Liščí rty - závisláci na balzámování!

Jelikož má být zima (při výhledu z okna to moc nevypadá, opět), měly bysme chránit své rty před chladem a rozpraskáním nějakým tím patlátkem. A teď by mě vážně zajímalo, jestli jste si toho všimly taky. Ještě na střední jsem balzám na rty sice v batohu nosila, ale vytáhla jej příležitostně. Byl spíš místo rtěnky. Jakože když jsem chtěla na chodbě zaujmout o ročník staršího fešáka, namazala jsem rty a vyrazila na lov. No a žádné pnutí, rozpraskání, šupinky ani nic podobného jsem nezaznamenala. A teď? Teď bez balzámu na rty nevylezu z baráku! Mám jich minimálně deset, musím natírat před spaním i hned po probuzení, přes den pravidelně přetírat a nedejbože, když jsem na horách nebo u moře. Co z toho plyne? Balzámování rtů je návyková záležitost a jakmile si na to rtíky zvyknou, není cesty zpět. Co vy na to?



Ne, že by mi mé závislácké rty nějak vadily. Díky nim můžu testovat všelijaké tyčinky a nakupovat je ve velkém. Naštěstí tato závislost není moc finančně náročná. A který je můj nej? Čekaly jste Crazy Rumors? Carmex? EOS? Lip Smacker? ... Pche! Jedině Yves Rocher!



Momentálně mám v arzenálu Regenerační balzám na rty s máslem z karité. To je bohaté na esenciální mastné kyseliny, které mají zajišťovat regeneraci. YR jej doporučuje použít v případě, kdy pokožka rtů pne a táhne. Má být ideální péčí pro suché rty a neobsahuje parabeny. Koupíte v Yves Rocher za 65 Kč, na jejich e-shopu je momentálně v akci.



Balzám trůní v klasické tyčince s nasunovacím vrškem a vysouvá se pomocí otočení kolečka na spodku balení. Design je jednoduchý a různé variace poznáte podle změny barvy. Nemám co bych vytkla, líbí se mi a není na něm nic zvláštního.



Po otevření na vás vyjukne bílá hmota, která jemně máslově voní a dobře se nanáší. Není ani moc tuhá, ani příliš měkká. Na rty stačí jedna vrstva, aby byly vláčné, hydratované a opečované. A teď se zase dostáváme k mé teorii na začátku článku. V ideálním světě by mělo stačit pusu jednou namazat a na celý den by mělo být po starosti. Jenže není. Mažu ráno, mažu přes den, mažu před spaním a kdybych mohla, tak mažu i v noci :D.

Proč je tedy nejoblíbenější? Protože obstál v mnoha zátěžových situacích a rty nikdy nedopadly zle. Když byly vysušené, pomohl je dát do pořádku. Když byly rozpraskané, stačilo namazat YR. Když jsem se valonila na pláži na přímém slunku, když jsem sjížděla v třeskutém mrazu černou sjezdovku ... A nemusí to být zrovna verze Repair. Měla jsem snad všechny a všechny byly super. Teď vybírám hlavně podle vůně nebo který mi prostě zrovna padne do ruky.

Ale bacha! Když máte rtíky fakt olezlé, bolavé, vlastníte koutek nebo aft, s tímto kouskem nepočítejte. Na podobné hnusoty musíte vytasit těžší zbraně :(.



A kdybyste chtěly rty i trochu obarvit, není problém. YR nabízí i malinovou verzi, která krásně voní a dodává puse narůžovělý nádech. Jen už nepečuje jako nebarvící verze. Tohle mě u barvících balzámů trochu štve. Buď tyčinka barví nebo hydratuje. Dohromady nic moc. Nebo já jsem aspoň na ideál ještě nenarazila.



Každopádně ale rty nevysuší, to zas ne. Pokud nemáte v oblibě rtěnky, mohl by tento krasavec být něco pro vás. Ráda ho používám, když nemám zrovna zrcadlo po ruce a chci si něčím pusu vytunit. Přemáznu a hned vypadám líp ;). Maliňáka můžete omrknou tady a stojí úplně stejný peníz jako jeho pečující brácha.

Docela škoda je, že nejsou v nabídce i jiné odstíny, třeba do červena nebo oranžova :(.



Takže pokud jste ještě žádnou tyčinku od rošéra nevyzkoušely - směle do toho! Bezbarvé musíte mít určitě, maliňáka jen pokud oceníte jeho hezkou vůni a lehké zabarvení rtů.

Jaký je váš nejoblíbenější balzám na rty? Co říkáte na YR? A mají vaše rty taky závislost?

Užívejte!

L.









Komentáře

  1. Právě že já pořád mám nějaké hnusoty - respektive pořád koutky. Kvůli tomu si musím hooodně vybírat. Momentálně mi docela pomáhá Lalium z Eoné, jsou to jen rostlinné tuky, včelí vosk plus nějaké éteračky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak na hnusárny mi pomáhá Blistex (http://www.lekarna.cz/blistex-medplus-7ml/?qrtc_slt=sit_product_2&qrtc_tpl=zakaznici_kupuji_tak&qrtc_typ=prd&qrtc_prd=36643&qrtc_pos=1) jde koupit i v DMku ;)

      Vymazat
  2. Já mám jejich balzámy taky moc ráda. :) Malinový nosím s sebou, protože zatímco rtěnku jsem často líná upravovat během dne, tak balzám jen přemáznu a můžu jít. :)
    Jinak mám taky trochu závislácké rty, ale zlepšují se. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An., u Tebe jsem ten malinový taky viděla, jsme na tom stejně ;)

      Vymazat
  3. tak nevím, no... ale u nás máme venku ještě pořád sníh a dneska se k tomu přidala super ledovka. takže zima určitě je!

    jo a tento YR jsem si samozřejmě koupila, když mi ho před pár měsíci spousta lidí doporučilo... a ještě jsem ho nepoužila. nevím o čem to svědčí? asi o tom, že nejsem dostatečně důsledná blogerka? říkáš tedy, že je furt super jo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ten sníh okamžitě pošlete do mého lesa! u nás dneska bylo 8°C a svítilo slunko jak na jaře :/ jako né že bych byla nenažraná, ale když je zima, tak má být sníh! tak!

      na Tvůj článek jsem si samozřejmě vzpomněla hned jak jsem začala psát, ale už je mi trapné dávat k Tobě odkazy, páč bych už vypadala jak úchyl :D

      říkám, že je můj nejoblíbenější a jsem ráda, že ho seženu normálně a nemusím nikde objednávat z netu Crazy Rumors nebo něco podobného, páč pak k tomu musíš naházet ještě další věci, přece nebudeš kupovat jen jeden samotný balzám na rty, že ... a kdo to má furt při velké spotřebě platit? :D

      Vymazat
    2. hele... tak já jsem ráda jakože za každýho svýho stalkera, případně i úchyla, žeano.

      Vymazat
  4. Tenhle balzámek je právě na cestě ke mně spolu se dvěma kamarády:) Měla jsem ještě od YR v tubičce tekutý z bio řady, ale ten nic moc, lepí. Teď mám moc oblíbený vanilkovo-mandarinkový od Alverde, má taková drobná tající zrníčka, která mě baví. Druhý oblíbenec je vedle v pokoji u postele a je to Balea Intensiv, je pěkně hladký a nádherně voní. Jako barvící mám Korres kalíšek. Jinak teď mám objednanou tyčinku ještě z Nobillis Tilia, jsem na ní moc zvědavá:) Je to docela posun od nudného Labella:) A jo, taky jsem závislá:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tekutým moc nedůvěřuju, takže raději nekupuju ;) Alverde je super, ten jsem taky několikrát měla, člověk to musí prostřídat, žejo ;) Baleu jsem si koupila jednou v tyčince a jednou v plechovce a pokaždé to byla katastrofa, takže už raději nic jiného nezkouším, ale jestli myslíš ten samý, co myslím já (v bílé tubičce s ureou), tak ten je hodně chválený :) Korres kalíšek mám taky, ale hydratace nic moc a přijde mi, že barva ze rtů rychle mizí :(

      Vymazat
    2. Tenhle Balea je fialový s bambuckým máslem a arganovým olejem. Nepřilne tolik ke rtům, aby dlouho vydržel, ale je fakt příjemný a nádherně voní:) Korres je LB, no, taky bych si ho sama nekoupila, obzvlášť proto, že je v kelímku. Ale na chvilku dělá moc pěkné rty:) Měla jsem teď multifunkční balzám Lip Nip Fix (http://nipfab.cz/obchod/oblicej/5/lip-plus-nip-fix-multifunkcni ) a hnus největší, je to lepivá smrdlavá hmota, kterou jsem na rtech nesnesla, ble:(

      Vymazat
    3. Korres mám taky z LB a taky bych si ho sama nekoupila, protože je v kelímku :D jak se do něčeho musí strkat pracky, tak se tomu vyhýbám obloukem ;)

      Vymazat
    4. No jo, ten čumáček se naštěstí nedotkne každé kliky, neumytých rukou a tak..:))

      Vymazat
  5. mně se poslední dobu rty hodně vysušují. mám taky tenhle bezbarvý YR, je moc fajn, rozhodně lepší než EOS, se kterým ho střídám - za pět minut nevím, že jsem si rty mazala a mám je totálně vysušené :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EOS jsem nikdy nezkoušela, páč jsem asi jediná, komu se nelíbí to balení :D

      Vymazat
  6. Tenhle Karité jsem měla taky, a byla jsem s ním hodně spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ony jsou všeobecně super, měla jsem jich víc variant a všechny mi přišly stejně dobré ;)

      Vymazat
  7. ja som raz dostala yr balzam k žuvačkám.ananásová príchuť.páni to bolo delo.dovtedy som mala labelo ako naj,ale toto je o dosť lepšie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ananasová příchuť??? :-O o tom nic nevím! kde to seženu? já to chci! :D

      Vymazat
  8. můj nej je alverde měsíčkový, od yves jsem kdysi měla jako dárek k nákupu nějaký mandlový a moc mě neuchvátil... fajn je taky lip smacker coca cola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alverde je taky super, škoda, že mají jen jednu variantu :( Lip Smackery mám dva a ta hydratace a péče tam moc není, spíš je beru jako takovou stylovku díky vzhledu a vůni ...

      Vymazat
  9. Pro mě nejlepší též ten Repair :) Miluju tu jeho vůni i účinky, které má na mé rty :)

    OdpovědětVymazat
  10. Určite som už od YR nejaké bezfarebné balzamy na pery mala, mám pocit, že asi dva a pamätám si, že som bola spokojná. Skúšala som doposiaľ rôzne, neprírodné a momentálne prírodné. Niektoré ma až tak neuchvátili (Nonique, Nobilis Tilia), niektoré som si naopak obľúbila veľmi (Crazy Rumors), doma mám ešte jeden neotvorený Out Of Africa a chystám sa na Hurraw a nejaké tie Saloos:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky zkouším pořád nové a nové :D přece si celý život nebudu kupovat jen YR, co bych z něj měla? :D ... navíc, co když jednou najdu něco lepšího? ... vidím, že jsi taky testovačka balzámů :)

      Vymazat
  11. Závislá na pusomazadlech jsem stoprocentně taky :D A od YR jsem měla ten zelený s hrozny, myslím že se jmenoval Hydra nebo tak nějak. A byl taky úžasný, jeden z nejlepších co jsem měla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, přijdou mi všechny stejně dobré, vybírám si spíš už podle vůně a nálady než abych si četla, k čemu slouží ;)

      Vymazat
  12. O tomto balzame dosť dlho rozmýšľam :) Kika

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)