Vymítání ďábla pomocí Bioderma Sébium AKN Fluid

Jo, měla bych se už konečně dát na přírodní kosmetiku, co se týče pleťovky. Ve vlasovce už pro mě nic jiného neexistuje. V péči o tělo jsem taky více méně přišla na své oblíbence. Jenže ta moje tlamička si pořád nedá řict :(. Takže vytahuji do boje všechno možné. A když si někde přečtu, že existuje osvědčený produkt na mastnou, problematickou a aknózní pleť, okamžitě klikám na tlačítko "koupit". Musí k tomu být samozřejmě doporučení. Jako od Meduňky, na tu já dám.

Takže když jsem na Aukru našla dva 15 ml vzorky Bioderma Sébium AKN Fluid za něco okolo 130 Kč, dlouho jsem se nerozmýšlela. Plné balení má totiž 30 ml a stojí 400 - 500 Kč. Takové nákupy mám fakt ráda ;).



Sébium AKN Fluid je určen pro mastnou, problematickou a aknózní pokožku a má za úkol působit proti všem příčinám vzniku akné, čistit póry a vyhlazovat pokožku. Složení prý respektuje citlivost pokožky při garanci maximální účinnosti. Aplikace je doporučena 1 - 2x denně na čistou pleť, může se použít jako podklad pod make-up.

Složení:
WATER (AQUA), DI-C12-13 ALKYL MALATE, C12-13 ALKYL LACTATE, DIPROPYLENE GLYCOL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, GLYCERIN, PTFE, SALICYLIC ACID, XYLITOL, ZINC GLUCONATE, ARACHIDYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, GLYCYRRHETINIC ACID, MANNITOL, GINKGO BILOBA EXTRACT, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, RHAMNOSE, BEHENYL ALCOHOL, POLYACRYLAMIDE, SODIUM HYDROXIDE, ARACHIDYL GLUCOSIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, LAURETH-7, DODECYL GALLATE, FRAGRANCE (PARFUM). (zdroj)




Balení moc hodnotit nebudu, protože mám vzorek, ale asi Vás na něm nic nepřekvapí. Typická Bioderma. Bílý jednoduchý design, šroubovací vršek, plast, logo a zelené nápisy. Když krém začal docházet, měla jsem docela problém jej vydolovat ven, ale s tím si poradí obyčejné nůžky ;).

Voní jemně, musíte zabořit čumák skoro až do krému, abyste vůbec něco zachytily. A co mi to připomíná nevím. Tohle mi nejde :(. Prostě lékárna. Žádné kytky, žádné ovoce, pán (paní) v laboratoři tam přilil/a nějakou parfemaci, aby se neřeklo a bylo.

Konzistence je fluidovní. Spíš gel než krém. Hodně lehká. Dobře se roztírá a okamžitě se vpíjí do pokožky. Barva mléčně bílá. Nic nového prostě.



A teď jestli čekáte pecku, tak Vás zklamu :(. Začneme ale pozitivy, když jsou ty Vánoce. Fluidu stačí opravdu maličko. Docela jsem se bála, že bude vysušovat. Nebo že na něj budu muset použít ještě krém. Ale nic takového se nestalo. Stačil mi ráno pod make-up, zkoušela jsem i večer místo nočního krému a žádná suchá místa ani šupinky jsem nezaznamenala. MU se nanášel dobře, nedrolil ani nedělal mapy.

Jenže jsem neviděla žádné účinky. Zmatnění pleti - ne. Úbytek akné - ne. Čištění pórů - ne. Vyhlazení pokožky - ne. Nic se nestalo. Prostě obyčejný krém. Za čtyři stovky. Jsem ráda, že jsem brala jen vzorky a ne plné balení.

Takže nemůžu doporučit. Ale taky nemůžu zaručit, že zrovna Vám taky nesedne. Že se nestane zázrak. Já jsem oba vzorky poctivě dopoužívala, nijak mi nevadily, měla jsem je místo denního krému a do koše jsem je rozhodně plné neházela. K dobru ještě můžu přičíst to, že jsem se po fluidu neosypala.

Znáte Biodermu AKN? Jaký denní krém používáte? Co mi poradíte na mastnou pleť?

Přeji krásný předvánoční víkend!

L.



Komentáře

  1. No, jelikož nemám mastnou pleť, nebude mít nic, co k tomu napíšu, žádnou informační hodnotu. :)) Ale nevím, na mastnou pleť bych asi zkusila spíš něco jemnějšího, aby se řádně naučila regulovat se sama. Jak ale říkám, já tomu nerozumím... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. buď ráda ;) když má někdo suchou pleť, tak stačí mazat a hydratovat, jenže co s tou mastnou? :/

      Vymazat
  2. Já jsem měla také (naštěstí) vzorek a můžu říct, že krém mi obličej dost vysušil, s pupínky nic neudělal a hlavně mi hrozně smrděl. Jako zatuchlý hadr na podlahu :D
    Mě na mastnou pleť docela pomáhal zelený noční krém z Yves Rocher, ale žádná sláva to také nebyla. Teď v zimě může být fajn i levandulový olej nebo domácí krém, co jsem okoukala:)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že nejsem jediná, kdo z něho nejásá nadšením ;) oleje mi bohužel ucpávají póry, takže se bojím i toho domácího krému :( ale neříkám, že už jsem se na něj několikrát nedívala ... ;)

      Vymazat
    2. Mě za normálních okolností taky, ale obzvlášť levandulový olej je lehký, a když ho dáš pár kapek.. :)

      Vymazat
  3. Mě na mastnou ple´t teď příjemně překvapil vyrovnávací krém od Primavery, a navíc je to příroda :). Mrkni na něj, v Greenwave mají vyrovnávací Poznávací sadu, stojí kolem 3 stovek a je tam tonikum, čistící gel a tenhle krém ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nééé! :D já tu Primaveru chci už strašně dlouho, jenže ty ceny ... ale jednou ... já vím, že to přijde ;) nebo si to budu kupovat jen po těch poznávacích sadách, abych nemusela kupovat plná balení :D

      Vymazat
    2. Já jsem také slyšela, že ta vyrovnávací od Primavery je suprová. Já se chystám na tu poznávací sadu a potom uvidím, zda plná balení nebo ne. Ono zase ekonomicky se potom vyplatí spíš ta větší balení ;)

      Vymazat
  4. pro mě je bioderma AKN učiněný zázrak, je to jediný krém, po kterém jsem byla matná celý den, no teď už taky nejsem, ale to je jiný písnička.... a na pupínky mi taky zabíral pěkně...celé léto jsem měla tvářičku jak broskvičku, teď už to tak moc nefunguje, ale na to, že nemám ráda biodermu jsem z tohoto krému padla na zadek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. však od Tebe jsem ho taky odkoukala ;) sice nezabral, ale nevadí, budu zkoušet dál ... jednou na to přece přijít musíme ;)

      Vymazat
  5. Já jí znám, ale zkoušela jsem něco jiného (Sébium Pore Refiner). Taky naprd. Přírodní kosmetika je moooc fajn, rozhodně doporučuji přejít, ale zázraky taky nečekej Lištičko ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  6. skús la roche posay sadu effaclar.je to jemné a účinné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o té jsem taky už něco zaslechla, myslím, že jsem i sháněla zkušební sadu, ale marně :( zkusím se na ni zase zaměřit, díky za tip! :)

      Vymazat
    2. já jsem jejich zkušební řadu koupila z nás ve Znojmě bez problémů a to za cca 99kč, pokud se dobře pamatuji. kdybys měla zájem, tak písni a já bych se po ní podívala a poslala.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)