jak to dopadlo :o)) vypadá to opravdu jednoduše..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :D tak to jse zvědavá, jak dopadneš, ale věřím v Tvé schopnosti, tak se snaž! ;)

      Vymazat
  4. Krásné barevné očičko. :D
    Já se přiznám, že takovou linku sice s pomocí bóží zvládnu, ale stejně mi nesluší. A na přizpůsobování jsem někdy trochu líná. Achjo. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, ber to z lepší stránky, aspoň ušetříš za linkovače a nemusíš se učit techniku ;)

      Vymazat
  5. Fajn návod, ale podle mě ti ten ocásek jde nahoru moc brzo. Nebála bych se většího obloučku. Ale není vidět celá liščí hlava, žejo. :) A abych zůstala v negativním módu, který jsem nastolila už včera, tak ti musím oznámit, že ty Miss Sporty jsem měla právě v té tmavohnědě verzi a olezla jsem z nich. Což se mi normálně moc nestává. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ananasko, já bych ráda měla ocásek s větším obloučkem, ale bohužel mi nesluší :( musela jsem se přizpůsobit patvaru mých očí, jináč totiž vypadám jak smrtka :D to už si každý musí vyzkoušet sám, co a jak mu sedne líp ;) ... a už jsi druhá, kdo pomlouvá hnědé Miss Sporty, takže se jim budu vyhýbat obloukem, díky za varování!

      Vymazat
  6. ...si tak dělám linky. První, dobrá. Druhá, dokonce pěkná! Ale bohužel nejdou k sobě :D Inu, ale aspoň už jsou obě pěkný a nekostrbatý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. co máš z toho, tohle se mi stává občas taky, i s mou několikaletou praxí :D ale už jsem se naučila to neřešit, pokud Ti opravdu neujede ruka moc, tak nesrovnalosti vidíš jen Ty, ostatní si jich nemají šanci všimnout, takže prdět na ně ;)

      Vymazat
  7. Teda, závidím trpělivost, mě linky hrozně nebaví, protože mi hrozně dlouho trvají. Navíc na mých malých zapadlých očičkách nejsou stejně vidět, takže i tak mám smůlu. =D Ale zase když linkovat chci, dělám opravdu teninkou linku černou tužkou, ta vypadá dobře a vydrží celý den, ale musí to být dobrá tužka (já schraňuji zbyteček té Diorky a obávám se dne, kdy dojde). =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono je to o cviku, když je děláš každý den, tak už pak stačí chvilka, ale uznávám, že ze začátku to může být mordor :D ... ohooo, Diorka, to už je vyšší level, já se k luxusním značkám raději ani nepřibližuju, abych nezjistila, že jsou lepší a nemusela pak do nich vrážet ty prachy :D přeju té Tvojí co nejdelší život! ;)

      Vymazat
  8. hezké linky, mě bohužel tekuté jednak nesluší a jednak mě to nebaví dělat, dělám si je barbarsky tužkou a mám je rovné po letech cviku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uznávám, že kdyby se mi všechny tužky neobtiskávaly, tak se k tekutým linkám ani nedostanu, ale bohužel :(

      Vymazat
  9. Ahoj Lisko, zdravim do lesa :) moc hezky navod, ja zrovna minuly tyden koupila svou prvni tuzku na oci, tak to zkusim s tou :) gel bojim, po tech mych alergiich na rasenky. V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeee a jakou tužku jsi si koupila? doufám, že bude návod k něčemu užitečný a budeš mít krásná kočičí o čka ;)

      Vymazat
    2. Od Lioele (Korea) matnou cernou :) a k tomu rasenku od Etude House (taky Korea) - protoze jsem se nastvala, ze i L'Oreal rasenka mi na tech ocich trochu vadi.

      Vymazat
    3. a nezkoušela jsi třeba Alverde? já teda s přírodní dekorativkou moc zkušenosti nemám, ale vím, že holky si jejich řasenky docela chválily ;) a kde jsi objednávala? já se té asijské kosmetiky pořád trochu bojím ... :D

      Vymazat
    4. Od Alverde jsem z dekorativky zkousela jen rasenku a hruza - rozmazavala se jako blazen :-/ a taky "vonela" jako lihovka a moc nemalovala, jen nabarvila rasy a pak se rozmazala pod oko. Objednavala jsem na ebay, uz jsem takto objednala spoustu kremu na oblicej i BB kremu a nikdy zadna reakce, maximalne byly treba malo hydratacni, ale jinak nic.

      Vymazat
  10. To je návod přesně pro mě! ^^ Mívala jsem dvoje od elfu - černé a hnědé. Malovalo se mi s nimi skvěle, štětečky byly hezky měkké (nemám ráda ty tvrdé jako dělá třeba Dermacol) a linku bylo třeba obtáhnout aspoň šestkrát aby bylo vůbec něco vidět, takže když se člověk náhodou netrefil, zas tolik to nevadilo, protože to stejně nebylo moc vidět. Ale stejně bylo jedno jak ta linka vypadá, asi tak po hodině se mi linka přesunula do ohybu víčka. A taky mi po půl roce oboje dokonale vyschly (ano, uhodlas, byly to linky na dvě věci... ale nekup to jako své první tekuté linky za 39.- a s poštovným zdarma :D). Takže díky ti, aspoň se to konečně naučím (a taky už vím, že ne všechny linky jsou stejné!) a vyzkouším nějakou funkční linkovací vychytávku (myslím ten NYC)! :) ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. od Elfu jsem měla jedny taky, úplně jsem na ně zapomněla (radši) :D štěteček byl totiž tvrdý jak kámen a dělal do oka rýhy (u nich je to kus od kusu, já zrovna narazila na ten špatný), takže jsem je poslala dál a řekla jsem si, že jsem s tou značkou skončila ;) NYC určitě doporučuju, pak dej vědět, jak Ti to šlo ;)

      Vymazat
  11. A já používám ty Miss Sporty dodnes. :D Ne, fakt jsem s nima spokojená, takže nemám potřebu kupovat dražší nebo přecházet na gelovky. Akorát ten nový válečkový aplikátor mě štve. Já si schovávám už hodně dlouho ten původní klasický štěteček, který si můžu zploštit, když chci nakreslit opravdu tenkou linku, a dám si ho vždycky do všech nových balení, kde není. Naštěstí na ně pořád pasuje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty staré byly úplně boží! :( škoda, že jsem ten štěteček vyhodila, to by mě ani nenapadlo, každopádně ty nové jsem vypotřebovala a už nikdy víc, byla s nima zbytečná piplačka, to už radši NYC za stejnou cenu ;) a máš pravdu, že nemá cenu kupovat dražší, žádný rozdíl tam nevidím, důležitý je štěteček, jinak mi všechny držely celý den stejně ;)

      Vymazat
  12. Já linkuju s Miss Sporty a bez pudru navrch se to nedá, ale šla jsem do toho kvůli preciznímu aplikátoru. Nemůžu doporučit s.he tužky na oči (lámou se špičky, nevydrží na mně a to je co říct), ale poslední asi rok jsem propadla linkování s Essence, i když i tam se o ořezávacích tužkách moc nadšeně nehovořilo Voděodolné linky Liquid Ink se ani nehnou, pouze to chce odhad množství, štěteček nabírá hodně barvy. Mám zato kompletní škálu LongLasting Eye pencil tužek, s bází mi vydrží až do průběhu odpoledne.
    V době po roce 2000 jsem musela tužky a tekuté linky schopné vydržet alespoň něco shánět mimo republiku, u nás šlo o neznámé značky kosmetiky vůbec. Britskou kosmetiku jsem objevila právě přes vůbec první kvalitní linky. Díky kamarádce jsem souběžně s tím objevila Oriflame tekuté linky ještě ve starém balení, ale s těmi mám celkem dobré zkušenosti.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)