Šest stovek za ulepený čumák - nekup to!

Jestli si o nějakém výrobku myslím, že je zbytečně přeceňovaný, tak jsou to micelárky. Svůj názor na Biodermu už jsem napsala tady a myslela jsem si, že jsem dalších setkání s předraženou vodou ušetřena. Bohužel, jak říká můj kamarád: "Myslet znamená hovno vědět". Na Vánoce jsem našla pod stromečkem dvojbalení micelárky od Avéne. Tak jsem si řekla, že bude třeba lepší. Že dokáže odlíčit liščí oči orámované tekutou linkou. Nebo aspoň makeup.



Avéne tvrdí, že tato voda byla speciálně vytvořena pro odličování a čištění citlivé pokožky se sklonem ke zčervenání. Vysoký obsah termální vody Avéne se zklidňujícími a protizánětlivými účinky má zajistit vynikající snášenlivost, zmírnit pnutí kůže, pocity pálení a zčervenání. Lehké složení obohacené o hydratační a zjemňující aktivní látky má hydratovat pokožku během celého dne a zanechat pokožku jemnou a hedvábnou. (zdroj)



Balení je z průhledného plastu s bílým vrškem, který je zaklapávací. Otvor má dobrou velikost, dávkování tedy není problém. Popisky a grafika působí čistě a zapadají do celkového konceptu značky Avéne. Prostě a jednoduše - nemůžu na něj říct křivého slova. Obsah 400 ml, doporučená cena 599 Kč. Dá se stejně jako Bioderma koupit v různých akcích, protože klasická cena je šílená. Občas bývá v lékárnách 1+1 zdarma nebo stačí projít internet ;).



Micelárka je čirá tekutina, která se tváří jako voda. Dokud balení neotevřete a nepraští vás do čumáku její vůně. Ze začátku jsem si musela hodně zvykat. Ne, že by byla nějaká nepříjemná, ale prostě mi nesedí. Navíc si myslím, že do výrobků na citlivou pleť parfém nepatří. Stejně tak třeba PEGy nebo Dimethicone (silikon). Prostě za ty prachy bych si představovala jiné složení.

No a samozřejmě že pořádně neodlíčí makeup ani oči. Muselo by padnout za vlast hodně vatových tampónků, abych byla s výsledkem spokojená. A komu by se s tím chtělo patlat? Mně teda ne. Jediné, na co tuto vodu můžete použít je dočištění pleti. Což je docela drahá sranda. Navíc tyhle argumenty nechápu ani u Biodermy. Jaké furt dočištění? Já chci mít jeden výrobek, který odlíčí spolehlivě a ne ještě na sebe dávat další produkt. Nebo jsem zase něco propásla? Jakože na sebe budu patlat odličovač, micelárku, tonikum, krém ... Není toho nějak moc?

Další propadák nastává v ulepeném pocitu na pleti. Upřímně, když jsem o tomto efektu četla ve spojení s různými kosmetickými výrobky, nikdy jsem nechápala, co se tím myslí. Dokud jsem nevyzkoušela Avéne. A není to moc příjemné. Nemusíte si na tvář ani sáhnout, ale prostě ten pocit tam je. Natož když se dotknete packou čumáku. Jo, fakt to lepí.

Takže nedoporučuju nikomu. Ani když nedáte na micelárky dopustit. Protože ten ulepený pocit a hnusárny ve složení vám za šest stovek nestojí. Mám problém dodělat jedno balení, a to mě čeká ve skříni ještě druhé.

K čemu používáte micelárky? Zkoušely jste Avéne? Kolik výrobků vystřídáte při odlíčení vašeho čumáčku?

Užívejte!

L.

Komentáře

  1. Líčtička, ja mám z tejto micelárky rovnaký pocit ako ty. Mala som ju už síce veľmi dávno, môže to byť viac ako pred rokom, ale veľmi dobre si pamätám, že to bol des a asi to najhoršie, čo som mala. Ak nerátam pleťovú vodu od Alverde na mastnú pleť. Neodličuje, ulepí a navyše ma z nej štípali oči jak fras. Fakt zbytočne vyhodené peniaze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak a ještě za tu šílenou cenu je to fakt katastrofa, to si snad ani nikdo nemůže kupovat!

      Vymazat
  2. Jo tahle micelárka je strašná a jak je přeparfemovaná, tak dráždí. Mně avéne obecně vůbec nesedí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem od Avéne dostala produktů víc a všechny jsou zatím na nic ... jediné, s čím jsem byla spokojená, je termální voda, ale stejný efekt udělá i voda obyčejná, takže asi tak :D

      Vymazat
  3. Já mám celkově micelárky spíš ráda, ze všech odličovacích možností mi vyhovují asi nejvíc - odlíčí, nemám po nich vyrážku (jako po mléku) a neštípou mě v očích (jako oleje). Zatím jsem vyzkoušela Lirene, Mixu a Vichy a přijdou mi všechny úplně stejné, takže za sebe moc nechápu, proč za ni dávat nějak výrazně víc peněz. Kdybych dostala takhle drahou micelárku, která by byla úplně na prd, taky by mě to naštvalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono jde podle mě hlavně o značku, protože složení je vesměs stejné (viz Mixa a Loreal), navíc teď nastal hrozný boom, takže bych se nedivila, kdyby Bioderma a spol. museli jít s cenami dolů ;)

      Vymazat
  4. Já micelárky nepotřebuju, ani drahé, ani levné.. já si myju obličej mýdlem :o)) ne, že bych ji nikdy nezkoušela, ale nenadchla mě ani slavná Bioderma.. jak píšeš, nějak jsem nepochopila, k čemu je to dobré.. prostě zbytečnost.. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že někdo zastává stejný názor, přece jenom v blogo světě, kde mají všichni Biodermu na piedestalu, jsem se docela bála veřejného linčování :D

      Vymazat
  5. Já jsem ji zkoušela a je na prd :D i miceárka od LRP. Používám výhradně biodermu (byť jsem teď zkusila Lorealku i Mixu) - a to je má hvězda. Je ale třeba říct, že mám ekzematickou pleť a jsou období, kdy nemohu používat ani vodu, ani žádné jiné přípravky - a jediné, co má pleť snese je bioderma. Což je vlastně její podstata - je určena pro citlivou, ekzematickou a atopickou pleť. Není v žádném případě určena třeba na odličování řasenky a na voděodolný make-up už vůbec ne - to je prostě nepochopení její primární funkce. Proto si hodně lidí stěžuje na její špatné odičování - ale to není její účel a lidé s normální pletí si v podstatě kupují jen předraženou vodu, protože nepochopili její podstatu (nebo podlehli blogové a reklamní masírce).

    Gabča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábi, vystihla jsi to úplně přesně! kdyby se kolem Biodermy nestrhlo takové šílenství, tak se všichni spokojeně odličují něčím jiným a vůbec jim to nepřijde ;) pokud máš citlivou pleť a micelárky Ti pomáhají, tak je to úplně něco jiného, než aby se museli ostatní šmrdlat vodou za tolik peněz a tvrdit, jak je to boží :D

      Vymazat
  6. mám micelarku od dermacol.používam ju len na finiš.po použití umyvacieho gelu.ani nestihnem zistiť či lepí,hned sa nacapkám mandlovým alebo konopným olejom.ked mi dôjde táto,skúsim zrejme garnier.a máš pravdu,že sú micelárky predražené.nechápem to šialenstvo okolo toho..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jenom doufám, že šílenství pomine, kdyby se radši řešily oleje nebo balzámy, ale tohle je fakt už na hlavu mi přijde ;) ale ať si samozřejmě dělá každý co chce, to zas jo, jen někdy nechápu ty argumenty a vychvalování ...

      Vymazat
  7. Ja nemozem suhlasit. Mala som Biodermu, La roche, Mixu, Vichy a tuto Avene ako vzorku a zdala sa mi najlepsia a preto som si kupila velke balenie (akurat z matneho plastu). Mojej pleti sadne najlepsie a zda sa mi menej vodova a viac taka..klzava a olejova..ci ako to popisat. Mas pravdu, ze vonia nejak zatuchlo (podobne ako La roche), ale to je jedine mini-minus. Odlicovat komplet celu tvar som s nou neskusala..pouzivam ju ako zaverecnu bodku po odlicovani a ranne cistenie pleti. Sto ludi (a jedna listicka), sto chuti :))

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jako nechci být otravná, ale ona je kluzká a olejová právě kvůli tomu silikonu ve složení, což teda není žádná mňamka :( ale jestli Ti sedí a složení neřešíš, tak Ti její používání samozřejmě zakazovat nebudu ;)

      Vymazat
    2. Niezeby som ho vyslovene neriesila, ale nejaky ten jeden silikon ma nezabije..Mas pravdu, ze by tam nemusel byt a image lekarenskej znacky vobec nezlepsuje..ale micelarka mi robi dobru sluzbu.

      Vymazat
  8. Zdravím šéfku lesa, micelárky obecně mám ráda. Klasicky mi vyhovuje Biodrema a z těch novějších Mixa, tak tu teď kupuju, oproti Biodrmě je lacnější. Totálně marná byla pro mě micelárka od Dermacolu, to byl přešlap.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že o Dermacolu jsem neslyšela nic moc dobrého ... ale tak hlavně že už nejsou na trhu jen drahé značky a milovnice micelárek můžou zkoušet i levnější varianty ;) aspoň Bioderma nemá monopol, páč to bylo fakt už šílené :D

      Vymazat
  9. Šest stovek za ani ne půllitrovou micelárku jo? Tak to si strčte...

    A jinak mám dojem, že jeden výrobek pro kompletní očistu je trochu utopie. Sama odličuju nejprve namokro gelem nebo olejem a potom dočistím vodou nebo micelárkou (dodělávám zbytky a myslím, že s micelárkama jsem už skončila). Plus potom ještě přidám tonikum, ale to už spíš beru jako péči o pleť. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vodou jako pleťovou vodou :)

      Vymazat
    2. já si taky myslím, že takové ty řeči, že micelárka má zastupovat odličovač, toner a bůhví co ještě dohromady je akorát tak reklamní kec ;) ale co už, když jim na to všichni skočili :D já mám zvlášť odličovák na oči, makeup teďka čistím Avéne, páč mi je líto ji za ty prachy vylít do záchodu a pak naplácám ještě toner ... a začínám hodně přemýšlet o koupi nějakého mýdla ...

      Vymazat
  10. Ahoj, zdravim do lesa :) mam citlivou plet a vetsina odlicovacich mlik a tonik mi nedela moc dobre. Pouzivam z dekorativky jen rasenku, barevny gel na oci a BB krem - rasenku a rasy odlicim dvoufazovym odlicovacem od Mixy (uz dojizdim, v supliku mam Ryor, snad to bude dobre) a cely oblicej i oci pak prejedu micelarkou od Lorealu - trocha BB kremu mi prece jen vecer zbyde, protoze je tamponek po cisteni nabarveny. A pak uz krem nebo olej nebo jednou za cas peeling a pak krem/olej. Tak doufam, ze na sve pleti nepacham zadne nepravosti :)) Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě žádné nepravosti nepácháš, pokud Ti tato péče vyhovuje, tak ji dělej dál ;) podle mě je opravdu nejlepší přijít si sám na to, co obličeji sedí a kvůli reklamní a blogo masírce neplácat páté přes deváté nebo používat micelárku, protože všichni tvrdí, že je nejlepší ;)

      Vymazat
  11. já naopak nemůžu odličovat ničím jiným, všechny jiné odličovače mě štípou a micelárky jsou moje záchrana (až na LRP, ta mi vyžírá oči). dělám si docela tlustou vrstvu řasenky a vždycky mi to šlo bez problémů dolů, měla jsem Biodermu, Mixu, L'Oréal... jeden velký tampónek na oči a dva malé na obličej a mám čisto, toner nepoužívám.
    ale tuhle jsem teda nezkoušela a po téhle recenzi asi ani nechci... navíc za ty prachy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co oleje? ty jsi nezkoušela? :) na mou tekutou linku jsou bohužel všechny micelárky krátké, takže bych na jedno oko musela mít tak tři tampónky minimálně a na to teda prdím ;)

      Vymazat
    2. na odlíčení ne, jenom na obličej, když si dělám OCM, to fakt zbožňuju. ale až po odlíčení, jednou jsem to zkusila místo toho (ale jen tvář, oči ne) a vadil mi ten pocit, jak si rozšmrdlávám make-up :D
      no ale možná někdy zkusím nějaký od Saloosu, ty mám nejradši

      Vymazat
    3. já měla právě hydrofilák od Saloosu a kdyby mi neucpával póry, tak ho chválím všude možně ;) oči odlíčil napoprvé, nestačila jsem se divit, akorát si člověk musí zvyknout na ten olejový pocit ...

      Vymazat
  12. Tak túto som neskúšala, ale ani ma neláka. Používam Sensibio a vyslovene iba na oči, inak ma hrozne vysušuje. A len pripomínam, že micelárka sa má z pleti pred nanesením krému, MU atď zmyť, pretože je to tenzid=saponát!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no vidíš, s tím smytím - to je zrovna informace, která se nikde moc nepíše, hlavně, že všichni valí micelárkovou vlnu, ale podle mě ani pořádně neví proč a jak ;)

      Vymazat
  13. Zkoušela jsem všechny lékárenské micelárky, nejraději jsem měla asi LRP, Vichy, Eucerin, paradoxně poslední byla Bioderma.. Avéne opravdu lepí :/
    FairyChain

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)