Když políbíš lososa ...

Poslední dobu začínám sbírat rtěnky. Už to není jakože potřebuju nějaký odstín. Prostě ho chci. I kdyby měl být podobný jako ten, který už doma mám. Nebo se mi líbí obal. Nebo jsem četla juchající recenzi. Nebo mám prostě den, kdy si chci koupit další kousek. Unosím někdy všechny? Ne. Používám všechny? Ne. Zabrání mi tohle zjištění kupovat další? Ne! Toď má diagnóza. Takže vám chci ukázat moji nynější oblíbenkyni. Protože venku to pomalu vypadá na jaro (ne, že by mi to dělalo radost).



Tou vyvolenou posledních dní je hydratační rtěnka Dolcezza od Gabrielly Salvete. Má se snadno a příjemně nanášet, hydratovat rty, vytvořit na nich ultra tenký film, lesklý efekt a taky slibuje dlouhodržící komfort. (zdroj)



Abych pravdu řekla, tak jsem se jí docela dlouho vyhýbala. Páč ten obal je fakt hnusný. Vypadá lacině, ošoupává se, jdou na něm vidět otisky a oděrky. Kombinace stříbrné a červené taky nic moc ... Prostě na tohle se dívat nepotřebuju. Jenže ji všichni chválí. Pak taky byla jednoho dne ve slevě. A co mě dorazilo - viděla jsem odstín č. 10 pesca na nějaké slečně a totálně se do něj zamilovala. Koupíte v drogérii se stojanem GS za něco okolo stovky.



A teď přichází důvod, proč ji mám ráda. Ona je to totiž rtěnka, která se chová jako balzám. Proto asi bude hydratační, že. Na rozdíl od jiných ale tento účel splňuje velice dobře. Krásně se nanáší, na rtech vyloženě taje a hned napoprvé zanechá barevnou stopu. Žádné přetírání stokrát dokola. Nelepí a není na rtech nepříjemná. Cítím se s ní, jako bych opravdu měla na sobě jen balzám. Díky tomu nevysušuje a nezalézá do rýh.



No a když jsem psala, že jsem si ji koupila jen kvůli odstínu, tak je jasné, že je boží. 10 pesca. Což jako moc o ničem nevypovídá. Každopádně víte, jak se říká, že chlapi neumí rozeznat barvy jako třeba lososová ... Tak tohle je ona! Zářivá oranžová, ale ne řvavá. S trochou třpytu, který ale nejde vidět, spíš dodává jen lesk. Dělá šťavnaté rty. Prostě jakoby jste políbily lososa. Nezmění se sice v prince, ale vaše rty možná nějakého nalákají ;).




S výdrží moc nepočítejte. Ale jako logicky - od hydratační rtěnky nemůžete nic podobného chtít. Nějaké to pití ještě dokáže přežít. Jídlo ale určitě ne a během dne musíte nátěr obnovovat. Takovou hodinu na rtech by dát mohla. Což je úrok za balzámovou konzistenci, nevysušování a nezvýrazňování nedostatků.



A ještě bonus navíc? Dolcezza hezky voní. Taková nasládlá, jarní, jemná ... Nic, co by vás praštilo přes čumák a po nanesení už o ničem zase nevíte. Ale jako potěší.




Na fotce vidíte, že víčko rtěnky už dostalo trošku zabrat. Takže kdyby Gábina byla tak hodná a vyměnila obal, asi bych skákala po lese radostí. A běžela si koupit další odstíny. Ale i tak ji mám ráda. Za tu konzistenci. A barvu! A za ty prachy ji prostě musíte mít taky!

Jaký odstín rtěnky teď nejraději nosíte? Máte nějakou do Gábiny? Raději hydratační nebo dlouhotrvající?

Užívejte jaro!

L.






Komentáře

  1. Brr líbat lososa! Říkáš hydratační rtěnka Liško? Jak to že o tom nevím? Musím jít omrknout odstíny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mňam - losos na másle a s citrónem ... tomu bych pusu klidně dala! :D ... a říkám, že musíš! mají jich docela dost a radši obcházím obloukem, abych náhodou nutně nepotřebovala další ;)

      Vymazat
    2. Když řekneš líbat lososa, představím si mrkvou nebo alespoň studenou slanou rybajznu, a né pochoutku na másle :D

      Vymazat
    3. já vím, to jen já pořád myslím jen na jídlo ... :D

      Vymazat
  2. Krásná barva, opět přesně pro mne! Musím na ni kouknout. Se rtěnkama jsme na tom stejně, už to tak je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, jsme stejný typ :) což je jako dobře, páč k Tobě můžu chodit chytat inspiraci!

      Vymazat
  3. Lososa bych asi nelíbala, ale odstín je to moc hezký, taky je teď nějak víc sbírám nebo co. :)
    Od GS mám dvě takovéto rtěnky, a ten obal je fakt hrozný, což je dost škoda pro obsah - ten je naopak fajn. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, kdyby inovovali obal, tak je podle mě regál okamžitě vybrakovaný! :)

      Vymazat
  4. Já mám tyhle dolcezzy docela ráda. Jaou hydratační a přesto rty namalují a ne jen natónují. tahle pesca je z nich ale trichu prevít, protože mi leze do záhybů a zvýrazňuje sušinky, pokud mám rty v pohodě tak je to ok. Ostatní odstíny, které mám (5,13,20) mi to nedělají.
    Obal je sice děs, ty víčka kabelkové podsvětí rozhodně nedávají, ale co už, to co je uvnitř, to se počítá:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jiné odstíny nemám (zatím), takže to nemůžu posoudit, ale do záhybů mi naštěstí nezalézá :) asi jsi ulovila špatný kousek :( "kabelkové podsvětí!" :D přesně tam dostává Dolcezza pěkné kapky od obalové mafie!

      Vymazat
  5. no, obal je fakt děs :D jinak od GS žádnou nemám, zamilovala jsem si ty černé Essence a dneska to se mnou v našem Rossmanovi málem seklo, už tam dali nové stojany a moje milé rtěnky už tam nejsou :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cože??? :-O chceš mi jako říct, že je zrušili úplně? já myslela, že obnoví jen něco a ne všechen sortiment! a zrovna takovou pecku dali pryč? fakt blbci! zítra letím do Rossmanna to omrknout, kdyžtak nakoupím do zásoby :D nebo by mohly být ve výprodeji ... ježiš, tos mi neměla ani psát!

      Vymazat
    2. byly tam jen ty staré, barevné a jedna osamocená černá, ale neměly tam ani chlívečky, nic. do výprodejových košíčků jsem to nestihla, přítel už mě táhl pryč :( co u vás?

      Vymazat
    3. nakonec jsem se tam nedostala :( mám Rossmann na druhé straně města, takže musím mít fakt čas, abych se tam dokopala :( ... doufám ale, že dají jen nový stojan a tyto rtěnky v něm zůstanou, byli by sami proti sobě ...

      Vymazat
  6. No, až na to, že si potrpím spíše na nude a dohněda laděné odstíny rtěnek a ten obal je teda vážně naprosto otřesný, vypadá tahle rtěnka rozhodně velice sympaticky :) Nejspíš ji skočím co nejdřív obhlédnout, obecně mám Gabriellu moc ráda a hydratace taky není nikdy dost ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nude budou mít určitě taky ;) za obhlédnutí totiž rozhodně stojí!

      Vymazat
  7. Už mám jeden odstín, a tento mě velice láká :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sbírka se musí rozšiřovat, přece u Tebe ta jedna Gábina nebude sama! jak by k tomu přišla? ;)

      Vymazat
  8. Lištičko, já se Ti vůbec nedivím, že sbíráš rtěnky, já si dala chvíli pokoj, ale s jarem na mě jde nějaký nepokoj a zjišťuju, že potřebuju spousty odstínů :-). Dolcezzy mám moc ráda, to asi víš, mám doma tři z toho dvě stejného odstínu a to mluví za vše :-) - jen ten obal - pravdu díš, děs běs, člověk ji nemůže moc vytahovat na veřejnosti, protože se při nošení v kabelce otříská okamžitě, ale je to prostě máslíčko a dobře pigmentované :-). a navíc za tu cenu! Jsem ráda, že sis ji nakonec oblíbila. Já asi zatím líbat lososa nebudu, ale když jsem najela na ty teplé odstíny, tak mě to třeba ještě čeká :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, jak začne svítit sluníčko, už to svádí namazat rty nějakým šťavnatým odstínem! :) všechno vím, Ty jsi taky byla jedna z těch, která mě k její koupi inspirovala a při Tvém článku o "teplém líčení" jsem si hned na ni vzpomněla, jak jsi psala, že žádnou nemáš :D budem asi úplně odlišné typy, páč já zase nemůžu mít růžovou, nebo spíš žádná, kterou jsem zatím měla, mi neseděla :(

      Vymazat
  9. Tiež som si povedala, že už žiadnu nepotrebujem a kúpim si ďalšiu, ked miniem aspoň jednu. Jedna z Pupy sa k tomu už blíži, no určite si dokúpim ďalšie dve. Rúže od GS nepoznám, ale farba je to krásna, presne podľa môjho vkusu, nosím síce rôzne, aj ružové, ale koralová je u mňa top. Pamätám si ako som ti chválila farbu čubíku z Nemecka, tá bola trošku viac do oranžova, ale inak tiež krásna. Posledným objavom bol Revlon lip butter a do červeného odtieňa Candy apple som zaľúbená, nabudúce pôjdem tiež asi do tejto značky v nejakom koralovom alebo orange odtieni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já si myslím, že rtěnka se nedá spotřebovat! nebo spíš při množství, které mám je to asi nereálné :D ... přesně, čubík je hodně podobný, mám ještě další rtěnku od MUA (č. 14), která je taky do oranžova, prostě oranžový maniak ... původně jsem chtěla udělat jejich srovnání, ale čubík už nemá moc tvar na vystavování a focení, tak jsem to raději zavrhla ... Revlon mi taky vrtá v kebuli, ale raději ani nehledám, kde bych ho koupila, páč by to nemuselo skončit jen u jednoho kousku :D ale je mi jasné, že jestli ten Tvůj Candy Apple nafotíš na blog, tak se budu muset hodně držet!

      Vymazat
  10. Z této řady mám dvě rtěnky a jsou super hydratační, ale ten obal!!! U obou ho už mám naprosto ošoupaný a z jedné se stříbraná barva úplně oloupala...:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně, díky tomu blbáckému obalu rtěnku ani nenosím v kabelce, páč vytáhnout ji na veřejnosti bych se styděla :( doufám, že se u Gábiny poučí a něco s tím udělají!

      Vymazat
  11. Nedávno jsem si koupila svou první GS z téhle řady. Obal nic moc, barva pěkná, to že je to z půlky balzámoidní a nekryje to 100% mi jedině vyhovuje. Jen kdybych si to v té drogerii prohlédla pořádně! Koupila jsem odstín 18 sogno rosa a on je plný třpytek. Což na rtech sice nevypadá špatně, ale ty potvory malé prostě škrábou :( Přemýšlela jsem o využití jako krémové tvářenky..barevně opětně pěkné, jenže ty třpytky jsou tak viditelné, že si je můžu v zrcadle počítat :D Ať žijí impulsivní nákupy ve slevách!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak takové nákupy znám, neboj, nejsi sama :D třpytky ve rtěnkách jsou zlo, nechápu, proč je tam ještě někdo dává a je škoda, že sis jich nevšimla, ale co už teď, žejo :D ... já si zase nedávno v Rossmannovi koupila ve slevovém košíčku mono stíny GS, pastelově žluté, vůbec jsem je nepotřebovala, ale tak když byly za pade a ještě o nich všichni tak básní ... no a na oku ta barva není vůbec vidět, ani na bílém podkladu, takže asi tak :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)