Šmírovačka v liščí kosmetické taštičce

Bylo období (když jsem ještě nečetla kosmetické blogy), kdy jsem v kabelce nosila maximálně balzám na rty a byla jsem naprosto spokojená. Jiné věci mi ani nescházely a kdyby mi v té době někdo oznámil, že s sebou budu tahat kde co, možná bych se mu i vysmála. Jó, časy se mění :D. Takže vás dnes nechám nahlídnout do liščí kosmetické taštičky, aneb co tahám po lese.



Liščí kosmetická taštička musí být samozřejmě stylová, to je jasné. Tuto soví jsem koupila v Albi, stála nějakých 50 Kč (max 60) a měli ji tam i v jiných grafických a barevných provedeních. Mám ji už asi půl roku a začal se mi trošku na boku párat zip. Jinak jsem ale příjemně překvapená, že ani jedna sovička nepřišla k újmě a potisk drží jak má.



Za tu dobu, co soví váček tahám, jsem jej stačila naplnit až po okraj. Vyměnilo se v ní už hodně věcí, nosila jsem třeba i řasenku nebo tekuté linky, ale nikdy jsem je nepoužila. Takže obsah, který teď uvidíte je ověřený a poskládaný tak, abych měla vše, co potřebuju a nic nepřebývalo (i tak je toho dost).



Tajemství odhaleno a myslím, že vás ani nic nepřekvapí.



Zrcátko je povinnost, to mi potvrdí každá kosmetická maniačka! Já jsem tohle liščí dostala od kamarádky na narozeniny, takže nevím, kde ho koupila a kolik stálo :(. Je na něj modrý plyšový pytlíček, ze kterého má ale ve zvyku vypadávat. Vysouvací štětec na pudr je určený přesně do kabelky, stejně tak jako kartáč na vlasy (oba z Marionnaud).



Pak tu mám sekci pro mastnou pleť, která se skládá z pudru, korektoru a matujících papírků. Pudr od Elfu není špatný, kupovala jsem ho přímo do kabelky, protože má velké zrcátko a houbičku (bohužel bližší foto jsem si nemohla dovolit, abyste se nezděsily). Je hodně krycí a musí se s ním opatrně, protože může vytvořit masku. Korektor z Oriflame jsem dostala už hodně dávno a možná se už ani nevyrábí. Každopádně na zakrytí nějakého nově vyrašeného pupence stačí. Matující papírky jsou taky z Elfu a vyrovnají se známější verzi od Essence, jen vyjdou o hodně levněji.



Bez balzámu na rty nedám ani ránu a Crazy Rumors s příchutí Mocha mě dokáže krásně nabudit. Navíc o rty pečuje skvěle, pokud ještě žádný nemáte, určitě zkuste. Mají na výběr strašně zajímavé vůně a taky je přírodní. Pokud jsem vás navnadila, tady je mají zrovna akci. Rtěnek mám v kabelce víc, protože je z ní nestačím vydělávat. Ráno nějakou použiju, hodím do tašky a jdu. Druhý den to samé, ale s jinou. A pak se třeba stane, že jich nosím pět naráz. Teď jsem našla tuhle kočku od MUFE, která byla v nějakém boxu. To samé vzoreček tělového mléka od Reniu s vůní ananasu, která mě strašně štve. Ale na suché ruce nebo jakékoliv nepříjemnosti se hodí dobře ;).



Tak a teď mi prosím napište do komentářů, že nejsem magor a že toho taháte třeba ještě víc ;). Ukážu to doma a všem svým kamarádkám, protože nemůžou pochopit, proč má kabelka váží sto kilo.

Užívejte!

L.







Komentáře

  1. Zrcátko máme stejné - chceš prozradit odkud a za kolik? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jižiži to zrcátko, to je boží!! :) Matující verzi kabelky já nepotřebuju, takže s sebou tahám zrcátko, balzám, malej krém a 3–4 rtěnky :) Občas tvářenku a štětec. Ale nemyslím si, že toho máš v taštičce nějak moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem ráda! :) ale je pravda, že když tu taštičku z kabelky vydělám, tak váží o polovinu míň :D

      Vymazat
  3. ja som take zrcatka v plysovom obale kupila kamoskam do balicka na Vianoce :) A ten Oriflame Visions korektor je uz riadne vintage:D aj mne sa taky kdesi povaluje v kabelke

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vím, trochu jsem se ho i bála na fotku dávat, páč už má snad 10 let :D ale konzistencí je pořád ok, ani nesmrdí, takže je mi líto ho vyhodit ;)

      Vymazat
  4. Ó, ta soví taštička je rozkošná (i když sem na blog by se víc hodila liščí ;). Blogy sice čtu už dlouho, ale na obsah mojí kabelky mají pramalý vliv, stále v ní tahám akorát balzám na rty, krém na ruce a malý deodorant :D Zas abych nekecala, občas tam přihodím i rtěnku, ale pak ji stejně nepoužiju, neb nemám zrcátko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky by se mi víc líbila liščí, ale neměli :( tak jsem se musela spokojit se sovičkama ... tak to jsi dobrá, že ses nenechala zmanipulovat :D

      Vymazat
  5. moc hezké :). Ta rtěnka vypadá jako super odstín, takový nemůžu přírodní nikde najít :(. Jinak já aktuálně fakt tahám jen balzám(y) na rty, ale jen proto, že mám malou oblíbenou tašku, kam se nic "navíc" nevejde.. ale celkem mi to i vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé, tak to musí být opravdu malinkatá taštička :) ale buď ráda, aspoň neváží půl tuny ;) ... a s těma rtěnkama - dívala ses na Alverde? nevím jistě, jestli tam bude nějaký podobný, ale odstínů mají docela dost ;)

      Vymazat
  6. A já mám naprosto ve stejném designu diář :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, měli tam toho víc, i peněženky a plátěné tašky ;) teď si brousím zuby na obal na mobil, musím se tam zajít podívat, jestli mají nové jarní designy ;)

      Vymazat
  7. Taky dělíš svůj život na "před blogy a po nich"? :D já taky.. bez matujících papírků nevycházím z domu a vždycky, když sakruju na svou mastnou pleť, utěšuju se tím, že pomaleji stárne :o)))
    Sovičky jsou boží, mám ze stejné série kočičky a pejsky (stará, leč stále mírně infantilní :D)
    Krom zrcátka tahám pudr, balzám, korektor, stíny, kartáč na vlasy, brufen a zodac :o)))
    Zdravím své dvojče! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, jak mé peněžence v době "po nich" bylo dobře! :D a taky jsem nepotřebovala dalších 10 poliček do koupelny ... pejsky říkáš? tak Ti by pro mě byli lepší jak sovičky, ale neměli :( ... brufen tahám taky, ale zase v jiné kapsičce :D taky zdravím do severního lesa! :*

      Vymazat
  8. Tahám toho snad ještě méně, a jsem ostuda, protože nemám zrcátko! Ale myslím, že tvá kosmetická taštička není nic šíleného ;) Už jsem viděla horší případy;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zrcátko je nutnost! jednou jsem si spravovala rtěnku u okýnka zaparkovaného auta, ale nevšimla jsem si, že tam sedí lidi :D

      Vymazat
    2. :D No tak to je gól! Ano, jsem neschopná, musím si ji koupit!

      Vymazat
  9. krásna kapsička.závidím.ja si chodím bez zrkadla,mám čipkovaný púder dermacol a štetec vysúvací z oriflame a ked je možnosť,ometiem sa aj naslepo :-D to samé lesk.raz som tuho potrebovala zrkadlo a bola som nutena vyfotiť sa prednou kamerou na fotáku.fotku som zoomla a študovala krytie vyražky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D :D tak tohle je hodně dobré, fotit a kontrolovat pupínky ... na tohle je dobré mít v mobilu takový ten režim samofocení, nevím jak se to jmenuje, ale určitě víš, co myslím ;)

      Vymazat
  10. Máš toho podľa mňa akurát, nič prehnaného. Ja síce nenosím so sebou štetec ani púder, ale za to mi okrem zrkadielka a hrebeňa nemôže chýbať balzam na pery, malá manikúra, samostatný sklenený pilník, vlhčené obrúsky, SOS gel a krém na ruky a korektor - to je základ a niekedy prihodím rúž alebo lesk, ale ten nenosím každý deň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o té manikůře mi ani nepiš, jináč ji tam nacpu taky! :D nesnáším, když se mi odloupne lak na nehtu a musím s tím celý den chodit ... raději si to pak loupu, což není moc pro nehty dobré :(

      Vymazat
    2. Veď toto, ja to tiež neznášam, preto minimálne bez pilníka nevychádzam z domu:D

      Vymazat
  11. Magor v žádném případě nejsi Lištičko - naopak :-) pět rtěnek s přehledem nosím taky a to úplně stejným stylem jako Ty, nemám mastnou pleť tak nenosím papírky, ale taštičku mám narvanou k prasknutí taky, korektor, trocha make-upu v kelímku - kdyby nějaká nehoda, několik balzámů na rty, včetně masti na opary atd atd......... jó kde jsou ty doby, kdy nám stačil ten balzám na rty :-)....A lištičkové zrcátko je prostě nádherné a skvěle se hodí k sovičkám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uff, přesně tohle jsem potřebovala slyšet! :) čím jsem starší, tím potřebuju tahat víc věcí, kolikrát si připadám jak McGiver (nebo jak se to píše), páč vždycky, když někdo něco potřebuje, tak zašátrám do kabelky a vytáhnu to :D kolikrát na mě ostatní hledí jak na blázna, proto ten magor ;) a to ještě chci vidět, co budu dělat, až budu mít malé sviště, to budu s sebou tahat místo kabelky kufr :D

      Vymazat
  12. Ta šminkotechna je dokonalá! ^^ Omluv ten název, takhle se prostě u nás říká taštičkám/kufříkům/čemukoliv v čem se uskladňují "šminky" :D Já si v Albi kupuju vždycky diáře, žeru tyhle jejich barevné zířátkové potisky :) Ale buď v klidu - moje kabelková šminkotechna váží asi tunu. Sice tam tahám i nějaké léky nebo třeba náplasti, ale zase tam nemám ani pudr, ani štětec a ani kartáč. Zato tam mám taky matující papírky. I přesto že je vůbec nepoužívám jelikož mám suchou pleť... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. šminkotechna! :D nikdy jsem to neslyšela, ale je to boží! ... jj, diáře tam mají krásné, ale já je bohužel nepoužívám :( minulý rok jsem dostala světle modrý s ptáčkama a napsala jsem si tam akorát jméno a pak celý rok nic :D to jsem ho mohla raději někomu věnovat dál ... náplasti mám taky, ale v peněžence ;) ... nikdy nevíš, k čemu se Ti můžou matující papírky hodit :D

      Vymazat
  13. Krásná taštička, já mám od Albi diář se sovičkami a celkově jsem na tyto motivy taky zatížená. Já tahám v puntíčkované taštičce od essence, mini sypký pudr od Mary Kay, tvářenku a miništětec taktéž od Mary Kay, korektor L´oréal, žvýkačky, asi tři rtěnky a tři lesky (:-D), intimní ubrousky a další dámské hygienické potřeby ;-). To je asi všecko. A zvlášť mám ještě vždy k kabelce či v batohu antibakteriální gel na ruce a kapesníčky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, určitě to tam běž omrknout, mají víc motivů a taková taštička se nikdy neztratí, nemusí být jen na kosmetiku ;) já taky tahám spoustu věcí zvlášť, kdyby se to dalo všechno dohromady, tak by se dalo i říct, že kabelku nemám na základní věci jako peněženka, mobil, klíče, pití, ale na milion hovadin okolo :D

      Vymazat
  14. Ahoj Lisko :) ja mam v kabelce misto tasticky organizer a denne chvalim toho genialniho cloveka, ktery to vymyslel :)) jednou za cas organizer vytahnu, vsechno z nej vyndam a u kazde veci, kterou chci dat zpet se ptam - Pouzila jsem tuhle vec v posledni dobe, kdyz se s ni denne taham? Takze pokud tohle vse pouzivas, tak to neni v te kabelce zbytecne :) jinak z kosmetiky mam v kabelce nekolik balzamu na rty, mini baleni kremu na ruce, vzorky nekolika parfemu, dezinfekcni gel, dezinfekcni ubrousky a zrcatko. Mej se hezky, Veronika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, Ty jsi krásně organizovaná! :) já, vyhlášený bordelář, bych něco podobného nesnesla, ale chápu, že nemusíš půl hodiny něco hledat (nejčastěji marně), všechno máš po ruce a víš, že netaháš nic zbytečně ;)

      Vymazat
    2. Vetsinou kdyz hledam, tak jsem to ve spechu spatne ulozila nebo je to na dne toho poradace :)) mam hrozne rada veci utridene, nekolik let prace asistentky to jeste posililo - libi se mi, kdyz ma kazda vec sve misto :) i kdyz binec taky umim vyrobit, hlavne kdyz na necem pracuju, papir tamhle, v knizce tuzka na podtrhavani, mezi tim hrnek s cajem a jedna kocka :))

      Vymazat
    3. jooo, děvče, jestli tomuhle říkáš binec, tak u mě na stole je bordel :D

      Vymazat
  15. Jůůů, sovičky!!! A s těma rtěnkama to mám úplně stejně. Ve stálé výbavě nosím balzám na rty a neutrální lesk, kdybych náhodou zrovna na rtěnku/lesk zapomněla, ale stejně mám většinou spíš přebytek a nadávám si, že to musím doma vyndat a uklidit. K tomu ještě nosím malý krémík, pilník na nehty a základní hygienické potřeby. Snažím se toho netahat moc, sice by se mi občas hodil i korektor nebo pudr, ale zvládám to i bez nich. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si taky myslím, že bych to zvládla bez nich :D ale co nadělám, když už to s sebou tahám, tak je aspoň využiju ... a taky si nadávám, že musím udělat úklid, ale pak si na to doma nikdy nevzpomenu ... teď jak jsem taštičku fotila na blog, tak jsem si to tam konečně poskládala tak, aby šla v klidu zavřít, jsem zvědavá, jak dlouho to vydrží :D

      Vymazat
  16. Yay, já toho s sebou tahám asi dvakrát více než ty, kromě sos dekorativky je moje taška přecpaná minimálně pěti balzámy, různými miniatury krémů (pleť, ruce), protože mám extrémně suchou pleť a musím se mazat i přes den, antibakteriální gel, desinfekce a čistící ubrousky nemůžu postrádat a pak různé léky a mast na atopický ekzém... :D ach jo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsou ale všechno potřebné věci a já naprosto chápu, že je musíš nosit s sebou! ;) já jsem vám totiž sice ukázala kosmetickou taštičku, ale kdybych vysypala ještě všechny kapsy v kabelce, tak by se toho naskládalo o mnoho víc :D

      Vymazat
  17. Že bych ty matující papírky od nějaké značky také zkusila? :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)