Vlny bez kulmy? Není problém!

Už jsem Vám někdy dávala přednášku o tom, že používání žehličky nebo kulmy na vlasy je věc nebezpečná? A že ničí vlasy? A že se na to máte vyprdnout? A že k tomu musíte dospět? A že to jde i bez nich? ... Já vím, dávala. Taky už jsem radila, jak udělat bez ďáblova přístroje vlasy rovné. No a dnes? Dnes si dáme vlny! Budou Vánoce, plesy, večírky a předváděčky a je mi jasné, že budete chtít být za kočky ;). Takže mám pár pro Vás pár tipů.



Záleží samozřejmě na tom, kolik máte času a jak moc se s tím chcete dělat. Tudíž (boží slovo!) bude návodů víc, aby si každá mohla vybrat podle svých možností a zručnosti. A říkám dopředu, že mám obě packy levé a děda mi od malička říkal, ať se dobře učím, páč kdybych měla dělat rukama, tak se neuživím :D. Takže nečekejte žádné složitosti a nebojte se, že byste to taky nezvládly.

Jo a nebudete potřebovat nic speciálního. Žádné přípravky, propriety ani věci, co byste neměly doma ;). Základ je vždy mít mokré nebo spíš vlhké vlasy. A nebudu Vám tady vykládat o tom, že si máte zaplést copánky nebo mačkat vlny difuzérem.


1. Motáme vlásky do "copánků"



Tenhle způsob je rychlý a jednoduchý, žádná vyšší dívčí. Vlhké vlasy rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vezmeme a zase rozdělíme na dva velké prameny. Prameny natáčíme kolem dokola a zamotáváme do sebe. Poté zagumičkujeme malou dobře držící gumičkou. Takovou tou nejvíc obyčejnou. Tady nastává důležitý okamžik! Gumičku se snažíme dávat tak, aby nebyla hezky na jednom místě, jak jsme zvyklé. Ale roztáhnout ji co nejvíc, aby se smotanec nerozmotal. Na druhé polovině uděláme to samé. A můžeme jít chrnět. Ráno rozmotáme a jsme nadšené a unešené výsledkem ;).




Můžete vlnkám pomoci ještě tužidlem a trošku jej vmačkat do vlasů. Vlny tak vydrží dýl. Uznávám, že motání chce trochu cviku, ale věřím tomu, že na to přijdete a po prvním pokusu budete dělat účes i v polospánku ;).


2. Motáme vlásky na prsty



Jestli Vám připadal předchozí výsledek málo vlnitý a moc přirozený, dvojka bude pro Vás ta správná volba. Sice to jako bude trvat dýl. Ale taky pak budete vypadat jako princezny. Jediné, co budete potřebovat jsou pinetky. Moc pinetek. Zase rozdělíme vlasy na dvě poloviny (ano, takto začíná vždycky vše :D), poté na menší prameny. Začínáme odzadu, páč tam nejmíň vidíme. Pak namotáváme kadeře přes dva prsty. Uděláme V jako Victory a přes prsty vytvoříme z vlasů jakoby koblížek. Ten smotáme až k hlavě a upevníme pinetkou. Postup opakujeme u všech pramenů. Samozřejmě velikost vln určujeme velikostí koblížků. Čím menší koblížek, tím více zvlněné vlasy.

Nakonec ještě přestříkáme vodou a slečna ukazuje i navléknutí spací čepice. Tu můžete vynechat, já ji nemám a taky žiju ;). A zase jdeme do hajan. Ráno vstaneme a rozmotáme. Musíme vylovit všechny pinetky, což jako není moc sranda. Projedeme vlásky rukama a máme vlny jak od profíka! Jak říká kamarádka: VU - A - LÁ! :D


3. Motáme vlásky přes čelenku



A nakonec můj nejvíc nejoblíbenější způsob. Budete potřebovat pouze kruhovou čelenku - jakoukoliv. Přichází strašné překvápko - rozdělíme vlasy na dvě poloviny :D. Začínáme zepředu tím, že oddělíme jeden pramen a ten prostrčíme přes čelenku. K němu přidáme pramen další a zase prostrčíme. Takto postupujeme až dozadu. Na druhé straně to samé. A nemusíte chodit spát. Stačí nechat vlasy uschnout - hodinku, maximálně dvě. Výsledek se mi líbí ze všech nejvíc a tento postup používám často. Ať se jdou žehlička i s kulmou na vlasy vycpat! :P

Tak a teď doufám, že se Vám z toho nezamotala hlava! A taky že zkusíte i jiný způsob, než trápit kadeře pod vysokou teplotou. Kdyby Vám náhodou moje tipy nestačily, kukněte k trb. Ale bacha, budete jí to háro fakt závidět :D.

Vlníte vlasy? Používáte kulmu nebo žehličku? Jaký způsob se Vám líbí nejvíc?

Užívejte!

L.



Komentáře

  1. Haha, tak tohle by mi nedrželo ani náhodou, vlny mi nedrží ani kulmou a i když se vyspím na natáčkách, spadnou do hodiny. Žádné "hodinku nechte uschnout a hotovo" na ně bohužel neplatí... :D A to bych někdy tak moc chtěla... No, co se dá dělat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. musíš si říkat, že zase kudrnaté holky chtějí rovné vlasy a závidí Ti je ;) a jestli Ti to trochu pomůže, tak mě ty vlny vydrží maximálně na plese (večírku) a ráno už je zase po nich, takže taky žádná hitpoška ;)

      Vymazat
    2. (Teď budu vypadat jako největší stalker, že odpovídám tak hned, haha... :D Ne, je to fakt náhoda...)
      Však jo, já mám svoje vlasy ráda i rovné, jemné a těžko zpracovatelné... :)
      Jo kdyby to tak fungovalo aspoň na plese nebo tak, já vylezu ven a než dojdu, mám rovné divné vlasy, tak už je raději ani nenatáčím... :))

      Vymazat
  2. Tož videa jsem zhlédla a nadchly mě, ale jak píše An. nade mnou, mi všechno drží tak maximálně hodinu... Holt jemné husté rovné vlasy mají svou hlavu a nenechají se ukecat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v tomto případě leda zajít na trvalou (dnes už to není stejná, jako bývala za našich maminek), kamarádka to tak dělá už přes rok a je spokojená ;) ale to bys musela chtít ty vlny fakt moc a na dlouho ;)

      Vymazat
  3. jůůů... ale moje háro mi fakt závidět nemusíte. nedávno jsem se učesala a našla jsem v tam zapomenutou sponku... vůbec nevím, kolik dnů jsem ji nosila.

    jinak to s tou gumičkou okolo hlavy jsem už několikrát zkoušela... a nemůžu to mít. strašně mě z gumičky bolí hlava. přitom bych to fakt chtěla zkusit. no... měla bych to nějak vyřešit, jdu hledat lepší volnější gumičku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se mi právě na Tvém háru líbí, že ho zas tak moc neřešíš a přitom máš krásné vlasy, to je můj sen! ;)

      já používám přesně tu samou, jakou má slečna na videu a hlava mě nebolí ;) musí to být prostě ta látková, volnější ...

      Vymazat
  4. Přiznám se, že natáčky jsou taky prima. Možná jsou lepší než to velké množství sponek. Čelenka je vhodná pro jemné vlasy jako má ta blondýnka. První způsob je fajn na noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. natáčky jsou na mě už moc pracné, i když jak říkáš - velké množství sponek je to samé, ale já to brala tak, že natáčky doma nemám, ale sponky jo ;) čelenka podle mě sedí na všechny vlasy, jen musí být mokré, aby v ní zaschly ;)

      Vymazat
  5. od té doby, co jsem si vlasy nechala ustřihnout, na to můžu jen vzpomínat! ach já jsem ale blbá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vlasy zase dorostou ;) navíc krátký účes je teď in přece!

      Vymazat
  6. Jéé Lištičko, já motám na prstíky téměř dosušený vlasy , připínám placatýma sponkama a chodím s tím spát. Protože mam vlasy extrajemný a ještě jich mam navíc extra málo - nejlepší kombinace ever a navíc polovlnitý polorovný (to je ještě lepší) a ještě k tomu zničený zesvětováním (což je na tom vůbec to nejlepší) a žehličku nebo kulmu do nich pustit vůbec nemůžu pokud nechci být brzo plešatá. Takže jsem nedavno zvolila zdravou metodu lehkého vlnění a jsem fakt spokojeá. Vlasy si oddechly a já taky. Moc se mi líbí to s tou čelenkou, to jsem neznala. Musím to co nejdřív vyzkoušet :D ( vlny z motanců, se kterýma spim se brzo objeví u mě v outfitovém příspěvku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takže Ty v podstatě děláš ten druhý, nejpracnější způsob! v tom případě doporučuju čelenku, to bude úplná pohoda ;) chválím zdravou metodu a těším se na outfitový příspěvek, budu šmírovat ;)

      Vymazat
  7. Třetí způsob bumu muset ještě očuchat.. Jinak já myju vlasy ráno, jinak se moc mastí, takže dělám cop, po půldni rozmotá a jde to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cop - nejstarší ověřená metoda :) kdybych měla delší vlasy, tak se s ničím jiným taky už nezdržuju!

      Vymazat
  8. Ja väčšinou motám do klasických copov (aspoň 3-4 postupné copy na hlave) a ráno mám vystarané... Čo sa týka žehličky/kulmy, tak tú používam minimálne, nechcem si ňou ničiť vlasy :-) Určite vyskúšam aj tvoje tipy...

    Silvestrovský Giveaway od Papi Lapi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak! proč si ničit vlasy žehličkou nebo kulmou, když jdou udělat vlny i jinak ;) vyzkoušej a pak dej vědět, který se osvědčil nejvíc!

      Vymazat
  9. Achjo, já jsem zkoušela a se zlou se potázala. Moje vlasy si prostě melou svou a tohle se jim nelíbí. Vypadám potom jako obrovský vlnitý pudl :D Takže já pokud musím vlnit, tak kulmou. Ale moc to nedělám, protože moje vlasi jsou od přírody trochu vlnité a vypadá to celkem hezky, takže kulmu mám schovanou hodně vzadu v šupleti a používám pouze ve výjimečných případech :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žádná metoda nezabírá? :( ale jestli máš od přírody vlnité vlasy, tak ani nic zkoušet nemusíš ;) určitě se vlasy brání kvůli tomu, že Ti chtějí naznačit, že máš být spokojená s tím, co máš a máš být za to ráda ... co by ostatní za to daly ;)

      Vymazat
  10. Ahoj, mě se nejvíce osvědčil způsob číslo 2..už jsem to párkrát zkoušela a vždy se vyvedlo..:-) Nejlepší je, když se vždycky těším na ráno, co z toho vzniklo.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že u těchto návodů nikdy člověk pořádně neví, jak to dopadne :D i když to už dělá po několikáté ... každopádně jsou podle mě tyto vlny vždycky hezčí než s použitím kulmy a žehličky, nevypadají tak uměle a já si připadám, že jsem se s tak krásnýma vlasama narodila (aspoň na chvíli) :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)