Liščí podivnosti

Jelikož má Liška dneska narozky, připravila jsem si pro vás takové dvě malé překvápka. Prvního jste si možná už všimly, mám nový úvodní obrázek! Tímto bych chtěla strašně moc poděkovat šikovné Peťce, která byla ochotná přežít se mnou všechny konzultace, vytvořit návrh bez jakéhokoliv pořádného zadání, snášet mé připomínky, desetkrát měnit barvu a nezabít mě za debilní odpovědi na její otázky (P: "Jakou to má mít velikost na šířku a na výšku?" ... L: "Já nevím, asi jakou chceš!"). Jsem z loga nadšená a doufám, že se vám taky líbí :).

No a druhé překvapení je, že dnes nebude žádná kosmetická recenze ani do vás nebudu hustit složení šampónů, ale prásknu na sebe věci, za které bych se možná mohla i stydět. Ale nestydím! Jsou to liščí podivnosti. Tak doufám, že se pobavíte!

1. Hry na efbíčku

Jsem přesně ta generace, která s FB začínala. Do teď si pamatuju, jak vypadala první verze, všechny upozornění, statusy a ostatní kravinky na hlavní ploše pod sebou v krátkých větách. A měla jsem asi pět přátel :D. A taky jsem ta generace, která hrála všelijaké facebookové hry. Nejznámější byla asi Farm Ville, ale já jsem si frčela v něčem jiném. Stavěla jsem "restauračku". Jmenovalo se to Restaurant City. Vařila jsem různé recepty, obsluhovala zákazníky a designovala jsem prostory (což mě bavilo asi nejvíc). Už nevím, jakého jsem dosáhla levelu, ale byl hodně vysoký. Jenže mi restauračku zrušili! Jako můžu vám říct, že když jsem se to dozvěděla, tak jsem byla schopná volat z placu Markovi a hrozit mu smrtí v lese! :D

Zdroj


Staré hry zrušili a udělali nové. Jenže můj starý notebook je nebyl schopný utáhnout. Měly lepší grafiku a byly náročnější. Ale co s mou závislostí? Nemohla jsem přece nehrát nic! V té době jsem přešla na "kamínky" - Candy Crush Saga. Noutbuček je zvládal v pohodě a navíc jsou v té hře kokina. Joooo, něco pro Lišku. Trošku potrénujete mozek, další a další kola jsou čím dál tím těžší a hra mě baví i proto, že není pořád stejná. Přidávají se nové překážky a můžu vám říct, že tohle je první situace v mém životě, kdy nesnáším čokoládu! :D

Zdroj


I když už mám nový stroj, který by zvládl i jiné hry, kamínky mě stále drží. A jsem na 421. levelu!

Zdroj


2. Flashové hry

Jestli jste si myslely, že pařím jen na efbíčku, tak jste vedle jak ta naše lesní jedle! Flashové hry jsou ty, které můžete hrát přes internet, nemusíte nic instalovat, jen se zaregistrujete. Většinou jsou to strategie, něco stavíte nebo se staráte o zvíře/hotel/ostrov ... Vyzkoušela jsem jich už strašně moc. Nevýhodou těchto her totiž je, že vás po čase přestanou bavit  nebo zabírají tolik času, že byste u nich musely sedět několik hodin denně. Začínala jsem na Divokých kmenech, což už je asi tak šest roků. Grafika tehdy ještě nebyla nic moc, stavěla jsem si vesnici, těžila suroviny, bojovala proti ostatním a budovala kmen.

Zdroj


Pak už začaly být propracovanější hry, takže jsem přesedlala na The West. Byla jsem pistolnice na divokém západě, sbírala jsem suroviny, plnila úkoly, zúčastňovala se duelů a jezdila na koni. Jooo, to byly časy!

Zdroj


A pak už to šlo rychle. Hrála jsem kde co, ale vždycky jen jednu hru. Nikdy jsem nehrála nic zároveň, protože takový závislák zase nejsem. A nepopírám, že se mi okolí nesmálo, když jsem ve škole při hodině nestavěla nějaké obydlí nebo nehřebelcovala koně. Což mi připomíná "koníka" ... V Howrse jsem měla vlastní stáj, krmila a hřebelcovala, kupovala koně v aukcích, chodila na dostihy a zakládala nové rody.

Zdroj


Poslední, kterou vám musím ukázat je "skřítek" - Shakes and Fidget. Tu jsem hrála fakt hodně dlouho, páč měla i příběh. Hra je totiž inspirována komiksem stejného názvu. Mohla jsem si vybrat postavu (vždycky jsem byla kouzelník, to je jasné!), sbírala jsem předměty, které mi přidávaly vlastnosti a zvyšovaly zkušenosti a bojovala proti ostatním. Ve hře byly boží popisky a vtipné názvy a taky super grafika.

Zdroj


A co hraju teď? Nic :(. Takže kdybyste náhodou věděly o nějaké dobré flashovce, tak sem s ní!


3. Seriály

Jo tak v tomhle ohledu jsem hodně divná. Nebo spíš nejdu s davem. Nikdy jsem nepochopila, jak se někdo může dívat třeba na deset dílů po sobě a netrpělivě očekávat další série. Do teď si pamatuju, jak jsem stála před školou, spolužák se mě zeptal, jaké sleduju seriály a já mu odpověděla, že žádné. Měly jste vidět výraz všech, kteří to slyšeli! ... Díky Primě za Cool a Love kanály, páč aspoň už nevypadám jak úplný neandrtálec a viděla jsem pár dílů HYMIM, The Big Bang Theory, My Name Is Earl a možná i něčeho dalšího. Neříkám, že mě nebavily, to zas jo, ale abych kvůli tomu seděla u compu a čučela na díl za dílem? Ehm ... proč bych to dělala?

Ale nebojte, taky mám nejoblíbenější seriál. Jen není prostě tak kůl ... A dívám se na něj v televizi, páč na Prima Love jede pořád dokola v různých intervalech. Je to Will & Grace. Miluju jejich humor, miluju Jacka a miluju Karen! Jen tak v rychlosti - Will je gay, Grace je jeho nejlepší kamarádka, ví o sobě naprosto všechno, doplňují za sebe věty a bydlí spolu. Jack je Willův kamarád (největší gay, kterého si dokážete představit), je něco jako dospělé dítě, nepracuje a chce být hercem. Karen je Gracina sekretářka, která pracuje jen aby se nenudila, páč její manžel je milionář. Je vždy oblečená jako dáma a opilá. No a tihle čtyři spolu tráví čas.

Zdroj


A pak ještě Reba! U nás se seriál jmenuje Deník zasloužilé matky a teď se možná i trochu stydím. Běží taky na Prima Love. Hodně ztřeštěné a nereálné. A boží! Reba je matka tří dětí, její manžel se s ní rozvede kvůli své sestřičce (je zubař), která je trošku jednodušší, vlezlá a otravná. Chce se s Rebou kámošit a vůbec jí není divné, že jí sebrala manžela. Další (a nejlepší postavou) je Van, manžel Rebiné dcery, který ji zbouchnul už na střední a proto ho rodiče vyhodili z baráku. Zakládá si na své kráse a občas mu něco nedojde.

Zdroj


4. Reality Show

Jestli jste se někdy ptaly, kdo se na takové kraviny dívá, tak já! Baví mě se bavit u osudů ostatních. Jo, je to hnusné. A taky se jim směju a dělám si z toho srandu. Ale věřte, že mi neunikl jediný díl Vyvolených, Hledá se táta a máma a teď si frčím na nové sérii Farmář hledá ženu. Pěvecké a talentové soutěže už mě ale naprosto neberou. Aby jako bylo jasno :D.



Nejvíc nejoblíbenější je ale Survivor aneb Kdo přežije! Viděla jsem všechny série, které se vysílaly u nás a miluju Jeffa (moderátor). Hra spočívá v tom, že vysadí 20 Amíků  na pustém ostrově bez jídla a vody, jen s pár věcmi jako je třeba mačeta. Jsou rozdělení do dvou kmenů, musí se o sebe postarat, mezitím bojují proti sobě v různých soutěžích o imunitu a který kmen ji nevyhraje, ten musí jednoho člena poslat domů. Hlasují na kmenové radě, každý svůj hlas píše tajně. A tady je prostor pro různé intriky, podvody, taktiky a domluvy. Nejlepší na tom je, že sice vykopnete své spoluhráče, ale musíte hrát tak, aby vám na poslední kmenové radě dali hlasy, protože oni rozhodují, kdo nakonec vyhraje.

Zdroj


A kdyby si mě nechtěl vzít Jeff, tak jsem volná pro Russela Hantze, největšího padoucha v dějinách Kdo přežije. Ten týpek měl hru vždycky tak nehorázně promyšlenou, dělal si s ostatníma co chtěl, geniální taktik a hráč. Nešel do hry kvůli penězům (milion dolarů), protože sám je milionář. Bohužel nevyhrál, protože mu ostatní na poslední kmenové radě odmítli dát hlasy (byli naštvaní, že je oklamal a nedokázali ocenit jeho hru).

Zdroj


Tak a teď si o mně myslíte, že sedím celé dny jen u netu nebo u televize a že jsem úplně prdlá! Ale vězte, že mám vysokoškolský diplom :D. Doufám, že jsem vás pobavila a neodradila od dalšího čtení liščího blogu.

A jelikož mám ty narozky a můžu si dělat co chci, tak předělávám "Liščí podivnosti" na TAG a posílám dál do blogosvěta! Abych v tom jakože nebyla sama. Chci, abyste na sebe práskly taky ňákou špínu! Jo a budu nominovat (ďábelský smích). Takže prosím o zpracování An. z Propadlo do života, Ananasku z 50 shades of Anna, Sabču ze Svět podle S. a Evelínu z Evelins Book.

Mějte se krásně!

L.
















Komentáře

  1. Survivora zbožnuju od 11 let, co se poprvé vysílal, už nějaký ten rok se ale koukám online, takže pokaždé jsem na trní, když jde nová řada a je čtvrtek, nemůžu se vždycky dočkat. Ted skončila 28 a je pauza, takže pěkná nuda. Je to hrozná blbost, ale vždycky se těch 42 minut cítím v bezpečí a hltám to, takže i takové antidepresivum. Mám to prostě spojené s dětstvím. Dokonce už jsme pár míst, kde se soutěž konala navštívili a mám v plánu v tom pokračovat celý život. Je to hrozná sranda a navíc jde vidět, jak jsou Amíci úplně jinde (a ne v pozitivním slova smyslu), než my.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. faaakt? a kde jste byli? :) já jsem to viděla po 22. sérii a čekám na září, kdy má Prima Cool vysílat další ... jasně, mohla bych se dívat online, ale tohle je pro mě prostě lepší ... a teď bys mi ještě mohla napsat, jestli tam bude znova Russell! ale žádné podrobnosti! :D

      Vymazat
  2. Hele, Restaurant jsem hrála taky :-) A seriály Will a Grace a Deník zasloužilé matky jsou super!!! A Survivor? ANO!!! Takže neboj, nejsi divná sama ;-) PS: Nové záhlaví je super!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jsme divné dvě, hned je mi líp :D a už si sbírej své divnosti do TAGu! :P

      Vymazat
    2. A mám po čtenářích :)

      Vymazat
    3. to právě naskáčou ty komentáře, uvidíš! ;)

      Vymazat
  3. Lištičko všecko NEJ!!!!!! Hernajs kdybych to věděla !-D......Ovšem logo máš boží, chci taky takové nebo tak šikovnou Péťu :-). Podivnosti blogerek mě teda baví hodně - hihi Tvoje hry na fb mi připomínají, co pořád hraje ta moje mladší dcera, starší už je high Level takže paří Assasins Creed, můj muž paří COD, a já pařím blog - jsem totální ignorant co se týče PC her - teda vlastně pozor, jednu jedinou hru si občas zahraju a tou je Montezumův poklad a tímto jsem asi na sebe nechtě práskla svou podivnost :-)). Ale na Survivora jsem koukala už dávno, kdy ještě u nás reality show nefrčely...no a teď na něho koukaj moje holky :-)........Tak ať se Ti krásně daří!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, milá eM :) chá, vy jste teda dobrá pařící rodinka! :D ten Tvůj Montezumův poklad je podle obrázků hodně podobný jako moje kamínky (Candy Crush Saga) ... s Survivor je podle mě nejlepší reality show na světě, jen škoda, že u nás sice byla jedna série, ale dost hrozná :( někdy si říkám, jestli bych se tam dokázala přihlásit, kdyby byla třeba další, ale asi ne ... leda, kdyby dojel Jeff :D

      Vymazat
  4. Aaargh. Dokud jsem nedočetla do konce, jen jsem se ti zlomyslně posmívala za blogostriptýz. A pak jsem schytala babu, neee! :D No jak chceš. Ale jestli mě lidi kvůli tobě přestanou číst, tak si tě najdu! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D :D já jsem věděla, že budete mít radost ... nepřestanou a kdyžtak se smiřuju s tím, že mě budeš honit po lese ;)

      Vymazat
  5. Lištičko, všechno nejlepší!
    http://31.media.tumblr.com/tumblr_mawmqx2Ja21qzugybo1_1280.jpg

    Tvé podivnosti jsou úžasné, já se ale ztotožním jen se seriály. Hry na FB mi přijdou jako zbytečný žrout času, nikdy mě neuchvátily a nebavily, ale soudit nemohu, sama dokážu prosedět hodiny a hrát Path of Exile, Borderlands, Fallout nebo Terárii. A obávám se, že ve chvíli, kdy si nainstaluji League of Legends, půjde můj volný čas totálně do kopru... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, děkuji za přání :) ... jsem ráda, že v tom hraní her nejsem sama, myslela jsem si, že tohle je zábava spíš pro kluky, ale jak to tady tak vidím, tak i holky se nemají za co stydět :D

      Vymazat
  6. Jo, jo... Tak já se teda taky vysvleču... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jinak nový obrázek super a na seriály taky koukám! :)

      Vymazat
    2. díky :) a jsem zvědavá, co na sebe práskneš!

      Vymazat
  7. Ty máš narozky a já to nevěděla! Tak to si vypiješ!! Všechno nejlepší!!

    Nové záhlaví je moc pěkné a hodí se sem :) Taky bych potřebovala takovou šikovnou kamarádku, bo já neumím v PC snad nic (vidíš, a na co mi je to editorství a těch pár hodin v sazečským programu!)

    Miluju reality show, ale já teda beru i různý talenty, to je moje, hlavně ty prvotní konkurzy, kam ještě chodí tragédi :D Mám ráda i Kdo přežije, ale moc sérií jsem neviděla. Na Russela Hantze se musím podívat.

    No a já jdu vymýšlet, co na sebe prásknu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky Sabi, ale dárek jsem přece dostala, tak co ;)

      já snad Peťce napíšu, ať vám taky nějaké záhlaví udělá, páč ji to strašně bavilo, podle toho, co psala :)

      talenty už mě baví jen zahraniční, ty naše mi přijdou pořád dokola, ti samí lidi i v porotě i v účinkujících, podle mého jsme moc malé zemičky na to, aby každý rok mohl být nový ročník ... :( na Russella se musíš podívat, byl v Samoe, nejlepší série, co jsem viděla, a to jen díky němu ;) ... ale možná ho budeš nenávidět, páč on je přesně ten, kterého buď miluješ nebo nenávidíš, nic mezi tím ;)

      a už se těším, co se na vás dozvím, to jsem si to hezky vymyslela :P

      Vymazat
  8. A uz jsi videla mamo, ozen me? Jestli ne, tak to si dej, epic:D
    Jinak rebu uplne nesnasim, nechapu jeji postoj, ja bych tu trapnou blondynu uz davno zlikvidovala, takze ona na me kvuli tomu pusobi jak desnej splachovaci slaboch a vic nez par dilu jsem nedala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pár dílů jo, ale Slováci už jsou na mě fakt moc, třeba takový Farmář, to je přehlídka opilců a bezdomovců, to už mi ani nepřijde vtipné, spíš smutné :(

      máš pravdu, ale psala jsem, že je ten seriál nereálný, spíš mě baví, jak je Barbra blbá a jak ji Reba vždycky setře :D a pak ještě Van, u scén s ním se směju nahlas :D

      Vymazat
  9. Všechno nejlepší! :)
    Jinak co se týká článku - na FB jsem vždy hrála Pet Society, bohužel mi to zrušily, tak teď hraju Pet City. :D Já mám celkově taky moc ráda hry na počítači, ale v poslední době se to snažím omezovat, protože přece jen - člověk k tomu sedne a pak u toho počítače sedí až do nevidím. :D
    A na Vyvolené jsem se taky dívala, vždy to celkem pobavilo! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :) Pet Society - na to jsem úplně zapomněla! oni ty staré hry zrušili všechny a nahradili je novýma :( normální hry hrát nemůžu vůbec, jednou jsem u přítele zasedla k Sims a pět hodin jsem si stavěla jenom barák :D

      Vymazat
  10. Všechno nejlepší k narozeninám! Hodně zdraví, štěstí a lásky! V blogovém světě ať se ti daří, jak si přeješ.

    OdpovědětVymazat
  11. Taky miluju Jacka a Karen z Will a Grace, jsou dokonalí! :D Jinak na hrách na fb neujíždím protože nemám fb obecně moc ráda, ale flashovky u mě taky občas zabodují. Hlavně teda RPGčka nebo taky ten typ kdy třeba pečeš pizzy nebo mícháš koktejly nebo tak něco :D Podle mě je to ta "správně ujetá" zábava a podle mojí mamky "pořád lepší, než třeba brát drogy"...! :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žejo? občas si říkám, že by se ten seriál měl jmenovat spíš Jack & Karen :D ... a jaké teď hraješ? musíš mi nějakou doporučit, teď nic nemám a začínám mít absťák :D ... a že pozdravuju maminku! :)

      Vymazat
    2. Přesně, a mělo by to být hlavně o nich dvou! :D Doporučuji všemi deseti stránku orisinal.com (ono tě to přesměruje na ferryhalim.orisinal a bla bla bla, já tam vždycky napíšu jen tohle a stačí to) protože ty hry jsou jednoduše kouzelné! Není to teda nic z toho co jsem zmiňovala v předchozím komentáři, ale jsou to balzámky na duši a prostě úžasné každým coulem, určitě zkus! Doufám že se ti budou líbit :)

      Vymazat
  12. všetko najlepšie,nech si zdravá a šťastná.
    fb hry som nehrala,tie lentilky som hrala na jednom webe online.a mahjong :-) serialy nejak mimo mňa,ja skor Chirurgove,Terorie velkeho tresku,V tele boubelky
    a pekné to máš,pekné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za přání :) ... na boubelku se dívá vždycky mamka, ale tam mi vadí to zpívání ... lentilky - to je taky dobré pojmenování! ono to existuje v různých variacích, přitom všechno je na stejném principu ;)

      Vymazat
  13. Ahoj, všechno nejlepší k narozeninám. :).
    Logo se mi moc líbí, Peťka je opravdu šikovná. Zajímavé je, že v seriálech se s Tebou vůbec neshodnu, ale vůbec :), zato RS, to jo, takové moje guilty pleasure. :)
    A tip na hru Ti dám, mě do ní vtáhl brácha, celkem mě baví, ale těžko říct, jestli bude bavit i Tebe. Je to .. budovatelská strategie (doufám, že tak se tomu nadává :D). Zkrátka stavíš od chýší, přes rezidence až po stavby moderní doby, u toho vyrábíš zboží, obchoduješ, děláš výzkum, můžeš být v cechu, kde si vzájmně pomáhate, kupovat území nebo si je vybojovat, atd...
    http://cz.forgeofempires.com/?invitor_id=245943&world_id=cz3&ref=player_invite_link

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za přání :) a na hru se jdu okamžitě podívat, to zas budu pálit! :D napiš mi, jakou tam máš přezdívku, něco podobného už jsem kdysi hrála, takže mě to bude bavit určitě ;)

      Vymazat
  14. Žádná liška. Malé hravé lišče jsi! S tím Russelem jsem to doteď nevěděla. Myslela jsem si, že je to fakt takový hajzlík a neměla ho ráda :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no ono buď ho lidi nenávidí nebo obdivují, takže jestli jsi v první skupince, tak se není čemu divit ;) já jsem jen dokázala ocenit jeho taktiku a jak umí manipulovat s lidma, neříkám, že by se mi líbilo, kdyby manipuloval se mnou ... :D

      Vymazat
  15. Všetko naj Líštička! Dodatočne. Teda, konečne aj niekto iný povie nahlas, že niečo také pozerá. Väčšinou čítam, ako nikto nemá doma TV alebo je to pod jeho úroveň:D Každopádne, reality shop pozerávame aj s priateľom. Máme radi Zámenu manželiek, Mama ožeň ma alebo teraz najnovšie beží Svokra, tak to je čistý hardcore:D Inak hry ma vôbec neberú a zo seriálov pozerám momentálne iba Dva a pol chlapa a občas Priateľov staré časti..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za přání! :) to máš pravdu, všichni se tváří, že se dívají maximálně tak na ČT2 na dokumenty nebo televizi vůbec nepotřebují, páč mají přece všechno na netu :D teď jsem se jednou pobavila v hospodě, když ze mě v alkoholovém oparu vylezlo, že sleduju Rebu, tak celý stůl věděl, o kterém seriálu mluvím :D Dva a půl chlapa je taky super, akorát od té doby, co vyměnili Charlieho už to není co bývalo :(

      Vymazat
  16. to je krásný dárek, fakt povedené logo, moc se mi líbí :)
    já jsem strašně pařila Happy Aquarium a Happy Pets, ale pak už to začalo být moc složité, zbožňovala jsem Sims, které mi pak zrušili, no a teď hraju hodně na tabletu - Hay Day, Poua, Angry Birds atd. jo a moje nejoblíbenější hry jsou od Flipline Studios, jak na počítač, tak některé i pro tablet - jestli máš ráda ty restaurační, tak to omrkni (Pastaria, Cupcakeria, Burgeria, všechny miluju :D)
    a přiznávám se - dívám se na Ulici a na Ordinaci. když přijdu večer z práce vyfluslá, tak fakt nemám mentální kapacitu na ČT24 a složité rozhovory :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem moc ráda, že se logo líbí! :) ... jééé, Happy Aquarium jsem chvíli pařila taky, úplně jsem na něj zapomněla :D a teď jak jsi mi poradila ty restaurační hry, tak se už od noťasu ani nehnu :D až mi budou v lese nadávat, tak to samozřejmě ale svedu na Tebe, abys věděla! :P ... a jsem ráda, že jsi mě v těch oddychovacích seriálech nenechala, člověk taky občas potřebuje vypnout, to je úplně normální, akorát to nikdo nepřizná ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)