Kosmetická zklamání roku 2013

Blíží se nám konec roku a toto období samo vybízí k menšímu bilancování. Na ostatních blozích jsem si všimla podobných článků a ne že bych chtěla opakovat, ale ani já se tomu nechci vyhnout. Tento rok byl pro mě totiž kosmeticky přelomový. Začala jsem se o kosmetiku zajímat víc (okolí si už doopravdy myslí, že jsem magor) a taky jsem začala psát liščí blog. Takže jestli máte nacpaná bříška cukrovím, funíte u počítače a hledáte rozptýlení, jste na správné adrese ;).



Rozhodla jsem se rozdělit top 3 za rok 2013 na dvě části a první bude zklamávací. Aneb co mě nejvíc rozladilo. Upozorňuju předem, že všechny jmenované výrobky jsou všeobecně oblíbené, proto bude článek lehce kontroverzní. A nedělám to schválně. Čekala jsem od nich přesně to, co všichni tvrdili, ale bohužel.


1. Micelární voda Bioderma Sensibio H2O



Tak tohle nikdo nemůže myslet vážně! O biodermí micelárce básní snad každá blogerka. Nic prý neumí odlíčit lépe. Hm ... Tak mně funguje líp i pleťové mléko za 40 Kč. Nechápu oblíbenost ani slávu tohoto výrobku. Ani že si jej za tak vysokou cenu kupuje celá ČR. Nechce se mi věřit, že si opravdu všichni myslí, že je tak super. Mám menší konspirační teorii, že ji proslavily velké blogy, které ji dostaly zadarmo a jakmile si ji koupily čtenářky za nehorázné peníze, nemohly už říct ani popel. Takže ji vesele všichni chválí, protože by si jinak nakadili do bot. Tak, a právě jsem přišla o polovinu čtenářek :D.

Nechala jsem se samozřejmě taky zblbnout a koupila rovnou dvě 500 ml balení (za cenu jednoho, naštěstí). Na fotce vidíte, kolik zbývá z druhého a statečně bojuju s jeho vypotřebováním. Nejdřív jsem měla bláhovou myšlenku, že by Bioderma byla schopná jako jedna z mála odlíčit tekutou oční linku. Nebyla. Ok, to bych ještě mohla odpustit. Ale že neodlíčí pořádně ani make-up? Sorry, ale fakt ne! Jo a ještě mě dokáže pobavit, když někdo tvrdí, že je bezvadná na dočištění pleti :D. Na tuto činnost si prosím nebudu kupovat vodu za pětikilo.


2. Benefit Pudrová tvářenka CORALista



Další věc, ze které si ucvrnkává půlka internetu. Tvářenka od Benefitu musí být v arsenálu každé kosmetické nadšenkyně. Zase jsem se nechala ukecat. Nemůžu tvrdit, že Coralista není hezký odstín. Je! Jemná růžově korálová. Nanáší se hezky, nejde to s ní moc přehnat, stačí jeden nános štětcem. Zatím všechno ok. Balení zajímavé, je ale papírové, takže se s ním moc cestovat nedá. O něm jsem ale věděla dopředu, takže taky nemůžu říct křivého slova. Což teda už můžu říct o výdrži. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale od tvářenky za 950 Kč očekávám, že bude viditelná celý den. Nanesu ráno, jdu do práce, přijdu z práce, nevidím nic. Protože jsem kupovala přes e-shop, hledala jsem dokonce i porovnání, jestli jsem nekoupila fake. Až tak jsem nevěřila tomu, že slavný Benefit by nemohl být jen obyčejnou tvářenkou. Podle všeho mám originál. A jsem nespokojena! Kdybych za výrobek dala dvě stovky, vůbec se nad ničím nepozastavuju. Já ale dala skoro tisícovku.


3. Kokosový olej



Od kokosáku jsem očekávala doslova zázraky. Je označován jako multifunkční přípravek v podstatě na všechno. Opravdu jsem ho chtěla používat. Zkoušela jsem to několikrát. Snažila jsem se. Ale bohužel jsem ta výjimka, která potvrzuje pravidlo. A taky příklad, že jeden produkt nemůže sedět úplně všem. Předem raději podotýkám, že moc dobře vím, že se olej používá na mokrou nebo vlhkou pokožku. Při použití místo tělového krému mi vysušuje nehorázně kůži, při použití na pleť mi ucpává póry a při použití na vlasy mi je v jakémkoliv množství, konzistenci i způsobu použití akorát zmastí. Nejvíc mě zaujal jako odličovač očí, jako jediný stáhl úplně tekutou linku. Jen škoda těch ucpaných pórů :(. Nedá se nic dělat, kokosák dopoužívám na intimní hygienu a podruhé si jej nekoupím.

A to je pro dnešek vše. Vyplivla jsem svou jedovatou slinu a je mi dobře :). Za svými názory si stojím a těším se na Vaše reakce. Každopádně platí, že jsem si všechny tři výrobky kupovala v dobré víře, že budu mít kvalitní a funkční pomocníky. Díky tomu, že nesplnili má očekávání, jsou zklamáním roku 2013 a neinvestuju do nich už ani korunu.

Jaká kosmetická zklamání za tento rok jste měly Vy? A co jste dostaly od Ježíška? Pochlubte se!

Užívejte!

L.


Komentáře

  1. mně se moc nelíbí obal té tvářenky, ta papírová krychle, mám radši klasické tvary... co se týče Biodermy, já ji mám ráda, ačkoliv teď mám levnější a lepší náhrady z drogérky. než jsem ji totiž měla, tak mě ze všech odličováků strašně pálily a rudly oči, fakt to bylo kolikrát utrpení se odlíčit. pak jsem kdysi na nějakém castingu dostala malinkou Biodermu a poprvé jsem poznala, že štípání v očích nemusí být! sice ty odličovací schopnosti nejsou dokonalé, ale i když jsem drhla, tak mi oči nerudly a nic. každopádně, ta cena je nic moc a já fakt nebudu shánět, kde mají akce, ani kupovat litry naráz, když nějakou najdu. přešla jsem na L'Oréal, ten je mnohem lepší...
    to jsem se teda nějak rozepsala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem ráda za každé rozepsání ;) papírová krychle je na nic při přenášení, může být leda tak vystavená na poličce nebo schovaná v šuplíku a i tak má odrbané rohy :(

      u té Biodermy chápu, že jestli Tě štípaly ze všeho oči a z ní ne, tak jsi brala ji ;) ještěže se teď všechny ostatní značky začaly opičit a dělají levnější a lépe dostupné varianty, co? já jsem se po zklamání s Biodermou na micelárky vykašlala a nekupuju už radši žádné ... uvidím, jak dlouho mi to vydrží, než zase podlehnu další mánii :D

      Vymazat
  2. Koupila jsem si kokosá podle recenzi, ale i na vlhkou kuzi se mi dlouho vsakaval, mela jsem porad mastnou kuzi a navic ucpaval, a vlasy mi taky vysusuje xD takze ja uz jen na vareni

    OdpovědětVymazat
  3. Kokosák jsem na odličování nepoužívala, ale miluju ho fakt v jídle a kupovala jsem si jej především kvůli jídlu. Takže se u mě naštěstí žádné zklamání konat nemuselo. Bioderma mě nikdy nelákala, a jsem za to vděčná. Ale Coralista od Benefitu pro mě je sen, hlavně to balení mě fakt dostává - z toho jsem fakt unešená - asi jsem divná :D Ale mám v plánu vyzkoušet levnějšího bráchu od jiné značky, tak uvidíme v příštím roce, co z toho vyleze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kvůli jakému jídlu? to mě zajímá! slyšela jsem zatím jen o palačinkách a na jejich přípravu jsem moc velký nervák, takže jsem to zavrhla :D

      to bych raději šla do theBalm, jestli můžu radit ;) http://50shadesofanna.blogspot.cz/2013/11/smutny-pribeh-dvou-tvarenek.html - tady srovnání a obal je taky fešný ;) ale chápu, že srdci neporučíš, takže přeju do Nového roku Coralistu od Benefitu! sice trochu dopředu, ale aspoň na to nezapomenu ;)

      Vymazat
  4. Kokosák ucpává póry, proto se na obličej doporučuje. ;) Na vlasy ho používám spíš jako zábal. A je moc fajn. A taky na smažení, nepřepaluje se. ;)
    Bioderma mi oči odlíčí dobře, ale neučůrávám blahem, tak to není ono. :D
    Coralistu neposoudím, mohe Hervana drží celý den. A mám ji ráda, ale další odstíny stejně asi nepotřebuju... Papírová krabička nicméně docela vydrží, jen mě trochu udivuje, že máš víčko zvlášť, to já nemám, tak se s tím cestuje líp... :)
    Celkově je to zkrátka tak, že by bylo velmi divné, kdyby všechno vyhovovalo všem, s tou Biodermou je to vychvalování nad vychvalování, moc to nechápu... No, nevadí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ehm, nedoporučuje, píšu z mobilu a nejde mi to... :D

      Vymazat
    2. kokosák nemůžu mít ani na vlasy :( strašně mi je mastí, musela jsem si jednou umývat hlavu 3x, než jsem se ho zbavila :(

      přesně tak - vychvalování nad vychvalování! pořád samá Bioderma a pak je člověk akorát zklamaný :D nicméně si zase říkám, že dobře pro mě, páč jsem aspoň ušetřila ;)

      schválně jsem si tu Hervanu vygůglila a máš recht, Coralista má víčko zvlášť, u Hervany už se asi poučili ;) ale i tak bych se bála tu papírovou krabici strčit někam do kufříku na cesty ...

      Vymazat
  5. Co tak vím, tak kokosák je skvělý lubrikant. Bioderma mne taky nenadchla a Benefit v papíru není nic pro mne, recenze nerecenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, Ty máš štěstí, že se nenecháš nalákat jak já! aspoň pak nejsi rozčarovaná a není Ti líto peněz :) a s tím lubrikantem už jsem taky něco slyšela, zatím kokosák používám místo intimního gelu a funguje spolehlivě ;)

      Vymazat
  6. Ahoj lištičko, jedovatá slina vyplivnuta a hned je líp. Kokosák mě minul stejně tak tvářenky od Benefitu a zjevně o nic nepřicházím. Micku od Biodermy mám ráda. Dobře mi funguje na oči, odlíčí vše a bez podráždění. Musím ale napsat, že víceméně nepoužívám voděodolné řasenky atd. Ovšem letos se ji vyrovnala Micka od Mixy, takže teď už neřeším jestli mají na Biodermu někde akci nebo ne. Když tak sáhnu po Mixe, která je za rozumný peníz pořád.
    A propadáky roku? Rychle si nemůžu nějaký zásadní vybavit, s pamětí to začíná být stále horší a horší. Ale jo, něco by se přece jen našlo. Moc mě nenadchly laky China Glaze - děsně dlouho schnou. Taky mě nijak zásadně nenadchla černá čistící maska od Natury Sibericy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo, tu moji tekutou linku neodlíčí nic :( ale naděje umírá poslední! Micka je boží slovo, to jsem ještě nečetla :D vidíš a zrovna mě na lak od China Glaze nalákala milá eM posledním postem, tak teď nevím, co mám dělat :D a na černou masku od NS jsem slyšela samé vlažné reakce, asi to opravdu žádný zázrak nebude :(

      Vymazat
    2. Je fakt, že ten odstín u eM je epesní!!! Ten by za nějaké to delší schnutí stál:)

      Vymazat
  7. Micelarka... mela jsem ji cca rok a nevim. Fajna byla, ale nasla jsem lepsi veci. Nic, z ceho bych se posadila na zadek. Coralista a celkove benefiti tvarenky... ja je vzdy kupovala v akci s 40% slevou a me nevydrzi cely den... ale to me zadna tvarenka. A kokosak? Jedine Tropicai, to je pravy kokosak :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně, já taky nekupovala za plnou pálku, ale brala jsem hodnotu, kterou stojí bez jakékoliv akce a za jakou je u nás určena k prodeji ;) právě že mně vydrží celý den i tvářenka za pár desetikorun od MUA, proto to rozčarování :(

      Vymazat
  8. S tou biodermou to je blbost ;) treba mne ji doporucila kamoska pred x lety, kdyz byla zadara v marianne jako priloha - zkusila jsem jednu ... A pak si tech marianne koupila jeste sest ( pac za kilo?) - aneb pohadka o nalezeni dokonaleho odlicovace
    A pouzivas ji spravne? Teda nechat chvili pritisknutej tamponek na vicku a pak teprve stirat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. používám ;) a bohužel ... asi jsem jiná, divná a složitá :D ale to není žádná novinka ... každopádně, že neodlíčí oči, to jsem ochotná odpustit, ale make-up? neodpouštím ani omylem! nevadí, aspoň můžou být v moravském lesíku rádi, že jim ji nebudu vykupovat v akcích a ve slevách ;)

      Vymazat
  9. micelárka ma pobavila.som rada,že nepatríš do bioderma sekty.nechápem to pobláznenie.Moora odobrila loreal micelárku,ked mi dôjde moja dermacol,vyskúšam ju.a tiež sa capkám odličovacím mliekom,nebažím po micelárke čo stojí pol výplaty :-)
    a kokosák za mňa chválim.nie je to žiaden zázrak na počkanie,proste olej.pory mam ako sudy na tokajske,ale neupchava mi.možno skusim na upchavanie niečo iné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bioderma sekta! :D moc hezké pojmenování :D to samé sudy na tokajské, jsem se pobavila po ránu :) kdybych věděla o něčem, co pomáhá 100% na póry, tak bych asi dostala Nobelovu cenu :D páč nic takového podle mě není :( udržovat je trochu ve snesitelné podobě pomáhají jílové masky, ale já jsem na toto strašný lenoch :(

      Vymazat
  10. Já to mám úplně obráceně :D kokosák mi zachraňuje kůži v zimě, jsem atopik a po použití oleje mi to mizí a vypadám (skoro)jako normální člověk :D Ale na vlasy mi taky moc nevyhovoval, na pleť jsem ho zkoušela pouze na čelo, ale mám suchou kůži, takže mi asi ani nemohl udělat paseku. No a Bioderma je můj druhý zachránce- používám jí už několik let na doporučení dermatoložky a neskutečně se mi zlepšila pleť. Ale naprosto chápu, že to někomu nevyhovuje, to prostě není možný, aby všechno vyhovovalo všem a upřímně se trochu směju tý bioderma mánii, protože si taky nemyslim, že by to všem tak vyhovovalo (já mám opravdu suchou pleť, takže se divim, že mi vyhovuje stejnej výrobek, jako blogerce, co tvrdí, že má ultramastnou, no, ale tak možná se jedná o zázrak :D ) Ale s čím souhlasím je ta tvářenka. A navíc má ošklivej obal :D
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem právě taky kokosák kupovala kvůli citlivé a extrémně vysušené kůži, ale bohužel mi ji ještě víc vysušuje :( ale chápu, že někomu může pomoct a jsem ráda, že Ti funguje, to samé Bioderma ;) a přesně jak říkáš (píšeš) - je to až divné, jak jedna micelárka vyhovuje naprosto všem ... podle mě to bude tak, že ji všichni vychvalují a ti, kterým nesedí, mlčí ... potvrdilo se mi to i tady pod článkem, najednou se vyrojilo docela hodně holek, kterým taky nesedí ;)

      Vymazat
  11. jej z toho si nic nedělej.

    bioderma mě nechává naprosto chladnou, až tak, že jsem si ji v životě nekoupila. vždycky jsem ji buďto dostala s něčím nebo v časopisu. a pokaždé mě stejně iritovala, makeup sice zvládne odlíčit to jo, ale jako dočišťovací voda nefunguje, to se mi vždycky začne kazit pleť, když používám biodermu jako tonikum. oční makeup to taky zvládne, ale na voděodolné je dost krátká a navíc nechává šmouhy po řasence. ale musím říct, že jsem v tomto docela zaujatá, protože nemám ráda odličování micelárkou. a vlastně nemám ráda vůbec řádnou micelárku.

    kokosový olej je super na odličování... to zase jo. taky mám ráda palačinky na kokosovém oleji... a to je asi tak všechno. mám doma jedno malé balení asi už dva roky a nejsem ani v půlce, tak často ho používám.

    no a benefit mi přijde jako vítězství designu nad obsahem a šeptandy nad kvalitou. jsem tedy zkoušela jenom asi tři ty tvářenky, ale vůbec mi nepřijdou extrémně speciální (kromě obalu).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právě kdyby mi kokosák neucpával póry, tak ho používám jen na odličování a jsem maximálně spokojená, protože odličuje snad nejlíp ze všeho, co jsem vyzkoušela :(

      a jsem ráda, že specialistka na tvářenky uznala, že Benefit není žádná hitparáda! možná si to i zarámuju a budu se na tento komentář všude odkazovat :D

      Vymazat
  12. Absolutně nesouhlasím. Pro mě jsou tyto tři věcičky zrovna TOP. Micelárek jsem vyzkoušela tak cca 15 různých a Bioderma je prostě nej. Přijde mi, že jí používáš špatně, jinak by si toto napsat snad ani nemohla. Já jsem věrná Biodermě už takových 5-6 let a zatím jsem nenašla lepší ;) Tvářenky od Benefitu mi na mé mastné pleti i bez fixace vydrží celý den dokud je z tváře neodlíčím. Jsi si opravdu 100% jistá, že máš fakt originál, nějak se mi tomu nechce věřit, že by ti nevydržela..
    Kokosák používám hlavně jako zábal na vlasy a je skvělý!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ona ta Bioderma taky nemůže sednout každému ;) jsem si jistá, že mám originál, zkoumala jsem to docela dlouho a na různých stránkách a podle komentářů tady nejsem jediná, komu celý den nevydrží, zase je to o tom, že co sedí jednomu, nemusí sedět druhému ;)

      Vymazat
  13. Mě kokosák taky vysušuje, byla jsem dost zklamaná, to jsem ráda, že nejsem sama :) Jinak na vaření sice dobrý, ale jak se propaguje, jak je hrozně zdravej, tak mám trochu pocit, že to tak snad ani není, samý nasycený mastný kyseliny...zaujala mě ta intimní hygiena, to jako normálně místo mycího gelu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky už jsem někde četla, že s tím vařením to moc slavné není ohledně zdraví prospěšných látek ... jj, ve sprše dám místo mycího gelu a už nesmývám, trpím docela na mykózy a kokosák má proti těmto hnusárnám docela dobré účinky ;)

      Vymazat
  14. Moc pěkný článek přesně na to období, kdy se člověk cpe cukrovím, jak píšeš :-)....Jsem ráda, že je aspoň někdo, kdo nevychvaluje Biodermu micku...já ji nezkoušela ani mě to fakt neláká a teda tvářu za litr - to se Ti vůbec nedivím, to bych za ty peníze taky čekala zázraky a Benefit mě nijak neláká. Jediné co se mi teď osvědčilo je právě ten kokosák, já ho hrozně dlouho bojkotovala, ale dceři sedl na ekzem a já se s ním odličuju a matlám kde co, ale nemyslím si taky, že je pro všechny a na všechno....Těším se na další část - tu pozitivní :-). Asi budu muset takový článek udělat taky koukám :-). Měj se krásně Lištičko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, milá eM :) kokosák na ekzém pomáhá, co tak vidím z Vašich reakcí, což je dobré vědět ;) na odličování je nejlepší věc, jakou jsem kdy měla, bohužel mi ale ty blbácké póry ucpává :( a musíš se taky pochlubit, zrovna Tvůj článek si ráda přečtu! ;)

      Vymazat
    2. Lištičko a zkusilas ho dávat dolů horkým ručníkem, jak se mají správně ty odličovací balzámy? Protože on je to fakt rozdíl. Ale já po balzámu vždycky použiju ještě něco dalšího, myslím, že u těch olejových věcí má to dvojí čištění svoje odpodstatnění. Měla jsem jeden balzám, který byl skvělý, ale jak mi maličko zůstával v obočí (nesnesu ten horký ručník blízko očí), tak i přes to následné čištění gelem a vodou se mi dělaly v obočí úplně děsně pupínky a docela mi trvalo zjistit, čím to je.

      Vymazat
    3. aha, aha, tak to je zajímavá teorie! samozřejmě nezkoušela, ani mě to nenapadlo :D já se tomu dvojímu čištění pořád bráním, páč jsem na to strašně líná a hlavně večer se mi nechce :D už jsem to několikrát zkoušela zavést a stejně jsem se na to po týdnu vykašlala :(

      Vymazat
  15. S Biodermou nejsi jediná. Čert ví, co na ní ostatní vidí :). Je to takové poloodličovátko, což o to, takových je plno, ale že by to nechávalo bůhví jak příjemný pocit na pleti po odlíčení - mně tedy ne. A jak nemusím třeba Vichy, jejich micelárka je pro mě mnohem lepší.

    OdpovědětVymazat
  16. Proti Bioderme nič nemám, pokožku nedráždi a s odličovaním normal. Kebyže ju mám, tak ju používam, ale keď ju nemám nechýba mi :D Momentálne ju nemám už nejaký ten mesiac a ani neplánujem kúpiť, oči odličujem hydrofilákom, na pleť mi stačí dobrý gel a dočistím pleťovou vodou. Od Benefitu som nemala nič, takže súdiť nemôžem, ale kokosák mám rada ani nie preto že by to bol pre mňa zázrak, ale milujem kokosovú vôňu a rada mažem telo olejmi, ale na pleť mi tiež nevyhovuje a vlasový zábal som si z neho robila raz možno dva krát, no prídu mi po ňom akurát jemnejšie, vyživenejšie nie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já zase kokosovou vůni nemám ráda :D do teď nechápu, jak jsem si ho vůbec mohla koupit, ale blogerská hysterie je prostě velká věc :D ... a jaký používáš gel na pleť? :)

      Vymazat
    2. Momentálne používam minerálny čistič od Ilsci, len celkový objem je 35 ml a už mám iba na dne, tak by som zúfalo potrebovala nový, len trošku s priaznivejšou sumou, ktorý nemusím tak šetriť:)

      Vymazat
    3. k Ilsci se nemám bohužel (naštěstí :D) jak dostat ... ale dost vážně uvažuju o řecké značce Mythos, o které psala Ananaska a teď se dívám, že mají taky čistící gel: http://www.fashionplanet.cz/zbozi/cistici-oblicejovy-gel-z-oliv-a-herminku-uklidnujici-reakce

      Vymazat
    4. Ten minerální čistič je úžasný a nevím, jak na Slovensku, ale tady ho měli na stránkách i ve větším balení, který vycházelo cenově dost dobře a bylo ho dost i na rozdělení pro dva lidi. Na ten Mythos jsem též koukala, ale chtěla bych někde dohledat podrobný složení, aby to nedopadlo jak se super přírodním Mastic spa. I když zas na druhou stranu jsem s ním spokojená a podle složení bych si to nikdy nekoupila (mám mýdlo a chystám se zkusit šampon), takže občas je možná lepší nevědět :-)

      Vymazat
    5. Tak bylo to 125 ml za 820 korun.

      Vymazat
    6. Ja kupujem Ilcsi u jednej kozmetičky v Bratislave, ale nikdy som sa nepýtala, či má aj väčše balenie. Toto je moje prvé, na skúšku a tých 35 ml stálo 11 eur, čo je okolo 300 Kč, ak sa nemýlim. Ale je fakt, že ho používam už viac ako 3 mesiace, prvý mesiac som ho používala aj 2 x denne, takže to zas tak strašné vlastne nie je:)

      Vymazat
    7. hmm, to zní jakože fakt zajímavě! takže kdyby si (samozřejmě náhodou) někdo kupoval to velké balení Ilcsi, tak bych do toho šla klidně na půl, což? ;)

      Vymazat
  17. Píšu to všude, napíšu i tady :-) Bioderma je fajn, ALE byla vyvinutá pro lidi s kožními problémy, aby se mohli při čištění obličeje vyhnout vodě. Když mám ekzematickej záchvat, tak se přestanu mýt vodou a používám jen micelárku a všechno je v pohodě. Není to a nemá být odličovadlo, to je prostě reklamní tahák, protože kšeft je kšeft a jenom na atopikách a spol toho zas tolik nevyděláte. Mně funguje dobře i jako odličovadlo, ale líčím se málo a nepoužívám nic voděodolnýho. Že někoho odlíčí dobře a někoho mizerně mě vůbec nepřekvapuje. Já ji používám od doby, kdy tady ještě nikdo nevěděl, co to je a co se týče problematické (myslím ekzematické) pleti, tak bioderma je fakt nejlepší a pak mixa. Zbytek mě buď dráždil nebo nečistil (myslím v době, kdy jsem měla na obličeji ekzém, pokud ho nemám, nevadí mi žádná micelárka).
    Tvářenek Benefit jsem měla víc a ani jedna mi nevydržela víc jak dvě hodiny a to nemám nijak extra mastnou pleť, naopak tváře mám spíš sušší.
    Kokosákem si tělo mazat nemůžu, vysušuje mě děsně. Používám ho jako noční péči na vlasovou pokožku a to je fakt super a mám i pocit, že mi po něm začínají podrůstat nové vlasy. Normálně na vlasy rozhodně nejde.Ale používám ho do odličovacích balzámů a tam je skvělý. A v té sprše je super i na holení. A po depilaci, nemám pak na nohách ty hnusný červený tečky jak oškubaný kuře. A mladší dítě ho normálně jí, prostě na lžičku, já se občas přemůžu taky, je prý super zdravý.
    Takže až tak divná nebudeš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to s tou Biodermou jsem absolutně nevěděla! konečně vysvětlení, které dává smysl!

      u Benefitu jsem se aspoň poučila v tom, že než koupím dražší věc, tak nedám jenom na recenze a diskuze, ale nechám si dát vzoreček nebo se tím nalíčit, abych si mohla udělat vlastní názor ;) sice mě toto prozření stálo peníze, ale mohlo to být horší :D

      noční péče na vlasovou pokožku? tak to mě velmi zajímá! kolik ho dáváš? a studený nebo teplý? ráno smýváš šampónem? já to jednou zkoušela, ale dopadla jsem špatně :( jenže jsem nikde k tomu nenašla info, takže jsem to mohla dělat blbě ...

      Vymazat
    2. Normálně ho dávám studený, teda pokojové teploty, aby šel nabrat a po pěšinkách vtírám do kůže. Snažím se fakt hlavně na kůži, do vlasů minimum, do těch si pak jen otřu ruce. Dávám ho jen tam, kam se v pohodě dostanu a pak promasíruju. Množství moc nevím, třeba jako malý vlašský ořech? Asi tak možná.
      A jestli chceš tvářenku, co je dizajnově podobná jako benefit, ale stojí půlku a je parádní, tak zkus theBalm, jsou super. A celá značka je super a na rozdíl od benefitu kvalita převyšuje cenu, nikoliv naopak.

      Vymazat
    3. díky, hned musím vyzkoušet! :)

      na theBalm si brousím drápky už dlouho, teď čekám na slevy a udělám hodně velkou objednávku to tak vidím :D

      Vymazat
    4. Tak to s tým kokosákom do vlasovej pokožky tiež vyskúšam, to som nevedela a aplikovala ho do končekov a tam to nie je žiadny zázrak a áno, po holení je kokosák super.
      TheBalm som tiež obzerala, tie retro obaly sú božie:)

      Vymazat
  18. Ty jo, ten Benefit by mě hodně naštval!

    Každá kosmetika je individuální a přírodní zvlášť, aspoň můj názor teda :) Na chemii se zlobím, že nefunguje jak má, vždyť byla vyvinutá a testovaná k tomu, aby vyhovovala co nejširšímu "obecenstvu" :)) Kdežto u přírodní kosmetiky to beru jako s ostatníma přírodníma věcma - na něco mám alergii, něco mi nechutná, něco mě nebere. Toť můj skromný názor :)

    A ta Bioderma je fakt hodně přeceňovaná, konečně ji taky zkouším a nic moc za ty prachy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pravda pravdoucí! :) že jo? kdyby Bioderma nestála pětikilo za flašku, tak neřeknu půl slova ...

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za hezký komentář! :)