Když se stane v lese zázrak ...

Jelikož už jsem to tady psala několikrát, tak jen ve zkratce. Má pokožka je tak vysušená, že bych se mohla svlékat z kůže jako ještěrka. Pokud se po sprchování nenamažu, vypadám jako treska. Nebo by mě taky mohli nakrájet a prodávat jako hrozinky ... Prostě a jednoduše - musím se natírat 2x denně. Teď v zimě se můj problém stává horší a horší a já zkouším co se dá. Všelijaká mazátka, krémy, másla, přírodní, nepřírodní, lékárenské ...

Jo a taky moc nemusím značku Saloos. Ona za to teda vůbec nemůže, ale já ji mám prostě spojenou s oleji. A ty mi ucpávají póry (všechny sice ne, ale o tom někdy příště). Takže Saloos obcházím obloukem a s nezájmem. A pak jsem dostala na Vánoce malý kelímek. Žádné nadšení se sice nekonalo, ale další mazátko se hodí vždycky, že ... Kdybych já věděla!



Bio Karité balzám atopikderm se prezentuje jako specialista na přesušenou a namáhanou pokožku. Má blahodárně působit při ekzémech a lupénce, vyživovat, zvláčňovat a regenerovat kůži při akutních potížích. Působí protizánětlivě, zmírňuje svědění a zarudnutí kůže, obsahuje bio bambucké máslo a rostlinné oleje (pupalkový, brutnákový, esenciální) a vzácné vosky. Pyšní se nápisem "čistý přírodní produkt".



Balení je typické Saloosácké. Plastový kulatý kelímek se šroubovacím vrškem a hezkým designem. Nemám, co bych mu vytkla. Obsahuje 50 ml produktu, cena okolo 130 Kč, koupit můžete např. v drogerii DM, v obchůdcích s přírodní kosmetikou nebo třeba na netu.



Po otevření na vás vykoukne tuhá hmota světle žluté barvy a docela výrazná bylinná vůně. První má myšlenka byla, že se to bude setsakramentsky blbě roztírat a hlavně, že je balzámu málo. Natřu jednou liščí tělo a bude po srandě. Jo a taky že budu mastná a jako vždy, po aplikaci olejů na tělo, vysušená. No prostě jsem mu moc nadějí nedávala.



Asi už tušíte, že jsem byla z jeho účinků vyplesklá jak žaba v rybníce. Na fotce vidíte, že jakmile do balzámu hrábnete packou, začne se díky teplu vašeho těla sám rozpouštět. Roztírání proto není problém, sice to není jako s lehkým krémíkem, ale já mám stejně raději hutnější konzistenci, u které mám aspoň pocit, že mi může pokožku hydratovat. Natírala jsem pouze na nejcitlivější místa - paže a záda. Je pravda, že by kelímek mohl být větší (pak jsem zjistila, že se prodává i v 250 ml balení), ale i tak mi vydržel dva měsíce. Ze začátku jsem natírala ráno i večer, po asi dvou týdnech už stačilo jen po sprše.

Před odhalením zázraku ještě musím popsat, jak vypadaly mé paže po umývací proceduře. Byly na nich červené vysušené fleky různých velikostí, které vypadaly naprosto katastrofálně a nepomáhalo na ně nic! Na zádech zase byla kůže drsná a na omak vysušená (na pohled naštěstí nebylo vidět nic). Atopikderm se dokázal zbavit červených fleků na pažích (do teď tomu nemůžu uvěřit) a zklidnit záda.

Jo a ještě něco. Čekala jsem, že když balzám vysadím, problémy se vrátí. Naštěstí (díky, lesní bože!) se tak nestalo. Mazat musím samozřejmě pořád. Ale momentálně mi stačí tělové mléko od Alverde, které udržuje pokožku v klidovém stavu.

Takže se tímto veřejně omluvuju Saloosu, že jsem se na něj škaredě dívala a odsoudila jej naprosto bez jakéhokoliv racionálního důvodu. Nejradši bych jim poslala děkovný dopis za to, jak jsem si konečně oddychla - fyzicky i psychicky. Ono není moc příjemné, když se vás lidi ptají, cože to máte na rukách za divné fleky ...

Máte taky nějaký zázračný výrobek? Odsuzujete nějakou značku jen kvůli jedné špatné zkušenosti? A co říkáte na Saloos?

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Jako zázračný výrobek mám moc ráda právě tenhle. ;) A potom Rakytelu od Dr.Popov. Věřím, že jedno z toho dokáže hravě porazit i klinickou smrt. ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a proč mi o něm nikdo neřekl dřív??? :D jste si to beztak všichni nechávali pro sebe, abych je všechny nevykoupila! :P na Rakytelu jsem se minule dívala v bio obchodě a hned jsem si na Tebe vzpomněla :)

      Vymazat
  2. Já Saloos miluju, zejména sprchové oleje.. těma bych se polívala od rána do večera :o)
    Ale tohle koupím kamarádce, má atopák na rukou a teď v zimě je má popraskané do krve.. bolí mě to, jen to vidím :o( takže dík za tip Lištičko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chudina, to musí být hrozné :( a to má teda hodně dobrou kamarádku, že na ni tak myslí a kupuje jí kosmetické dary! :)

      Vymazat
  3. Potvrzuji, vážně skvělé mazátko, mám ho taky a nemůžu si ho vynachválit! Jsem atopik, hlavně na rukou a o zarudlých flecích bych mohla dlouze vyprávět, pochopitelně v zimě praskám a rudnu o to víc. Nesnáším přemaštěné a přebylinkované masti a ty jsi obsah tohohle zázraku vystihla naprosto přesně. Tohle je prostě to ONO! :) Ještě jsem úplně unešená ze Saloos nosního balzámu, při rýmě mě výborně zachraňuje od nosu ve stylu Michaela Jacksona, juch. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, škoda, že v lékárnách cpou lidem předražené mastičky veleslavných značek, které absolutně nepomáhají :( než jsem se k Saloosu dohrabala, opravdu jsem nevěřila, že mi pokožku dá ještě někdy něco dohromady ... na nos používám Kosmín, což teď bohužel zrovna dělám, páč mi z něj tečou vodopády :/ ... prej ve stylu Michaela Jacksona :D úplně ten jeho frňák vidím před sebou :D

      Vymazat
    2. Díky za tip, to se budu muset po Kosmínu taky do budoucna poohlédnout. Doufám, že na tom ani zdaleka nejsi tak špatně, jako slavný MJ, tomu přece z této inkriminované části těla už moc nezbývalo! ;) Přeji brzké uzdravení!

      Vymazat
    3. mrkni, psala jsem o něm tady: http://zapisky-pro-lisku.blogspot.cz/2013/11/pomocnici-v-boji-proti-rymicce.html ... děkuji, budu se snažit ;)

      Vymazat
  4. Jé to by se nám doma hodilo. Díky za tip. Já používám na odličování olej, olej na celulitidu a arganový. To je vše od Saloosu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já měla právě od Saloosu hydrofilní olej na odličování a ucpal mi póry :( od té doby jsem řekla, že Saloos nee a bylo vymalováno :D ještěže Ježíšek ví, co mi má strčit pod čumák :)

      Vymazat
  5. Saloos já naopak zbožňuju, ty jejich oleje a nově tu kokosovou péči, to je boží, boží věc! tenhle možná zkusím na ruce, protože mi v zimě hodně praskají, to by mohlo zabrat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo ... kokos ... já jsem prostě problémová Liška :D ... na packy zkus, zabere určitě! ;)

      Vymazat
  6. Milá Lištičko, opět skvělý tip, pravda souhlasím s Tebou, co se týče olejů Saloos teda nic moc kvalitativně a to mám oleje ráda a už jsem jich vyzkoušela dost,takže můžu srovnávat.....ale ostatní jejich věci nejsou tak špatný.....Já teď strašně válčím, že moje dcera má kůži vysušenou jak treska - je atopik a už fakt nevíme co mazat, teda většinou víme, ale spotřeba je šílená a chvílema zabírá něco jiného - dneska jí jdu koupit další várku krému od Alverde do dm, takže přiberu i tenhle balzám jestli tam bude a testneme to :-)). Měj se krásně a jsem ráda, že Ti "mastička" pomohla!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě zkuste, dala bych skoro packu do ohně za to, že pomůže ;) ony ty problémy s kůži jsou fakt hrozné, člověka to obtěžuje a přesně jak říkáš - pokaždé zabírá něco jiného :( tak ať se dcerce daří!

      Vymazat
  7. Aaa, dneska pro něj skočím, mám úplně stejný problém jako ty, navíc jsem majitelkou suché a citlivé kůže. Momentálně bojuji nejvíc se zády a pažema, strašně moc si přeji, aby to už zmizelo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jaaaaj :( tak to máš úplně stejné problémy jak já a to jsem si myslela, že tak hroznou kůži nikdy jiný nemá :( zkus a dej vědět, jak jsi dopadla, měl by pomoct ;)

      Vymazat
  8. Ahoj Liško, zkoušela jsi krémy na sušenky od Vichy? Jeden mám doma, je dost hutný, ale kupodivu dobrý (jinak Vichy moc nemusím). Tenhle Saloos jsem ještě nezkoušela, nemám ráda ani opěvované Karité, ale naopak mám olejíčky a jejich značku jinak ráda, byť se teprve seznamujeme. Tak držím palce, ať se ti to už jen lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já těm lékárenským mazátkům moc nevěřím, páč mi nikdy žádné nepomohlo :( ale když říkáš, že Vichy, tak někdy třeba zkusím ;)

      Vymazat
  9. Od Saloosu som mala jediný levandulový pleťový olej, zatiaľ, inak mi je značka náhodou sympatická. Balzam vyzerá fajn a aj keď sa extrémne vysušenú pokožku netrpím, rada jej doprajem estra výživu ako prevenciu, na "suché zóny" sa to vždy hodí, ale trebárs aj ako starostlivosť o pokožku okolo nechtov. Inak chvály som čítala aj na balzamy na pery a ja sa najbližsie chystám na exotický kokosák:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně jak říkáš, balzám se bude hodit na víc věcí, Saloos mají všeobecně multifunkční produkty mi přijde ;) na rty bych klidně zkusila, ale nesnáším kelímky, takže až udělají tyčinku, tak si ji klidně koupím ;)

      Vymazat
    2. Presne, ja tiež tie kelímkové balzamy nemusím, ale naposledy, keď som mala obdobie kútikov a herpesov, mi Juli ana poradila práve od Saloosu karité, tak keď ma to zas chytí, siahnem po ňom. Inak sa im, čo sa týka pier, vyhýbam.

      Vymazat
  10. Já jsem od nich zkusila konopný krém a i přes to že mi na pleti vyvedl neskutečnou paseku (ač mám pleť smíšenou, v zimě suchou) nezanevřela jsem na něj a moc mi pomáhá na podrážděné nohy po holení nebo odřený nos od rýmy. Něco na těch Saloosech holt asi fakt je ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já na nohy po holení používám kokosák, což je asi něco podobného :) asi budu muset ty jejich produkty víc prostudovat, mám mezery ;)

      Vymazat
  11. tohle používal muž, pak mu taky pomáhá od la roche posay lipikar baume ap, hezky to zklidní a promaže

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem si tímhle krémem vyléčila lupénku na loktech (stejně pořád nevěřím doktorům, že to je lupénka, beztak mi jen chtěli narvat do chřtánu ty jejich hnusné kortikoidy). Takhle pro mě to je taky pomocník a zachránce. A ano, taky mám předsudky, zrovna Saloos to není, ale spoustu značek mám takhle olepenou.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)