Zimní lakýrníci

Protože dneska u nás v lese konečně začalo sněžit a začíná to vypadat, že zima vystrkuje růžky, ukážu vám pár laků. Nebudou to jen tak obyčejné laky! Budou to laky zimní. Aneb co nosí Liška na svých drápcích v chladných měsících? Připravte se na spoustu fotek! A ještě bych chtěla dopředu říct, že nejsem žádná lakovací kouzelnice. Mé nehty nemají takový tvar, abych je mohla moc veřejně prezentovat. S šikovností taky nejsem nijak kámoška. Takže tento post berte spíš jako inspirativní. Že jako uvidíte láčky i na nehtech, páč občas barva vypadá jinak než v lahvičce ;).


Loreal Color Riche 809 Mystic Blue






Loreal má boží laky, to jen tak pro začátek. Výběr odstínů je trochu jiný než u ostatních značek, za což dostává body navíc. Všechny jsou v malé úzké lahvičce se zlatým vrškem a plochým širším štětečkem. Lakuje se krásně, kryje v první vrstvě a odstín Mystic Blue je prostě mystický! Vidíte tu nádheru? Já modré laky nevyhledávám. Tento je můj jediný. Musela jsem si dodávat hodně odvahy, abych ho nalakovala, ale od té doby jsem ho nespustila z ruky.





Barva je tmavě modrá s jemným stříbrným třpytem. Takhle nějak si představuju barvu vesmíru.

Obsah: 5 ml
Odstín: 809 Mystic Blue
Cena: 50 - 100 Kč (jak kdy a jak kde)


Loreal Color Riche 501 Mauve Rendez Vous






Fialový brácha předešlého loreáka. Vlastnosti má úplně stejné a zase jsem unesená z té barvy! Já bych si ho teda normálně sama nevybrala. Ale zase mě nalákala milá eM (jaké překvapení :D). Ona umí neuvěřitelně rozšiřovat mé lakovací obzory. A taky má hezčí fotky ;).




Barva vypadá na nehtech úžasně, fialová, tmavá, švestková, s jemným shimmerem, pokaždé jiná. Prostě zajímavá. Po prvním nalakování láska na první pohled. Byla jsem až překvapená, jak mi sedla.

A teď si dáme trošku odbočku ohledně ceny lorealích laků. Vypozorovala jsem totiž zajímavý úkaz. Určitě je jděte koupit do Rossmanna (v DM jsou minimálně o 10 Kč dražší, v Tetě mají malý výběr odstínů). No a i v Rossmannovi záleží, po kterém zrovna sáhnete. Protože aniž by někde byla nějaká cedulka nebo upozornění - odstíny ze staré kolekce stojí 50 Kč (oba, které jsem vám ukázala patří mezi ně). Jenže jak to poznáte? Nijak. Všechny jsou dány dohromady v jednom regále. Takže musíte zkoušet. Pokaždé, když kupuju lak od Lorealu (a mám jich doma čím dál víc), připadám si jako při nějaké loterii. Přeji šťastnou trefu! ;)

Obsah: 5ml
Odstín: 501 Mauve Rendez Vous
Cena: 50 - 100 Kč (už chápete to rozpětí?)


Marionnaud Nail Colour 20 Onyx





Laky Marionnaud jsem koupila v akci za 30 Kč a mám takového tušáka, že výprodej byl kvůli nové kolekci. Takže už tohoto čerňáka možná nekoupíte :(. I když není nic jednoduššího, než zajít do Marionnaud a poptat se. Já se tak dostala k velké hromadě těchto láčků, která paní vytáhla ze skladu ;). Širokým štětečkem se dobře lakuje, kryje až v druhé vrstvě nebo v jedné silnější.




Ve dvou vrstvách se dočkáte černo - černé barvy, já ji vždy musím něčím zjemnit, na fotkách mám Mad Confetti z H&M. Když si nalakuju drápky na černo, připadám si jako velká rockerka, nemůžu si pomoct! :D A víte jak, černá se hodí ke všemu.

Obsah: 5 ml
Odstín: 20 Onyx
Cena: 30 Kč


Marionnaud Nail Colour 17 Stone Grey





No jasně, že jsem si nekoupila jen jeden odstín! V lahvičce se mi zalíbil i 17 Stone Grey. Přiznávám, že jsem si k němu hledala cestu delší dobu. Nebo jsem spíš měla jiné oblíbence a kameňáka jsem nějak zanedbávala. Přitom jeho odstín je strašně zajímavý a jiný.





Není to totiž jen tak obyčejná šedá. Má v sobě kapku modré, možná i fialové. Umí se proměnit během nepatrného otočení packy a úžasně se hodí k džínám. Opět raději lakuju dvě vrstvy (ale to dělám u všech laků, i když kryjí už v první).

Obsah: 5 ml
Odstín: 17 Stone Grey
Cena: 30 Kč


Rimmel London 60 Seconds 320 Rapid Ruby




Rimmel působí v mém výčtu jako menší oživení, ale prostě červená je červená a na drápcích ji chci i v zimě. Jen jsem zvolila trošku temnější odstín než obvykle. Hledala jsem dlouho a nakonec jsem zakotvila u 320 Rapid Ruby. Štěteček opět širší a plochý, lakování bez problémů, kryje v jedné vrstvě. Jen při odlakování je trochu problém. Barva se roztahá přes celý prst a neodlakováváte tak jen nehet, ale i okolí. Ale za ten odstín budiž mu odpuštěno ;).




On totiž není ani červený, ani vínový. Jak napovídá název odstínu - je rubínový. Hmmm, rubíny na nehtech, kdo by se zlobil? Dokáže být temný, na sluníčku zase zářivě červený, tak trochu elegán. Možná jsem staromódní, ale na ples si nedokážu představit jiný odstín ;).

Obsah: 8 ml
Odstín: 320 Rapid Ruby
Cena: 30 - 50 Kč (záleží na slevě)


Rimmel London 60 Seconds 550 Major Brown





Tak tahle barva je prostě nepopsatelná a nikdo mi to nevymluví! 550 Major Brown by měla být hnědá. Ale není. Fotila jsem ho asi stokrát a pokaždé byl odstín jiný. Točila jsem packou do všech úhlů, ve stínu, na sluníčku a přemýšlela, jak ho popsat.





Někdy se tváří jako černý, na sluníčku háže zajímavé fialové podtóny, pak začnete přemýšlet, kdeže je ta hnědá, poté ji tam možná i najdete ... Prostě nebudete vědět co dřív. Koupila jsem ho jen proto, že byl zrovna tento odstín ve slevě a vůbec toho nelituju. On totiž rozhodně není nudný!

Obsah: 8 ml
Odstín: 550 Major Brown
Cena: 30 - 50 Kč (záleží na slevě)


Nikde jsem se nezmiňovala o výdrži jednotlivých láčků. Podle mě totiž tento aspekt netvoří barevná vrstva, ale nadlak. Pokud máte kvalitní vrchní nátěr, vydrží vám všechny stejně. Nebo aspoň já to tak mám. Takže u všech kousků pět dní, mohlo by být i dýl, ale to já s jednou barvou nevydržím ;).

Používáte v zimě tmavší laky? Jaký je váš nejoblíbenější? A který se vám líbí z těch mých?

Užívejte!

L.








Komentáře

  1. To jsou moc hezké barvy. Hlavně ten modrý a červený, které se mi líbí až tak moc, že už je mám dávno doma, hihi. :))
    Jinak jsou moc hezké všechny, krásný je ten modrošedý, škoda, že ten jsem už nepotkala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a odlakovává se Ti ten červený taky tak blbě? nebo mám jen špatný odlakovač? vždycky ho mám po celých prstech :( ... modrošedý mám teď na nehtech, škoda, že je zrušili, nedávno jsem se dívala na tu jejich novou kolekci a vypadá katastrofálně ... laky mají obal jako lesk na rty a nedovedu si představit ten štěteček, jestli je krátký, tak nepůjde nabrat polovina lahvičky a jestli je dlouhý, tak se s ním bude špatně manipulovat ... prostě inovace na prd! :(

      Vymazat
  2. Mně se teď v zimě nehty neskutečně třepí a lámou, takže je pořád musím pilovat a na tak hrozivě krátkých nehtech se mi žádný lak nelíbí :-/ Těším až mě tohle příšerné nehtí období na jaře přejde a budu moct zase barvičkovat! :D Tvůj výběr barev se mi moc líbí, i nehty máš hezké a pěkně nalakované, určitě nejsi nešika :) Ten modrý od Lorealu mám taky a taky ho zbožňuju! ^^ Ale z těch Rimmeláckých dvakrát nadšená nejsem - měla jsem jeden a nevydržel mi na nehtech hezký ani den, a to bylo v době kdy jsem měla nehty v pořádku :( U mě ale rozhodně vedou laky od Gabrielly, tedy kromě pískových, které mě navzdory všeobecné posedlosti nechávají naprosto chladnou a vůbec se mi nelíbí... Mimochodem: jaký nadlak používáš? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a zkoušelas Biosil Plus? on je většinou spojovaný s vlasy, ale na nehty má účinek okamžitý ;) Rimmeláků mám hodně a zatím jsem se všema spokojená kromě třpytivého z řady Cocktail Colour, ten bych už nekoupila ... já jsem nějak kouzlu lakům od Gábiny nepodlehla, nemám ani jeden, i když jsou všude opěvované, možná to mě od nich odrazuje :( pískové mě neberou už vůbec, to odlakovávání je děs a ať mi nikdo neříká, že alobalová metoda je šetrná, to si je radši odpustím ;) ... nadlak mám Sally Hansen, psala jsem o něm tady: http://zapisky-pro-lisku.blogspot.cz/2013/10/nejlepsi-top-coat-pro-lisci-drapky.html ... teď ještě testuju levnější variantu od NYC Turbo Dry a zatím jsem s ním taky spokojená ;)

      Vymazat
    2. Zkoušela ale bohužel jsem nezaznamenala výsledky :( Sice jsem dobrala jen jednu lahvičku, ale myslím, že i tak by to mělo stačit. Na mě je to nejspíš slabý kalibr :D Aha! Tak to se po něm podívám, snad mi pomůže od toho aby se mi nehty roztřepily a lak odloupal už po jednom dni od nalakování :-/ Díky za tip :) NYC jsem nezkoušela, měla jsem Vytvrzovač laků od Four Seasons a Better than gel nails od Essence a oba sice rychle schnou a vypadají hezky a krásně se lesknou, ale bohužel mi výdrž nikterak neprodlouží (a to používám podlaky od stejných značek a 2 vrstvy barevného laku). Holt je to mýma nehtama - je to jasný! :D

      Vymazat
    3. já bych to nevzdávala! :) taky se mi nehty třepily a byly hnusné, pomohl mi od toho i Rimmel Nail Rescue 14ti denní kůra, taky jsem o ní už psala ... a ten Four Seasons mám doma a je úplně na prd, Essence jsem sice nezkoušela, ale Sally Hansen by mohl vydržet, popřípadě ten NYC ;)

      Vymazat
  3. ty brďo, ten první je nádherný! nikdy by mě nenapadlo takovou barvu zkusit, asi to změním... já teď lakuju give me nude, baby! od essence, hodně mě překvapil, je to krásná nude barvička, dobře drží i bez nadlaku a na dny, kdy nechci barevné nehty je ideální

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky bych ho sama nekoupila, ale jak jsem ho viděla u eMky na nehtech, tak jsem byla naprosto uchvácená! ;) ... na Essence laky jsem zanevřela s tou jejich slavnou inovací, ale o tomto nuďákovi už jsem slyšela vícekrát a myslím, že jsem se právě nechala přemluvit k ozkoušení :D

      Vymazat
  4. Fíí, to je riadna lakovacia nádielka! Modrá Mystic Blue ako obloha nad lesom pred zotmením, čierny Onyx ako v príjemnom prítmí líščej nory alebo červený Rapid Ruby ako najsladšie lesné maliny...:-) V lese majú skrátka na pekné farby čuch:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dandelijon, Ty jsi to tak krásně popsala, že se až stydím za svůj nudný popis barev v článku! :)

      Vymazat
    2. Juj, to vôbec nemusíš, líščie zápisky z lesných zasadnutí (alebo losovaní) sú predsa vždy perfektné a jedinečné:-). A to by mi potvrdil aj starý známy Medveď Bručoun.;-)

      Vymazat
    3. to jsem ráda, že aspoň něco :)

      Vymazat
  5. Nejkrásnější je prostě ta 501!!! Ta je prostě WOW!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žejo? je to teď má nejoblíbenější! a za 50 Kč ji musíš mít, to Ti říkám! :P

      Vymazat
  6. Všeeechny se mi líbí! Já mám teď jenom nenápadný Rimmel Princess Pink kvůli zkouškám, ale hned v pátek odpoledne nahodím něco mému oku více lahodícího!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mě nikdy nenapadlo přizpůsobovat barvu drápků zkouškám! ale možná se to na našem velmi kreativním oboru neřešilo :D

      Vymazat
  7. Já teď jedu hlavně v červené! Vlastně celý rok jedu v červené. Ten modrý vypadá parádně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. červená je klasika, taky jsem měla asi půl roku období, kdy jsem jinou barvu ani nenosila ;) a když už nevím coby, červená je vždycky nejlepší varianta!

      Vymazat
  8. Ty lorealový jsou moc pěkný, myslim, že ten fialový mám taky. A o rapid ruby jsem uvažovala, ale nevím nevím s tím odlakováním. Teprv si zvykám na červenou, nosím buď světlé laky na delších nehtech nebo úplně tmavé na krátkých, červená mi nějak pořád vadila, ani nevím proč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že tmavé laky na dlouhých nehtech se mi taky nelíbí ... já právě musím otestovat, jestli to rozmazávání po nehtech při odlakování Rubyho není kvůli mému novému nadlaku, místo Sally Hansen jsem si koupila NYC a mám tušáka, že by za to mohl zodpovídat on, ale nejsem si tím absolutně jistá, takže vyzkouším a dám vědět ;)

      Vymazat
  9. Náhodou... Tvoje nehty jsou akorátní. Mají akorát délku, jsou akorát zapilované, akorát široké a náhodou i moc pěkně nalakované. Není co řešit :). Tobě, jako zrzečce, musí perfektně padnout ta modrá, to musí bejt děsnej rajc :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za hezkou pochvalu! :) ale na některé lakovací blogy opravdu nemám ... z modré jsem byla hodně překvapená, páč ji jako barvu nehtů nemusím, jiný modrý láček ani nemám, ale tento je přímo okouzlující! ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)