Bronzová medaile pro Lambre?

Když máme teďka tu Olympiádu, tak jsem si dovolila ji tak trochu zakomponovat do nadpisu, to jen abyste se nelekly ;). Krémové oční stíny Lambre byly kdysi dávno v nějakém boxu, takže jste na ně určitě už někde narazily. Dřív jsem o této značce nikdy neslyšela, takže jsem ráda rozšířila své kosmetické obzory. LAMBRE® Groupe International založil týpek z Polska, který jako námořní důstojník doplul do Francie a tam se zamiloval do vůní moře, vinohradů, bylin a krajiny prosycené sluncem. Jo, zní to jako pohádka neboli marketingový text. Takže začal vyrábět parfémy a vůně a k tomu všemu přidal i pečující a dekorativní kosmetiku. Co mě docela odradilo je fakt, že Lambre neseženete normálně v obchodě, ale skrz jejich konzultanty. Co vám to připomíná? ... Raději popojedem.



Krémová konzistence očních stínů má zajistit snadné nanášení a optimální krytí. Slibují dlouhou výdrž, nemají sklouzávat a sesouvat se po celý den (tyhle slova jsem si nevymyslela sama, tak to tam mají fakt napsané). Můžete je nanášet konečky prstů pro dosažení jemného krytí nebo pomocí aplikátoru pro silnější nános. (zdroj)



Stíny jsou v podlouhlém balení, které připomíná lesk na rty. Zlatý vršek má asi působit luxusním dojmem, což se podle mě moc nepovedlo, ale to záleží asi na vkusu. Nápisy i logo značky jsou černými písmeny, graficky žádná hitparáda, ale drží. Sice je nikde netahám, ale po pobytu v kosmetické taštičce se zatím neošoupaly. Odstín je označen pouze číslicí, což mi přijde trošku škoda. Jak mám jako vědět, že zrovna pětka je "Zlatý med"? Obsah 3,5 ml, cena 139 Kč, seženete je třeba tady.



Aplikátor nenabízí žádné inovace, prostě klasika a já z něj nejsem nijak nadšená. Sama bych si tekuté stíny asi nekoupila, protože způsob nanášení mi nevyhovuje. Pomocí tyčinky toho moc nenamalujete a na nějaké stínování můžete rovnou zapomenout. Nanese na oko silnou vrstvu, která docela rychle zaschne. Takže buď můžete použít prsty nebo štětec. Což jako už ztrácí smysl nějakého aplikátoru, ale budiž.



Odstín se mi ale líbí a k liščím očím jde hezky. Označila bych jej jako bronzový a dá se docela přirovnat k slavným Color Tattoo On and on Bronze. Obsahuje malé bronzové třpytky, které hážou hezké odlesky a rozhodně nejsou na oku laciné. Když už si pohrajete s nanášením, dá se hezky kombinovat i se sypkými stíny (musíte ale nanášet prstem nebo štětečkem). A docela rychle schnou, takže práce s nimi vyžaduje rychlost a šikovnost. Nebo nanesete na celé víčko, přidáte linku a jednoduché, přitom efektivní líčení je na světě.



Problém nastává v rozmazávání do ztracena. Musíte se hodně snažit a stejně to pořád není ono. Na fotce vidíte, že okraje jdou znatelně poznat a lepší je nanést na přechody nějaký světlejší sypký stín, který je změkčí (což jsem schválně neudělala). Drží ale velmi dobře. Jakmile zaschnou, už se nehnou. Což je pro mě zásadní výhoda. Celý den na oku zvládají s přehledem.

Takže si to shrneme. Aplikátor nic moc, s nanášením si musíte pohrát, žádné šup šup a jdu se ukazovat do lesa. Odstín je ale moc hezký a výdrž úctyhodná. Koupila bych další odstín? Bohužel ne. Ani tento kvůli piplačce s malováním nepoužívám moc často. Výrobce ještě radí, že můžete stíny použít jako linku, ale na ni zase potřebujete štěteček, který musíte mít zvlášť v kosmetickém arzenálu. Nezkoušela jsem a ani nebudu. Další otrava navíc.

Konečná olympijská otázka - zaslouží si Lambre tekuté oční stíny bronzovou medaili? ... Ne! :P

Používáte tekuté oční stíny? Máte s Lambre zkušenosti? Koupily byste něco od této značky?

Užívejte!

L.





Komentáře

  1. Nechci, nelíbí se mi ani obal, ani obsah, za tu cenu si radši koupím Artdeco, ale co se mi strašně moc líbí, je barva tvých očí (teda vidím jen jedno, ale předpokládám, že to druhé je stejné :D)
    Proč jen já nemám takovou přehádhernou barvu... chjo..
    Hezký víkend Lištičko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé, já se asi červenám! děkuji za kompliment! :) ... a máš pravdu - Artdeco udělá víc parády a hlavně se dají dobře nanášet a stínovat ;)

      Vymazat
  2. Nádhernou barvu oka máš! Stíny asi ani zdarma, aby neubíraly místo lepším kouskům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji! :) jj, mám je zahrabané úplně vzadu v šuplíku a moc často je nevytahuju, takže kdybych je neměla, tak se taky nic nestane ...

      Vymazat
  3. Něco podobného mám z Alverde, docela na víčku drží, ale nanáší se stejně blbě. Takže tekuté stíny už si nekoupím žádné. I když nikdy neříkej nikdy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem si po této zkušenosti řekla, že tekutým stínům se raději vyhnu, ale přesně jak píšeš - co kdyby náhodou ... :D

      Vymazat
  4. Tak za mě to jsou ty nejlepší oční stíny. Už mám druhé balení a zrovna dneska budu objednávat další. Taky mám tyto v odstínu Zlatý med. Stíny zaujaly i okolí, kamarádky a kolegyně v práci se mě neustále ptají, co to mám za nádherné stíny. Takže už si je taky objednaly:-) Na oku mi vydrží celý den. Nemůžu bez nich žít:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ony jako barvu mají fakt hezkou, to uznávám :) a vydrží ... jenže ten způsob nanášení a nemožnost stínování ... bohužel mi nesedí :( což jako neznamená, že nemůžou sedět všem, žeano ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)