Kosmetické objevy za rok 2013

Minule jsem Vám ukázala kosmetická zklamání a vyvolala tím docela rozsáhlou diskuzi, za což jsem hodně ráda. Mimo jiné jsem se dozvěděla, že nejsem sama, komu všeobecně oblíbené výrobky nesedí. A taky že micelárka od Biodermy není primárně určená k odličování pleti, ale pro pleť ekzematickou. Cha! :P



A když jsem ukázala jin, musím doplnit i jang. Aneb které tři kosmetické produkty jsem si za rok 2013 nejvíc oblíbila? A to až tak, že jsem je koupila opakovaně nebo se k tomu chystám. Myslím si, že pro pravidelné čtenářky to nebude zas takové překvápko ;).


1. Báze pod oční stíny Artdeco Eye Shadow



Tak tahle věcička mi nehorázně usnadnila život. Dřív jsem totiž nemohla vůbec používat oční stíny. I když mě líčení očí strašně bavilo, nakupovala jsem pořád další a další malovátka v různých cenových kategoriích i různých konzistencí, nikdy mi líčení nevydrželo. Mohla jsem se snažit jak jsem chtěla, buď jsem po pár hodinách našla stíny slité v jedné lince nebo jsem je nenašla vůbec. Na nějaký čas jsem se vždycky smířila jen s tekutou linkou, ale pak mi to zase začalo šrotovat v hlavě.

Nakonec jsem se rozhodla zainvestovat do slavné báze od Artdeca a tentokrát jsem se nesekla. Drží s ní všechno a celý den. I stíny od Essence za 30 Kč. Někdo může argumentovat, že kelímek je drahý. Stojí 209 Kč. Věřte, že není. Mám ho už přes rok a neubyla ani polovina. Přitom stále plní svou funkci. Používám každý pracovní den (o víkendu se nemaluju, pokud nikam nejdu). Navíc se dá vychytat ve slevě (nedávno byl v Douglesu za 150 Kč), já koupila v Marionnaud, kde měli akci 20% na vše.


2. Vlasová kosmetika Alterra



Všeobecně by se dalo říct, že přírodní vlasová kosmetika. Ze začátku jsem se jako hodně lidí bála, že přírodní znamená drahý. Bohužel jsem měla kadeře v tak špatném stavu, že jsem byla ochotná podstoupit už cokoliv. A můžu odpřísáhnout, že od té doby, co používám přírodní vlasovku, se mi hříva zlepšila o 100%. Není vysušená, krepatá a vlasy začaly po více jak pěti letech růst.

Když jsem se dala do zkoumání nového a nepoznaného, narazila jsem v drogérii Rossmann na jejich privátní značku Alterra. Kosmetika je to přírodní, bez silikonů a SLS. A za úplně směšnou cenu (jeden výrobek za 50 Kč, dá se koupit ve slevě i levněji). O šampónu i kondicionéru jsem už psala, masku zařadila do svých top i An. Můžu už jen dodat, že tyto výrobky se vyrovnají mnohem dražším konkurentům a za tu cenu je stojí alespoň vyzkoušet ;).


3. Minerální makeup Lily Lolo



Do tajů minerálních makeupů mě zasvětila Mitsuuko a jsem jí za to neskonale vděčná. Nejdřív mi poslala vzorečky všech možných odstínů a verzí EDM a pak jsem od ní odkoupila fešáka jménem Lily Lolo. Na její sušší pleť neseděl, na mou mastnou je to učiněný zázrak. Abych zase nevypadala jako nějaká bio nazi, tak se odprostíme rovnou od toho, že MMU je přírodní. Jeho hlavní výhodou pro mě je, že dokonale matuje pleť aniž by dělal masku. A že tento efekt vydrží celý den.

Musíte si na něj nejdříve zvyknout, to nepopírám. Koupit štětec a cvičit nanášení. Není to ale žádná hrůza. I s plochým štětcem na makeup, který k nanášení minerálů není přímo určený to jde dobře. Navíc kryje! Intenzitu krytí si určujete samy podle toho, kolik vrstev nanesete. Nejlepší je ale výsledný efekt. Krásně jemná a jakoby hedvábná pleť. Jde to poznat při nanášení pudru - štětec Vám po tváři klouže úplně jinak než při použití tekutého makeupu. Pokud máte mastnou nebo smíšenou pleť - doporučuju k omrknutí ;).

Bilance za rok 2013 je u konce a já se moc těším na rok 2014. Jaké nové výrobky poznám a vyzkouším. A jestli najdu úplně novou top 3 nebo se nic nezmění. Slíbit můžu jediné - hledat budu určitě ;).

Jaké jsou Vaše nejoblíbenější výrobky za uplynulý rok? Máte nějaké stejné jako já?

Užívejte!

L.




Komentáře

  1. Vlasovku od Alterry okukuju už dlouho, ale bohužel nemají nic na mastné vlasy (nebo jsem se přehlídla?).
    Minerální makeupy a Lily Lolo mi taky nadají spát, ale když já nevím.. na obličeji nesnesu žádný makeup a nechce se mi kupovat něco, co mi pak bude doma ležet.
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. u Alterry je možné, že na mastné vlasy něco mají, ale pokud máte v lesíku malého Rossmanna, tak se k tomu nedostaneš :( u nás mají jen dvě řady (červenou a zelenou), zbytek nakupuju v Brně v Olympii, tam těch řad mají minimálně šest ;)

      u MMU není nic jednoduššího, než nejdřív zkusit objednat vzorečky ;) přece jenom to je docela investice a riskovat při výběru odstínu i verze ... nejdřív jsem měla asi 5 vzorečků od EDM a až pak jsem kupovala plné balení ;) sice Lily Lolo a bez zkoušky odstínu i verze ... :D takže tady radím něco, co jsem sama až tak nedodržela :D

      Vymazat
  2. Taky jsem pořídila tu bázi, ale bohužel není moc vhodná pro citlivé oči a když si ji dám slzím půl dne :( Je to škoda, proto je UD lepší...

    OdpovědětVymazat
  3. Makeup Lily Lolo mě tak láka! příští rok si jej vyzkouším, přísahám! S vlasouvkou Alterra můžu jen souhlasit, a stíny moc nenosím (ostudník jsem), takže mi je báze na dvě věci :) Já si oblíbila hlavně obličejové oleje, ale je fakt, že na tohle jsem nepřišla letos. Moje top kosmetická vychytávka letos asi nebude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. buď ráda, že nejsi na stíny, aspoň ušetříš ;) obličejových olejů se bojím kvůli ucpávání pórů, ale teď mi Tutto poslala od Dr. Hauschky a zatím v pohodě, asi je to o zvyku ;)

      Vymazat
  4. Bázi bych si ráda pořídila. Ty vlasové přípravky mne zaujaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bázi doporučuju, ještě jsem nečetla, že by s ní byl někdo nespokojený ;) a vlasovku určitě vyzkoušej, za ty prachy se to hodí, i kdyby neseděla ;)

      Vymazat
  5. Jo, člověk se neustále dozvídá samé zajímavé věci. :)
    Jinak asi souhlasím, ačkoliv teda Artdeco není tak dobrá, jako UD Primer potion, tedy aspoň u mě. Ale je taky skvělá a vydrží celý den, jen pozoruju pár drobných věcí, o kterých určitě budu psát. :)
    Alterra je chudák pořád strašně opomíjená. Ale už jsem si koupila i šampon a zatím jsem spokojená. :)
    A minerální make-upy, to je moje předsevzetí na další rok, nějaký už zkusit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemůžu posoudit, protože UD primer jsem nezkoušela, ale uznávám, že může být i něco lepšího než Artdeco, akorát moc nevím v čem, takže si počkám na článek a budu se těšit ;)

      přesně, Alterru chválím kudy chodím a pořád nic :D lidi hodně odrazuje nízká cena (přitom známé značky za 40 Kč kupují s klidem) a nehezký obal :( navíc reklama vcelku žádná ... aspoň mi je nikdo nevykoupí :P

      jak to tak vidím, tak MMU budou mít příští rok velký boom :D

      Vymazat
  6. 1. souhlasím, taky se mi stíny slévaly a přivádělo mě to k šílenství, takhle báze je dokonalá a ani nemám pnutí zkoušet jinou a to je u mě co říct :o)
    2. souhlasím! Můj přechod z vlasové chemie na přírodu byl místy až dramatický, ale od Alterra mi zatím sedělo všechno, co jsem vyzkoušela. A ta cena :o)
    3. souhlasím!!! Na Lily mě taky navedla Mitsuuko a pro můj mastný obličej reagující na silikonové makeupy tvorbou ohavností je tohle doslova zázrak. A navíc mají i žluté odstíny, což já přesně potřebuju.
    Trefila ses do mých oblíbenců na 100% :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. jj, taky se divím, že za tu dobu, co mám Artdeco jsem nekoupila žádnou jinou, přitom od ostatních věcí mám doma vždycky minimálně jednoho náhradníka :D

      2. ono přejít z chemie na přírodku není mnohdy lehká věc, už jenom se rozhodnout a vydržet počáteční vlasovou krizi ... pak se ale vlasy odvděčí :) jj a hlavně Alterru nemusí shánět člověk po všech čertech (internetech) jako ostatní přírodní značky ;)

      3. taky vyhledávám žluté odstíny ;) a vidím, že Mitsuuko by pomalu mohla dostávat procenta z prodeje :D

      Vymazat
  7. Minerální make-up je skvělý, to můžu potvrdit, Lily Lolo mám jen ve vzorku, měla bych ho zase vytáhnotu a ozkoušet :). A díky tipům tvým i od An. dám šanci i těm šapónům od Alterry - kdysi jsem od nich měla nějakou pleťovku a byla to hrůza, snad věci na vlasy budou lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vytáhnout a vyzkoušet! :) o pleťovce jsem jednu dobu uvažovala, po dobrých zkušenostech s vlasovkou, ale naštěstí jsem si předem projela recenze a nenašla jsem pomalu žádnou pozitivní :( jediné, co můžu doporučit z vlastní zkušenosti je BB krém, ale jen na suchou pleť ;)

      Vymazat
  8. Tuhle bázi mám taky, ale začínám pokukovat po nějaké lepší. Vlasovku Alverde jsem taky zkoušela, je moc fajn, ale na zadek mě neposadila, škoda :) Ale nehážu ji do kouta. A minerály právě testuju, ale jenom EDM :) Pěkný přehled!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. po lepší jo? já si právě nedokážu moc představit, v čem by báze ještě mohla být lepší, ale nechám se ráda poučit, když hodně holek píše, že UD je volevelvejš ;)

      myslíš Alverde nebo Alterru? ono se mi to taky občas plete, i když Alverde taky není vůbec špatná vlasovka, byl to můj první přírodní šampón a ráda na něj vzpomínám :)

      EDM jsem chtěla jako první, ale nebyli jsme si souzeni :( pak Mitsuuko zahlásila, že prodá svůj Lily Lolo, páč jí nesedí a bylo to vyřešené ;) každopádně až doplácám LL, tak nemůžu vyloučit, že bych si nekoupila zrovna EDM ;)

      Vymazat
    2. No mi tam vadí hlavně ty mikrotřpytky a potom mám dojem, že některé stíny nepodrží tak, jak bych si přála.

      Myslím Alterru, píšu Alverde :D

      Vymazat
    3. o třpytkách nečtu poprvé, ale já si jich tam nějak významněji nevšimla ... a teď jsi mi teda dala brouka do hlavy s tím UD! nemám Tě ráda, abys věděla! :D

      jj, řekl jsem pět a myslel jsem deset ;)

      Vymazat
  9. Tak Lily Lolo a Art Deco jsou objevy i pro me :).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)