Zkrášlovací pomocníci od Marionnaud

Recenzi na kosmetické štětce jsem se dlouho bránila. Nejsem žádný znalec. Nikdy jsem netoužila po ikonách typu Real Techniques a spol. Ale zase jsem dokázala uznat, že používat nějaké no name štětce z drogérie taky není dobrý nápad. Hledala jsem proto pomocníky, kteří by mi vyhovovali, byli snadno dostupní a finančně mě nezruinovali. A kam jinam já jsem mohla vlézt, než do mého oblíbeného Marionnaudu?



Začala jsem předvídatelně štětcem na pudr a byla s ním tak spokojená, že jsem postupně dokoupila i štětec na tvářenku a plochý na makeup. Bohužel v nabídce už o moc víc štětců není, jen nějaké na oční stíny a linky. A malý vysunovací do kabelky, na který jsem si vzpomněla až teď, že ho mám. Takže o něm kdyžtak jindy ;).

Všichni krasavci mají stejný klasický vzhled - černou rukojeť s bílým nápisem značky a z druhé strany popisem a číslem, kov a černé štětiny. Nic, co by Vás poslalo do kolen nebo na druhou stranu znechutilo. I přes dennodenní používání se žádný nápis neošoupal, v ruce se drží dobře, nezaznamenala jsem žádný problém. Štětiny jsou syntetické, na omak hebké a jemné. Ani jedna ještě nevypadla.


1. Powder - Poudre N°31



Štětec na pudr má klasický tvar, pudr se s ním nabírá dobře a na tváři nepíchá ani nezadrhává. Ze všech mých exemplářů je největší - měří cca 17 cm. Je dostatečně hustý, naměřila jsem 4 cm. Stojí 240 Kč.




2. Blush N°32



Štětec na tvářenku má zkosený tvar, měří v nejdelším místě 15 cm a jeho rukojeť má na rozdíl od pudrového kolegy menší průměr. Toho zkoseného tvaru jsem se nejdřív bála, ale nakonec jsem zjistila, že nebylo absolutně proč. Zjednodušuje totiž nanášení. Párkrát přejedu po tváři a je hotovo. Seženete ho za 230 Kč.




3. Foundation - Fond de teint N°33



Posledním z tria je štětec na makeup. Oproti pudrákovi docela prcek - v nejširším místě 15 cm, průměr rukojeti nejmenší ze všech. Štětiny jsou husté a jemné. Makeup na nich neulpívá, což je dobře. Momentálně ho používám i na minerální makeup a taky se to dá. Je to sice nouzové řešení, ale kdyby byl tak strašný, už bych určitě měla na cestě štětec správný (a nevyčkávala na akční ceny). Cena okolo 250 Kč.




Pokud se rozhodnete, že půjdete štětce do Marionnaudu okouknout, počkejte si na slevy. Všechny jsem koupila v akci 20% na vše. Dostanete je v praktickém zapínacím průhledném pouzdru a mají i obal na štětiny. Jestli nechcete utrácet za štětce jako já a hledáte něco, co Vás za příjemnou cenu nezklame - jděte do nich.

Jaké štětce používáte? Připlatíte si rády za tyto pomocníky? Která značka je v poměru cena/výkon podle Vás nejlepší?

Užívejte Silvestr! Bez kocoviny a trapných historek ;).

L.













Komentáře

  1. Mám v oblibě od Real Techniques, ale pořídila jsem je výhodně v USA v době, kdy se tu ještě neprodávali. Dále mám na minerální pudr od Mary Kay a vyhovuje mi, i když asi hodně blogerek tuto značku nemá rádo.

    Užij si Silvestra! Vše nejlepší v novém roce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. od Mary Kay mi byl z více zdrojů doporučován štětec na makeup, takže na tom něco bude ;) ale neměla jsem nikde po ruce MK lady (nebo jak si říkají) a z netu se mi nechtělo objednávat jednu věc a platit k tomu poštovné, takže jsem se na to nakonec vyprdla :(

      děkuji, Tobě taky :)

      Vymazat
  2. já jsem štětce začala víc používat relativně nedávno, ale třeba make-up nanáším pořád prstama, tím štětcem mi to prostě nejde :D mám pár RT, pak na korektor ze Sephory, už dlouho, ten teda drží perfektně, a můj milovaný růžový bambusák kabuki od bdellium tools (a ráda bych jich měla víc, protože ta růžová barva je prostě boží). já jsem totiž v tomhle děsná a potřebuju barvičky, takže třeba Hakuro nebo tyhle by mě neoslovily, byť by byly sebelepší, ale jak je to růžové nebo fialové, tak to musím mít :D
    přeju taky krásného Silvestra a šťastný nový rok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tekutý makeup jím taky nenanáším, sice se tím dá docílit většího krytí, ale trvá mi to půl hodiny :D chce to asi grif a cvik, jenže kde ho má člověk natrénovat, když vstává v pět ráno :D

      růžová mě nebere, ale dívala jsem se, že mají i zelenou řadu, to by bylo něco do lesa! ;)

      krásný Nový rok taky přeju! :)

      Vymazat
  3. Mám od RT a jsem nesmírně spokojená : )

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, čekala jsem vyšší cenu, aspoň o stovku u každého. Takhle je to fakt fajn cena a vypadají dobře, líbí se mi hlavně tvářenkový :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za tu cenu se fakt vyplatí, ještě když si počkáš na slevu 20%, tak jsou za hubičku ;) tvářenkový je můj oblíbený, vůbec jsem nečekala, že si tak sednem, obcházela jsem ho docela dlouho, než jsem ho koupila ;)

      Vymazat
  5. Z těchto mám jen ten na tvářenku (taky jsem o něm na blogu psala), ale příjde mi dost plochý, uvítala bych kulatější tvar. Myslím, že Hakuro jsou lepší volba za lepší cenu... :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj článek jsem četla, vyhodil mi ho Google, když jsem hledala přesnou cenu štětců ;) na Hakuro jsem se už několikrát taky dívala, ale já nemám ráda, když je okolo nějaké značky moc velké pozdvižení, pak mě to akorát odpuzuje, což se zrovna tady stalo :(

      Vymazat
  6. Já si letos pořídila Hakuro štětce a jsem maximálně spokojená. Jsou husté, měkoučké a perfektně se s nimi pracuje. A jak píše Jana tak bych taky řekla, že jsou lepší volbou. Super jsou ještě štětce od Zoevy.

    R. UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak jsem psala Janě, k Hakuro štětcům musím dospět, až opadne všeobecná mánie ;) na Zoevu jsem párkrát už narazila, ale nikdy nezkoumala blíž, díky za tip :)

      Vymazat
  7. Hm, já mám štětce tak nějak pomíchané, mám ráda některé od oriflame, některé od Mary Kay (na makeup a pudr) a na stíny a korektor mám nejraději oboustranný štětec od Beauty strokes, který si můžeš prohlédnout tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/02/o-korektorech.html

    Obecně pro mě platí, že čím užší štětec na stíny, tím lépe.

    Souhrnný přehled mých štětců pak najdeš tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/07/pohadka-o-stetcich.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tyjo, o Beauty Strokes slyším poprvé a objednávat štětce z Oriflame by mě nikdy nenapadlo, každopádně díky za zajímavé tipy! :)

      Vymazat
    2. Já jsem tu značku Beauty Strokes viděla jen v Americe, ale třeba se dá někde sehnat. Každopádně doporučuji. A ty štětce od oriflame mě taky překvapily svou kvalitou, mám je asi dva roky a zatím z nich nevypadla ani štětinka a jsou moc příjemné.

      Vymazat
  8. Ja používam štetce od Zoevy, mám celú sadu a som veľmi spokojná...A tiež neboli nejaké extra drahé :-)

    Blog Papi Lapi

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)