Jak ušetřit třicet kaček

Ke stojanu Essence nechodím od té doby, kdy inovovali laky na nehty. Ty staré v malé lahvičce jsem měla ráda, za pár penízků nebyly vůbec špatné, navíc měli na výběr hodně odstínů. Nové laky bohužel ztratily všechny výhody, takže jsem s celou značkou skončila. Dokud teda nenastal boom rtěnek v černém obalu. Pokud jste ještě nezaznamenaly, běžte je omrknout. No a když mi Natálka do komentů napsala, že se snad budou rušit, pelášila jsem do Rossmana co nejdřív jsem mohla. A abych nešířila paniku - nebojte, rtěnky se rušit nebudou. V novém stojanu už ale nenajdete Stay Matt lip cream, který se vyprodává za 30 Kč, tak jsem ho za ty prachy vzala na milost.



Essence lesk na rty Stay Matt Lip Cream má zajistit intenzivní barvu, dlouhotrvající efekt a jemnou formuli. Slibuje vůni vanilky a zmatnění rtů. (zdroj)



Balení není špatné - plastová průhledná lahvička, díky níž vidíte okamžitě odstín lesku, se šroubovacím stříbrným vrškem a klasickým houbičkovým aplikátorem. Nápisy se zatím v kabelce neošoupaly, ale nemám ho moc dlouho. Vzala jsem odstín 03 Soft Nude, koupíte v Rossmannech a cena je pouhých 30 Kč.



Lesky na rty všeobecně nemám ráda. Nesnáším ten lepivý efekt, navíc jak hodně piju, tak mám opatlané úplně všechno. O Stay Matt jsem ale četla samé dobré recenze, které mě sice nepřesvědčily ke koupi za plnou cenu, ale když jsem ho viděla za pár kaček, neodolala jsem. Tento článek proto píšu docela brzo po prvním použití, ale v příštích dnech, kdy produkt úplně zruší, by neměl jaksi cenu. Spíš abyste věděly, jestli nutně potřebujete pádit do drogérky a ulovit poslední kus nebo ne.



Odstín 03 Soft Nude mi moc nude nepřijde, spíš je to hodně velká cihlovka. Takže určitě nebude sedět všem. Liščímu čumáku naštěstí lahodí a pokud se vám nezamlouvá, seženete i v jiných barvách. Na rty se nanáší pohodlně, kryje hezky v první vrstvě a konzistencí mi spíš připomíná lip tint. Proto ten matný efekt. Bohužel tady končí všechna pozitiva. Protože se do rtů dostatečně nevpije, začne dělat po pár minutách cucky a všeobecně není moc příjemný. Vanilková vůně tam sice je, ale ultra chemická a výrazná. Raději bych se jí vzdala než ji ňuchat při každém otevření lesku.



Na fotce vidíte, že po nanesení působí Essence hezky, nezalézá do vrásek a všechno vypadá v pořádku. Pocit na rtech ale mluví za vše. Výdrž taky není žádná sláva. U těchto výrobků neočekávám hydrataci, ale aspoň několikahodinovou parádu. Jakmile ale lesk začne cuckovatět a nedejbože se do toho ještě napijete, vypadají rty fakt blbě. Několikrát jsem se šla podívat do zrcadla a nakonec jsem to nevydržela a šel okamžitě dolů.

Ani těch 30 Kč bych za další odstíny nedala, vůbec nebudu ronit slzy, když ze sortimentu Essence zmizí a vy nemusíte běhat po drogérkách a hledat poslední kousky ;).

Užívejte!

L.





Komentáře

  1. u vás ty rtěnky teda mají?! tak to nechápu, kde je u nás problém... omrknu dneska ještě jeden Rossmann v Praze a o víkendu se k nám podívám znova, snad to byla jenom nějaká chyba :( ale byl to určitě ten nový stojan, respektive dva, měli tam ty nové věci na nehty, řasenky atd., ale u rtěnek byly prostě jen ty staré (i cena byla jiná)... tak jsem teda zvědavá :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my jsme ještě neměli nový stojan, ale na tom starém bylo napsané, že věci, které jsou označeny žlutě v sortimentu končí, což byl třeba tento lesk, ale rtěnky nijak označené nebyly ;)

      Vymazat
    2. tak jsem naštěstí panikařila zbytečně, už je tam dodali (ale předtím tam nebyly, fakt!)... tak jsem si hned samozřejmě koupila další... pátou! :D

      Vymazat
    3. :D :D :D a jaký odstín je nejlepší? já si nikdy nemůžu vybrat :( mám nějakou berry a zakazuju si kupovat další oranžové a červené odstíny ...

      Vymazat
    4. pěkná na každodenní nošení je Natural beauty (7), tu používám skoro furt, a ještě jsem si dneska koupila tu novou Love me (13)... další tři, co mám, jsou docela výrazné, Coral calling je prostě korálová, Blush my lips tmavě fuchsiová a On the catwalk je taková... neumím moc popisovat barvy... červenohnědá? :D ty barvy na jejich webu kupodivu docela odpovídají realitě.
      každopádně mám pět rtěnek a ještě donedávna jsem vůbec žádnou barvu na rty nepoužívala, celkem pokrok (a závislost?)

      Vymazat
    5. ani nevíš, jak Ti rozumím :D taky jsem nikdy dřív rtěnky nenosila a teď je už pomalu sbírám ... jsem se mrkla na ty jejich webovky a asi nutně potřebuju tu Natural beauty :D a On the catwalk ... hmmm ... musím zajít do Rossmanna ...

      Vymazat
  2. Zdravim z lesa do lesa:) Tohle je asi individualni protoze ja ho mam treba rada a na rtech mi sedi.Davam ho teda hodne malo a rozetru po rtech a ten barevny nadech pak vydrzi docela dlouho.Akorat se mi moc nelibi ten vyber barev a souhlasim s vuni,ta je teda dost odporne chemicka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé, další lesní tvor! :) já vím, že hodně kočkám sedí, protože je vcelku oblíbený, ale co nadělám ... výběr barev je katastrofální, kdybych se měla řídit podle oficiálních obrázků, kde jsou odstíny dokonce na rtech, tak se opravdu hodně pobavím ... lituju všechny studené typy, kteří si tuto nádheru koupily s vědomím, že má být nude :D

      Vymazat
  3. Ja ho mám tiež ale v inej farbe - velvet rose. Fuj ble, nikdy viac, vyhodila by som ho do koša asi ho podarujem radšej, viem, že niektoré kamošky si ho kupovali a boli spokojné :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D taky přemýšlím, co s ním, ale za těch třicet kaček mi ho asi líto vyhodit nebude ...

      Vymazat
  4. Kladných recenzií som na tieto lesky prečítala tiež viac, ale Matt nemám ani jeden. Od Essence jeden lesk mám, v takom hranatom obale a používam ho asi tak raz za mesiac a aj to je niekedy často:D Celkovo mám len dva lesky - ten Essence a jeden z Bipy a úplne mi to stačí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě právě zaujal tou matující texturou, páč lesklé lesky nemám ráda vůbec, ale příště si radši koupím rtěnku a bude klid ;)

      Vymazat
  5. Ja som mala nejaký ružový odtieň tejto veci, no letel do koša...:) Hneď.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že nejsem sama, komu nesedí, docela jsem se po všech těch juchajících recenzích bála ;)

      Vymazat
  6. Tož to je věčná škoda, protože barva na Liščí tlamičce vypadá skvěle. Já se Essence vyhýbám a pořád bojuju s tím, jestli dát teda šanci těm černým rtěnkám... No každopádně díky Tobě jsem právě ušetřila 30 Kč, takže si můžu dát zmrzlinu (čti pivo) :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, barva je hezká, děkuji za pochvalu :) a černým rtěnkám určitě šanci dej! mám jeden odstín a musím se fakt držet, abych nepřikupovala další! podle mě nejlepší produkt od této značky, který stojí za vyzkoušení ;) ... a k té zmrzlině: Na zdraví! :D

      Vymazat
  7. Já u Essence stojanu ještě nikdy nebyla:-) Nějak podvědomě nemám v tuhle značku důvěru a obaly a promo (ty holčičky/panenky) na mě působí otřeným dojmem, cílovkou tedy nejsem. A ani koukám nelituju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, Essence je pro trochu jinou věkovou kategorii, jenže já vždycky nedokážu odolat některým juchajícím recenzím a chodím tam aspoň omrkávat a pak to takto dopadá :D

      Vymazat
  8. Chtěla jsem si ho koupit, ale ještě že jsem si ho nekoupila. Četla jsem na něj i kladné i záporné recenze a pořád jsem se nemohla rozhoupat. Ale když jsem viděla ty barvy, ani se mi vlastně žádná nějak extra nelíbila, takže jsem žádný nekoupila .. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. barvy jsou nic moc, to je pravda, měla jsem ho tam taky raději nechat, že já se vždycky nechám zlákat tou cenou :/

      Vymazat
  9. Jsem ti říkala, ze je naprd ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, už jsem se poučila podruhé (poprvé u té boží rtěnky Alverde), že Tě mám příště poslouchat :D

      Vymazat
    2. Musíme se víc poslouchat, kdybych já dala na Evču, neměla bych po pitomým Ryoru roz.... ksicht :/ Takže příště už jdeme jenom na doporučení! :D

      Vymazat
  10. tohle asi pro mě není, ale ty laky mi přijdou v pohodě... mě asi drží všechno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to závidím! :) asi máš moc dobré nehtíky nebo kvalitní topcoat ;)

      Vymazat
  11. Mně -až na vůni- vyhovují tyhle matné barvy na rty hodně. Koupila jsem si už 3 odstíny :-D Takhle ošklivě na mých rtech vůbec nevypadají :-( A ta barva mi cihlová taky vůbec nepřijde :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tom případě se asi liší kus od kusu a já narazila zrovna na ten špatný :(

      Vymazat
  12. Moc pěkná recenze, zaujala mě především barvička lesku :-))
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) barva je hezká, ale určitě nebude sedět všem a označení "nude" je podle mě hodně odvážné :D

      Vymazat
  13. Tak já si tuto matnou barvu koupila na rty hned jak přišla na trh a hrůza. Děsně to zalézá do vrásek, zvýrazňuje co se dá, dělá co cucky a vůbec nedrží. Za mě tedy taky ne!

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak! by mě zajímalo, kde se vzaly ty oslavné recenze :D nebo se fakt liší kus od kusu, každopádně to už se nedozvím, páč další rozhodně kupovat nebudu ;)

      Vymazat
  14. Vypadá po nanesení krásně, ale tedy jak říkáš tak to asi ani za těch 30 Kč riskovat nebudu:D
    Le Poisson- Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel zbytečná investice :( raději pošetřit a koupit si něco jiného ;)

      Vymazat
  15. Ahoj,
    pozývam ťa ku mne na giveaway. Hráme o novučičkú farebnú košeľu. Stačí splniť dve jednoduché pravidlá a môže byť tvoja
    http://mademoiselleiva.blogspot.cz/2014/02/giveaway-colorful-shirt.html
    Prajem pekný deň
    Iva Klepi

    OdpovědětVymazat
  16. Rtěnky, lesky moc nepoužívám. Nebaví mě, že to musím pořád domalovávat. Laky jsem objevila těsně předtím, než je "vylepšili". Chodím k nim jedině pro topcoat - dělá, co má. Urychluje zasychání laku (a to dost), prodlužuje životnost barevného laku ( asi o den). Vždycky se ale musím plácnout přes ruku, abych si nekoupila další nekvalitní stíny. Když shaním konkrétní odstín, často se mi stává, že jej zahlédnu jedině u essence.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o topcoatu jsem slyšela samé chvály, ale vždy, když jsem se pro něj vydala, byl vyprodaný :D takže jsem to vzdala a beru NYC ;) ... jinak mě s těma barevnýma lakama tak naštvali, že už se na ně raději nechodím dívat vůbec, abych náhodou nepodlehla, páč mají některé odstíny fakt povedené :(

      Vymazat
    2. Nevzdávej, fakt stojí za to. Díky němu si lakuju nehty, dříve mi trvalo hodinu, než vše uschlo a i tak jsem měla někdy ráno obtisklou peřinu. To si teď s dvěma malými dětmi nemůžu dovolit - být hodinu mimo provoz. Takže i kdyby jen vytvrzoval lak a neprodlužoval životnost, tak si jej budu kupovat. Akorát bacha - těch topcoatů dělají víc, já mluvím o tom v černém obalu.

      Vymazat
  17. Mně se prosím ta barva sama o sobě vůbec nelíbí a když si představím, jak by vypadal na mně, jdou na mě mrákoty. :D Ale liščí rtíky jí jistě snesou a my, co trpíme na šupinky a rozpraskané rty, si tuhle věc ani nepouštíme do mysli, natož do baráku. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ta barva hned tak někomu sedět nebude, i já jsem s ní měla docela problém ... každopádně nude rozhodně není :D ... a na šupinky a rozpraskané rty raději regenerační balzám než rtěnku ;)

      Vymazat
  18. šaliem pri stojane essence.je tam tolko teens že sa tam nejdem dostať.trávia tam asi všetok volny čas.lesk si nekupim.od essence mam taky v tubičke jahodový.s ním sa dá napatlať aj poslepu,s týmto chvostíkom to poslepu nezvládam.
    inak,pekná líščia pusinka.sekne ti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D :D já se tam minule u výprodejů tlačila s jednou důchodkyní, docela jsem byla překvapená ... děkuji, ale už si ho na rty bohužel nedám :(

      Vymazat
  19. Taky ho mám, pouze jiný odstín a jsem s ním moc spokojená. Dlouho vydrží a vypadá krásně, tak se to asi liší kus od kusu.
    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, vypadá to tak ;) nebo ta moje může být už stará, co já vím ...

      Vymazat
  20. Essence všeobecně moc nemusím, ale mou kosmetickou krabici i jejich věci obydlují, takže ji úplně nezatracuju. Zrovna tuhle rtěnku/lesk/cosi mám taky a leží ladem a bez povšimnutí už půl roku. Efekt na chviličku je fajn, ale pak teda katastrofa. Rty napíná, palí mě a div že neslezou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidím, že máš stejné zkušenosti jako já :( raději vyhodit nebo někomu dát ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)